TEST: Google Pixel 7 og 6a – det uforskammede flaggskipet Pixel 7 Pro sin lillebror og nære fetter

Pixel 7_6a2 (13 of 14).jpg


For et tre uker siden presenterte vi testen av Google sin nye flaggskipmobil som ble lansert på Google sin store Norgeslansering av Pixel den 6. oktober. Men det var i tillegg to andre rimeligere mobiltelefoner som ble lansert den samme kvelden. Og hvis du er nysgjerrig på om de to mindre modellene også greier å hevde seg mot konkurrentene, må du lese denne testen av Pixel 7 og Pixel 6a. Det samme gjelder hvis du lurer på hvilken av de tre modellene som gir best valuta.

Da Google gjorde sitt inntog i Skandinavia samtidig med Nederland og India med sin Pixel-kolleksjon, var de allerede etterlengtet vare. Og grunnen til det er at Goole alltid har hatt interessante mobilmodeller, til tross for at de ikke historisk alltid har vært best. For det de nesten alltid har levert veldig godt på har vært tre essensielle punkt – kamera, programvare og pris.

Pixel mobiltelefoner
Google sine mobiltelefoner startet som modeller med betegnelsen Nexus en gang i barndommen til tastaturfrie mobiler. Det var da man hadde oppdaget at et stort display gjøre samme nytten som et utall med harde taster, med andre ord rake motsetningen til de klassiske Nokia-mobilene.

Fra 2016 kom de første Pixel-modellene, og de har blitt fornyet hvert år i oktober. Og hver vår fra 2019 har det kommet en nedskalert utgave av forrige års toppmodell med benevnelsen a i slutten av navnet, litt etter samme lest som Samsung sine A-modeller. Og her kommer vår ene testmodell Pixel 6a inn i bildet.

Og så har altså alle disse modellene bare blitt lansert i et begrenset antall land, der Skandinavia har blitt holdt i skyggen helt til i år.

Økosystemet
Jeg gikk litt i dybden på Google sitt økosystem i testen av Pixel 7 Pro, og det samme økosystemet er selvfølgelig til stede med disse to mer moderat prisede modellene i premium- og mellomklassen. Google sitt økosystem er like omfattende hos Google som hos erkerivalen Apple, og kanskje enda et hakk sterkere enn hos Samsung.

For Google sitt økosystem inkluderer ørepluggene Pixel Buds Pro, som vi har inne på en test som er nestemann i køen for å bli publisert. Videre har de et nettbrett som kommer i 2023, og en klokke som foreløpig ikke er annonsert for Norgeslansering.

Og i tillegg har vi selvfølgelig den velkjente programvarekolleksjonen og tjenestene til Google.

Modellene
Vi har altså allerede tatt for oss flaggskipmodellen Pixel 7 Pro som vi skrev om her. Og hvis du ikke allerede har lest den testen, anbefales det at du gjør det først, for den er en nyttig referanse for mye av det vi skriver om i denne testen av Pixel 6a og Pixel 7

Terrenget
Pixel 6a
Pixel 6a har en prislapp på 4.990,-, og her er det ganske mange andre mobiler å velge mellom. En av de kanskje mest interessante konkurrentene er Samsung sin Galaxy A53. Den har en vesentlig større skjerm med bedre spesifikasjoner, men regnes ikke for å være helt på høyden når det gjelder bildekvalitet på kameradelen. I likhet med Pixel 6a har den heller ikke trådløs lading. Andre alternativer hos Samsung er Galaxy S20 FE, som opprinnelig koster litt mer enn Pixel 6a.

Apple har for tiden to modeller som nærmer seg Pixel 6a, men ligger en halv tusenlapp over. Det er iPhone 11, en tre generasjoner gammel modell som jeg selv er i besittelse av, og iPhone SE 2022. På sistnevnte modell må du nøye deg med 64 GB Ram og en skjerm på 4,7 tommer. Du skal være veldig på eplekjøret for å gjøre akkurat det valget, men selvfølgelig får du iOS operativsystem og alle dets herligheter. Og ulemper.

De mest interessante konkurrentene er kanskje Oneplus Nord 2 og 2T, og Xiaomi MI 10 Lite, som koster 2-3 hundrelapper mindre enn Pixel 6a.

