Tannoy Revolution DC6T eller Audiovector Mi3 Super

Jonas79

Medlem
Ble medlem
17.02.2012
Innlegg
5
Antall liker
0
Er i gang med en oppgradering/utskifting av stereoanlegget og på jakt etter et par gulvstående høyttalere til en pris rundt 10000,- Liker varm, luftig analog-preget lyd. De skal spille sammen med en Shanling SLM-A40MKII 50w klasse A. Hadde egentlig blinket meg ut Tannoy Revolution DC6T til 11000,- men så har et par Audiovector Mi3 Super (demo) til ca samme pris dukket opp. Dette er en høyttaler som opprinnelig har kostet rundt det dobbelte, men som jeg ikke har mulighet til å få hørt på.

Er det noen som våger seg inn på en anbefaling her eller evt. kan legge inn noen karakteristikker av disse høyttalerene?

Takker for alle svar.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
17.381
Antall liker
4.756
Sted
Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskd
No er eg gladare i dei noko dyrare versjonane frå desse to høgtalarprodusentane, men skal driste meg til litt synseri likevel. Eg har ikkje testa Tannoyane du har i sikte, men prøvde iallfall ut ein noko dyrare modell frå same produsent med svært godt resultat: http://www.audiophile.no/omtaler/hoytalere/item/345-tannoy-eyris-dc-3

Det høyrest kanskje litt flåsete ut, men eg dristar meg til å forenkle og spisse svaret på spørsmålet ditt slik:
- Mi3 Super er ein fantastisk god høgtalar. Eit skikkeleg hifiverktøy som du kan bruke til å analysere detaljar i musikken, og som fyrst og framst engasjerer intellektet.
- Tannoy DC6 engasjerar fyrst og framst hjartet. Du kjem nok ikkje til å kjede deg med desse. Og du fortel at du likar det analoge, varme, luftige...
Rommessig bør du ikkje ha for stort rom til nokon av kandidatane.
Elektronikken din er sannsynlegvis ålreit nok til begge, men her er naturlegvis forbetringspotensiale. Eg trur du vil få lyst på ny forstarkar med Audiovector tidlegare enn du saknar noko med Tannoy-alternativet (men eg må ta atterhald - har ikkje prøvd dei konkrete konstellasjonane)
Som investering med tanke på å ha ein høgtalar ein skal vekse med, og kanskje selje om ti år, held eg Audiovector for å vere sikrare (men det er farleg å spå, særleg om framtida...)
Begge høgtalarane er svært pene etter mi oppfatning. Men Tannoy er kanskje dei som er søtast? Har ikkje testa dei skikkeleg, som sagt. Stian Gaardsvoll testa derimot Audiovector si kvassaste utgåve av M3 her: http://www.audiophile.no/omtaler/hoytalere/item/388-audiovector-mi3-signature
 

GisleB

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2007
Innlegg
416
Antall liker
26
Hei.

Jeg har også bare kjennskap til de dyrere Tannoy modeller og er helt enig med Arve her. Spiller musikk disse Tannoyene.

Har du litt tolmodighet kan du jo følge med bruktmarkedet etter brukte prestige modeller av Tannoy. Om utseende faller i smak da :)
 

Jonas79

Medlem
Ble medlem
17.02.2012
Innlegg
5
Antall liker
0
Takker og bukker for svarene!
Det var nøyaktig slike karakteristikker jeg var ute etter :)
Må si jeg heller litt mot Tannoyene. De er noe mindre og passer bedre inn i stua, samtidig så har jeg godt med tid så det er en god ide å holde et øye med bruktmarkedet.
 
Topp Bunn