TEST: Google Pixel 7 og 6a – det uforskammede flaggskipet Pixel 7 Pro sin lillebror og nære fetter

Pixel 7_6a2 (13 of 14).jpg


For et tre uker siden presenterte vi testen av Google sin nye flaggskipmobil som ble lansert på Google sin store Norgeslansering av Pixel den 6. oktober. Men det var i tillegg to andre rimeligere mobiltelefoner som ble lansert den samme kvelden. Og hvis du er nysgjerrig på om de to mindre modellene også greier å hevde seg mot konkurrentene, må du lese denne testen av Pixel 7 og Pixel 6a. Det samme gjelder hvis du lurer på hvilken av de tre modellene som gir best valuta.

Da Google gjorde sitt inntog i Skandinavia samtidig med Nederland og India med sin Pixel-kolleksjon, var de allerede etterlengtet vare. Og grunnen til det er at Goole alltid har hatt interessante mobilmodeller, til tross for at de ikke historisk alltid har vært best. For det de nesten alltid har levert veldig godt på har vært tre essensielle punkt – kamera, programvare og pris.

Pixel mobiltelefoner
Google sine mobiltelefoner startet som modeller med betegnelsen Nexus en gang i barndommen til tastaturfrie mobiler. Det var da man hadde oppdaget at et stort display gjøre samme nytten som et utall med harde taster, med andre ord rake motsetningen til de klassiske Nokia-mobilene.

Fra 2016 kom de første Pixel-modellene, og de har blitt fornyet hvert år i oktober. Og hver vår fra 2019 har det kommet en nedskalert utgave av forrige års toppmodell med benevnelsen a i slutten av navnet, litt etter samme lest som Samsung sine A-modeller. Og her kommer vår ene testmodell Pixel 6a inn i bildet.

Og så har altså alle disse modellene bare blitt lansert i et begrenset antall land, der Skandinavia har blitt holdt i skyggen helt til i år.

Økosystemet
Jeg gikk litt i dybden på Google sitt økosystem i testen av Pixel 7 Pro, og det samme økosystemet er selvfølgelig til stede med disse to mer moderat prisede modellene i premium- og mellomklassen. Google sitt økosystem er like omfattende hos Google som hos erkerivalen Apple, og kanskje enda et hakk sterkere enn hos Samsung.

For Google sitt økosystem inkluderer ørepluggene Pixel Buds Pro, som vi har inne på en test som er nestemann i køen for å bli publisert. Videre har de et nettbrett som kommer i 2023, og en klokke som foreløpig ikke er annonsert for Norgeslansering.

Og i tillegg har vi selvfølgelig den velkjente programvarekolleksjonen og tjenestene til Google.

Modellene
Vi har altså allerede tatt for oss flaggskipmodellen Pixel 7 Pro som vi skrev om her. Og hvis du ikke allerede har lest den testen, anbefales det at du gjør det først, for den er en nyttig referanse for mye av det vi skriver om i denne testen av Pixel 6a og Pixel 7

Terrenget
Pixel 6a
Pixel 6a har en prislapp på 4.990,-, og her er det ganske mange andre mobiler å velge mellom. En av de kanskje mest interessante konkurrentene er Samsung sin Galaxy A53. Den har en vesentlig større skjerm med bedre spesifikasjoner, men regnes ikke for å være helt på høyden når det gjelder bildekvalitet på kameradelen. I likhet med Pixel 6a har den heller ikke trådløs lading. Andre alternativer hos Samsung er Galaxy S20 FE, som opprinnelig koster litt mer enn Pixel 6a.

Apple har for tiden to modeller som nærmer seg Pixel 6a, men ligger en halv tusenlapp over. Det er iPhone 11, en tre generasjoner gammel modell som jeg selv er i besittelse av, og iPhone SE 2022. På sistnevnte modell må du nøye deg med 64 GB Ram og en skjerm på 4,7 tommer. Du skal være veldig på eplekjøret for å gjøre akkurat det valget, men selvfølgelig får du iOS operativsystem og alle dets herligheter. Og ulemper.

De mest interessante konkurrentene er kanskje Oneplus Nord 2 og 2T, og Xiaomi MI 10 Lite, som koster 2-3 hundrelapper mindre enn Pixel 6a.

