Spennings fall ved fullt pådrag.

Mathisen

Hi-Fi interessert
Ble medlem
25.01.2012
Innlegg
84
Antall liker
4
Hallo, jeg har bygget meg en LM3886 stereo amp. (2 mono blokker)
Bruker en 300VA toroid trafo 2x25VAC.

Koblet i veggen på 235VAC, gir denne 26,9VAC.
Etter likeretting og glattekondiser, sitter jeg igjen med 36,3VDC.

Måler 36,2 ved idle, altså ampene tilkoblet, uten noe volum.
Så til det jeg lurer på, er det normalt å "miste" 1,7VDC ved fullt pådrag. Måler da 34,5VDC inn til ampene.
Har jeg valgt en for svak trafo?
 

Kabeldragern

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.01.2003
Innlegg
4.255
Antall liker
996
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
1
Det er normalt med et spenningsdropp mellom idle og max effektuttak. Kanskje en ide å måle VAC over lyttene med fullt pådrag. Når jeg skal måle utgangseffekt så bruker jeg en effektmotstand på 8R (som tåler effekten) og en 0,1R i serie som en ok høyttaler kobles over. Dermed hører du når forsterkeren klipper. Jeg vil tro at 300VA er nok for en 50W/8R forsterker! :)
 

Mathisen

Hi-Fi interessert
Ble medlem
25.01.2012
Innlegg
84
Antall liker
4
Det er normalt med et spenningsdropp mellom idle og max effektuttak.
Ok, takker. Vet egentlig at 300VA er litt overkill, men kjekt å ha på inventar lista. Regner med at den havner i andre prosjekter etter hvert.
Ble litt i tvil om det kunne være noe småfeil med oppsettet.

Spiller forøvrig klokkeklart ved full guffe, egentlig litt overrasket over hvor høyt denne spiller. Driver ett Cervin Wega sat-6 (Sub 2x satelitter) i ett 14 kvm2 rom. :rolleyes: (mekke rommet), må vel prøve den på stua etter hvert, med mine gamle System Audio.
 
Sist redigert:
Topp Bunn