Pixel 7
Pixel 7 er altså modellen som prismessig ligger omtrent midt mellom 6a og 7 Pro, det vil si med en prislapp på 6.990,- ligger den et hakk nærmere Pixel 6a enn flaggskipet. Men signalementet til disse to mobilene er likevel ganske forskjellig, for mens Pixel 6a er en forsiktig nedgradert- men samtidig moderat oppdatert og modernisert utgave av fjorårets Pixel 6, er Pixel 7 en nedskalert utgave av flaggskipet Pixel 7 Pro.

Også størrelsen ligger et sted mellom 7 Pro og 6a, med sin skjerm på 6,3 tommer, en tiendels tomme mindre enn den modellen den avløser – Pixel 6.

De naturlige referansene hos konkurrentene tenker jeg fremdeles er hos Apple og Samsung, selv om det selvfølgelig er mange andre skarpskodde konkurrenter der ute. Hos Apple er det basisversjonen iPhone 14 som er den naturlige referansen for Pixel 7. Men samtidig er situasjonen altså den at du må ut med fire tusenlapper mer for rimeligste utgave av iPhone 14, og da får du samtidig ikke større skjerm enn den som sitter på Pixel 6a. Så det er fristende å komme med en tilsvarende kommentar her som den jeg kom med for Pixel 6a vs. Apple – du skal være ganske heftig på eplekjøret hvis du likevel velger en iPhone fremfor Pixel 7. Men det er det tilsynelatende ganske mange av oss som er …

Hos Samsung slipper du unna med en tusenlapp mindre enn hos Apple for den naturlige konkurrenten Galaxy S22. Men også på den rivalen må du nøye deg med en skjerm på 6.1 tommer.

Les hele testen av Google Pixel 6a og 7 i Audiophile.no

Pixel 7_6a2 (2 of 14).jpg
 

Kommentarer

Informasjon om bruker

Audiophile.no
Bransjemedlem
Medlem siden
Antall liker
681
Link til alle artikler
330
Audiophile.no sine annonser
Audiophile.no
Acoustic Research AR18s – Stig Arne si dagbok november 2022

Acoustic Research AR18s – Stig Arne si dagbok november 2022

  • 0
Folk kastar høgtalarar i søpla, det same hender med ølflaskene når dei er tomme. Her kjem ein gjennomgang av ein gamal bestselgjar, AR 18 s, og årets jolaøl. Før eg byrjar skriva, sjekkar eg...
Fortsett
Audiophile.no
TEST: Bose QCE II møter Pixel Buds Pro i Tombstone…

TEST: Bose QCE II møter Pixel Buds Pro i Tombstone…

  • 0
Ved en tilfeldighet ankom disse to testobjektene omtrent samtidig. Og siden dette er to kandidater som kjemper i stort sett samme terreng, og siden det også fritt etter hukommelsen er 50 år siden...
Fortsett
Audiophile.no
Hard lyd, musikk og ølprat – Stig Arne si dagbok oktober 2022

Hard lyd, musikk og ølprat – Stig Arne si dagbok oktober 2022

  • 3
Dagboka for oktober byd på meir hard lyd, meir musikk, og meir øl. Hard lyd, del 2 Eg har alt skrive to artiklar om demping av høgtalarar, den fyrste om dempematerialet inni kabinettet (juni...
Fortsett
Audiophile.no
TEST: Sub Mini – et kjærkomment og velspillende tilskudd til Sonos-familien

TEST: Sub Mini – et kjærkomment og velspillende tilskudd til Sonos-familien

  • 0
Sonos Sub Mini har vært i horisonten en ganske lang tid. Og siden behovet for denne mer moderate subwooferen har vært til stede i lang tid, har den fått mye oppmerksomhet også lenge før landingen...
Fortsett
Audiophile.no
Bowers & Wilkins Px8 007 Edition – Shaken, not stirred

Bowers & Wilkins Px8 007 Edition – Shaken, not stirred

  • 0
Bowers &Wilkins og James Bond slår seg sammen for å feire 60 år med Bond Music. Og det gjør de med en spesialutgave av de nylanserte flaggskiphodetelefonene Px8. Bowers & Wilkins har nettopp...
Fortsett
Audiophile.no
Marantz CINEMA – Høykvalitets hjemmekino ikledd finstasen for møblerte hjem

Marantz CINEMA – Høykvalitets hjemmekino ikledd finstasen for møblerte hjem

  • 2
Sound United har invitert til digital lansering av sin nye hjemmekinoserie CINEMA. I tillegg til det umiddelbart åpenbare i et oppgradert design, har den nye CINEMA-serien en del interessante...
Fortsett
Topp Bunn