Pixel 7
Pixel 7 er altså modellen som prismessig ligger omtrent midt mellom 6a og 7 Pro, det vil si med en prislapp på 6.990,- ligger den et hakk nærmere Pixel 6a enn flaggskipet. Men signalementet til disse to mobilene er likevel ganske forskjellig, for mens Pixel 6a er en forsiktig nedgradert- men samtidig moderat oppdatert og modernisert utgave av fjorårets Pixel 6, er Pixel 7 en nedskalert utgave av flaggskipet Pixel 7 Pro.

Også størrelsen ligger et sted mellom 7 Pro og 6a, med sin skjerm på 6,3 tommer, en tiendels tomme mindre enn den modellen den avløser – Pixel 6.

De naturlige referansene hos konkurrentene tenker jeg fremdeles er hos Apple og Samsung, selv om det selvfølgelig er mange andre skarpskodde konkurrenter der ute. Hos Apple er det basisversjonen iPhone 14 som er den naturlige referansen for Pixel 7. Men samtidig er situasjonen altså den at du må ut med fire tusenlapper mer for rimeligste utgave av iPhone 14, og da får du samtidig ikke større skjerm enn den som sitter på Pixel 6a. Så det er fristende å komme med en tilsvarende kommentar her som den jeg kom med for Pixel 6a vs. Apple – du skal være ganske heftig på eplekjøret hvis du likevel velger en iPhone fremfor Pixel 7. Men det er det tilsynelatende ganske mange av oss som er …

Hos Samsung slipper du unna med en tusenlapp mindre enn hos Apple for den naturlige konkurrenten Galaxy S22. Men også på den rivalen må du nøye deg med en skjerm på 6.1 tommer.

Les hele testen av Google Pixel 6a og 7 i Audiophile.no

Pixel 7_6a2 (2 of 14).jpg
 

Kommentarer

Informasjon om bruker

Audiophile.no
Bransjemedlem
Medlem siden
Antall liker
980
Link til alle artikler
407
Audiophile.no sine annonser
Audiophile.no
Bowers & Wilkins løfter 700 S3 til Signaturehøyder

Bowers & Wilkins løfter 700 S3 til Signaturehøyder

  • 1
I dag har Bowers & Wilkins lansert 3 Signature-modeller i 700 S3-serien. Det dreier seg om de to toppmodellene i henholdsvis stativ og gulvstående utførelse. Og i tillegg har de for første gang i...
Fortsett
Audiophile.no
Vossajazz 2024 laurdag og sundag

Vossajazz 2024 laurdag og sundag

  • 0
Eg gjer Hanna Paulsberg sine ord etter Tingingsverket laurdag til mine: “Do you Want my job? Do you want the hassle? Nei, det vil du neppe, men no er jobben gjort: Resten av Vossajazz 2024...
Fortsett
Audiophile.no
TEST: B&W 606 S3 – et fyrtårn i krevende farvann

TEST: B&W 606 S3 – et fyrtårn i krevende farvann

  • 9
Bowers & Wilkins lanserte 600 S3 i fjor sommer, en serie som består av tre stereomodeller og en senterhøyttaler. Vi har hatt den største stativmodellen på en svært grundig test, og tar samtidig et...
Fortsett
Audiophile.no
Oslo HiFi Show 2024 - Messerapport

Oslo HiFi Show 2024 - Messerapport

  • 2
Forrige helg var det to interessante HiFi-arrangement i hovedstadsområdet. Vi snakker om Oslo HiFi Show 2024 i Asker, og VårPuls 2024 hos Oslo Hifi Center i Oslo sentrum. Audiophile.no avla Oslo...
Fortsett
Audiophile.no
Vossajazz - i lys loge!

Vossajazz - i lys loge!

  • 0
Ja folkens det er Vossajazz att, eg har alt skrive ei lita påminning i februar-dagboka. Opningskonserten er kl. 6 i Vossasalen på Park Hotel med Øyunn, dvs Siv Øyunn Kjenstad, om få timar når eg...
Fortsett
Audiophile.no
Problem og tonekontrollar – Stig Arne si dagbok for februar 2024

Problem og tonekontrollar – Stig Arne si dagbok for februar 2024

  • 2
Denne gongen om mekaniske svakheiter, oppklaring av mistydingar, og Vossajazz. Og 5 øl frå KINN. Audioquest Red og Cobalt DAC problem Eg har lodda Red ei gong, og no slutta han atter å fungera...
Fortsett
Topp Bunn