Tvilsomme salg- og kjøpsopplevelser

Status
Stengt for ytterligere svar.

Metric

Medlem
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
5
Antall liker
1
Torget vurderinger
25
Kjøpte nylig et sett høyttalere gjennom Finn.no. Avtalen med selger var forhåndsbetaling, og frakt via Toten Transport. Da alt var spikret, sender imidlertid selger en sms for å informere om at samboer ikke gir tillatelse til salg. Greit nok, ikke noe jeg kan gjøre med det. Annonsen fjernes fra Finn.no.
Dagen etter dukker annonsen opp på ny, denne gangen her på HFS:

Jeg tar kontakt med selger og spør naturlig nok om han har overtalt samboer. Noe han visstnok har. Videre sier han at han ved et uhell hadde slettet mine sms, og ikke hadde noen måte å ta kontakt med meg på. Jeg regner med at avtalen om kjøp da lar seg gjennomføre. Vi blir igjen enige om forhåndsbetaling og frakt med Toten Transport.
Senere på kvelden er det imidlertid nok engang skjær i sjøen. Nå sender han meg PM for å informere om at han har fått bud på 100,- over prisen han annonserte til på Finn.no.
Mulig jeg er hårsår, men synes ikke dette er god oppførsel:p
 
Sist redigert av en moderator:

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.885
Antall liker
2.049
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Det hele avhenger av om dere faktisk har inngått en avtale om kjøp. Annonsen sier "selges til høyeste bud". Selger mister retten til å velge et høyere bud hvis han allerede har inngått avtale om å selge (til deg) til en avtalt pris.

Jeg oppfatter det du skriver - men det er mulig at jeg kan ta feil - som at dere har blitt enige at om pris og transportmåte, og at dere sånn sett har inngått en avtale som innebærer salg til deg til en avtalt pris og avtalt transportmåte.

Har du noe skriftlig m.h.t. saksgangen? Hvis ikke blir det fort påstand mot påstand i slike saker.

Men hvis avtale allerede er inngått, er det IKKE god oppførsel. Lovbrudd, faktisk. Hvis avtale ikke er inngått, er dette å anse som en del av spillet, og noe man må finne seg i.
 

Bat78

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
18.02.2011
Innlegg
348
Antall liker
357
Torget vurderinger
7
Du har min støtte!
Merkelig at folk vil oppføre seg slik for å tyne ut en skarve hundrelapp :confused:
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
20.739
Antall liker
7.881
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
15
Tråden er stengt. En sak har alltid flere sider. I tillegg er åpningsinnlegget redigert da det var linket til annonse som ikke er tillatt jfr. regelverket her. Det var i tillegg identifiserende for den andre impliserte part.
Jeg foreslår at du tar kontakt med høvdingen om saken. Slik jeg også ser det har du i dette tilfellet ikke fått kjøpt det du ønsket på finn.no. Det kan ikke HFS ta ansvar for.

Men.... Ut i fra din beskrivelse er det ikke noen bra oppførsel. Det er dessverre endel slike selgere. Det må vi bare leve med og legge det bak oss dersom ting ikke går slik vi vil. Har opplevd noen selv.
 
Sist redigert:
Status
Stengt for ytterligere svar.
Topp Bunn