jowil skrev:
Tenkte jeg skulle lage en sennepssaus til fredagen og har derfor skummet endel oppskrifter. Jeg ble litt usikker når ingen av dem involverte sylteagurker som har vært en viktig ingrediens i sauser jeg har smakt tidligere. Noen som har synspunkter på en god sennepssaus?
Ikke helt sikker på hva du leter etter her, men hvis du vil ha sylteagurker i kan du jo lage en slags Sauce Tartare som ofte har sennep i. Og i tillegg til sylteagurker er kapers og pepperrot godt i den.
Eksempel på en grei oppskrift her:
SAUCE TARTARE
Ingredients
1/2 teaspoon mustard.
1 teaspoon powdered sugar.
1/2 teaspoon salt.
Few grains cayenne.
Yolks 2 eggs.
1/2 cup olive oil.
1 1/2 tablespoons vinegar.
1/2 tablespoon Capers, finely chopped.
1/2 tablespoon Pickles, finely chopped.
1/2 tablespoon Olives, finely chopped.
1/2 tablespoon Parsley, finely chopped.
1/2 shallot finely chopped.
1/4 teaspoon powdered tarragon.
Directions
Mix mustard, sugar, salt, and cayenne; add yolks of eggs, and stir until thoroughly mixed, setting bowl in pan of ice water.
Add oil, at first drop by drop, stirring with a wooden spoon or wire whisk.
As mixture thickens, dilute with vinegar, when oil may be added more rapidly.
Keep in cool place until ready to serve, then add remaining ingredients.
Skal det være en varm saus kan du jo prøve med en hollandaise som er tilsatt litt revet sylteagurk (og gjerne litt pepperrot også). Men da helst de små franske cornichons som ikke er så søte som de norske på glass.