The Day the Music Burned

WayAhead

Æresmedlem
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
14.637
Antall liker
3.428
Sted
Sky No Limit....
Torget vurderinger
0
Sånn går det når man lar "The Bean Counters rule......"

Ser ut som deler av platesamlinga min plutselig er svært mye verdt, ikke det at den noensinne vil bli til salgs... in my time...

Bra jeg at digitalisert og publisert de 30+ timene jeg har med Acetatfilm..
 
Sist redigert:

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
8.661
Antall liker
1.414
Husker godt da jeg leste om brannen i 2008 hvor representantene fra UMG prøvde å tåkelegge alt. De uttalte seg på en måte som til syvende å sist kunne tolkes som at hvis musikken allerede finnes på en CD et eller annet sted, er egentlig ingenting gått tapt. Altså, man finner på ordformuleringer som passer en best der og da og som man i ytterste konsekvens har dekning for.

Og all denne skyggeleggingen av faktiske realiteter, hemmelige dokumenter og hemmelige møter bunner ut i et par ting: hindre tap av anseelse og tap av $$$ gjennom mulige søksmål, samt masse pågående spørsmål fra involverte parter til master originalene.

Og for de som hevder at fusjoner er bra. Hadde ikke alle disse plateselskapene fusjonert inn det store Universal Music Group, ja da hadde skadeomfanget vært mye, mye mindre grunnet at råmaterialet da sannsynligvis hadde vært spredt på flere lokasjoner.
 

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
8.661
Antall liker
1.414
Hva betyr "from the original master tapes"?
Mange tror at dette betyr at original master tapene er benyttet på denne nye masteringen på CD, Lp...whatever. Rent juridisk betyr det bare at opprinelsen en gang i tiden er fra selveste original masteren. Selv om den aktuelle CD/Lp er basert på en tredje generasjons produksjonskopi av masteren.
Kort og godt: man vet ikke alltid hva man får!
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
11.490
Antall liker
6.132
Sted
Trondheim
The day the music burnt var vel heller 13-15/2 1945 da Dresden ble bombet. Da gikk store samlinger originalmanuskript av musikk fra barokken og klassisismen opp i flammer. Det er musikk som aldri mer vil bli hørt da partiturene ikke lenger finnes. Trist nok at mastertapes forsvinner, men musikken finnes i hvertfall.
 
Topp Bunn