SOEDAL. Min hifi

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  Bilder av mine anlegg de siste årene


  Doxa 40/06, Rotel RQ-970, Rega Planar 3. Høyttalere "SØDAL SPESIAL" Treveis med elementer fra Focal og Audax.
  Doxa 70/07mk2, Sony cdp-x3000es, Martin Logan Aerius i.
  Densen B-200, Dynamic Precision 6.2, Martin Logan SL3
  Sony cdp-x3000es, Cayin SC6-LS, Conrad-Johnson MF-2500, Martin Logan SL3
  Så fikk vi barn... Anlegget ble solgt, og jeg kjørte aktive minimonitorer og sub fra NHT-pro en periode.  Driver nå å setter sammen et "normalt anlegg" som tåler å være i nærheten av barn. Det vil si høy plassering av elektronikken og høyttalere med avtagbart frontstoff.

  Dali Evindence 470


  Sony scd-xb790, Behringer 8024, Vincent SA-31, Vincent 996


  Utskiftinger i elektronikkdelen. Embla 1.1 monoblokker erstattet tidligere i år Vincent 996, og nå har Hegel P2a erstatter Vincent SA-31.


  Oversiktsbilde 28.11.04


  I slutten av November kjøpte jeg to par sølvkabler av typen Infinite Resolution Silver Reference XLR signalkabler. Ved nærmere ettersyn viste disse seg å være av typen Silver Signature ???, altså en bedre type enn det selgeren oppga. Vel, uansett har jeg nå for første gang et fullbalansert anlegg fra D/A-konverter til effektforsterkere. Min Behringer digitale equalizer er satt inn i kjeden igjen, etter en tid hvor jeg har spilt uten denne.
  Høyttalerkablene er fremdeles av "den unevnelige typen" grunnet behov for lange ledningstrekk. Jeg har dog et par Wireworld Solstice biwire høyttalerkabler liggende for fremtidig bruk.

  02.03.05
  Embla 1.1 er nå solgt. I mellomtiden bruker jeg 2stk ASL wave 8 mono rørforsterkere. Bestilte nye NOS Siemens ecl-82 til dem i dag. Jeg har også mottatt en Sonic impact T-amp som skal bygges inn i et penere kabinett, og drives av et 12v blybatteri.


  04.03.05
  Anskaffet en Base technology plattform. Brukes nå under ASL monoblokkene.

  01.06.05
  Har anskaffet meg to Base plattformer til. Holder også på med å sette sammen en høyttaler basert på Jordan JX92s fulltoner. Byggebeskrivelsen av denne kommer til å bli lagt ut her på sentralen.

  01.10.05
  Ferdig med byggingen av høyttalerne basert på fulltonen Jordan JX92s.


  20.11.05
  Embla Adela monoblokker i hus. De er basert på ICE asp1000.


  Oversiktsbilde 20.11.05
  NHT-pro s-00 sub er ikke synlig på bildet. Heller ikke Behringer DSP 8024, men begge disse er fast inventar i anlegget


  Nye høyttalere. 20.03.06
  Vienna Acoustics Mozart Grand i rosewood tre. Flotte høyttalere med massive trefonter og bakplater. 6mm finer på tykk mdf på resten av kassen. 2 X 6" Seas xp basser og Scan-speak diskant.


  Hegel H2a er fra nå av en del av anlegget. 20.05.06


  Hegel P2a og Hegel H2a.


  23.06.06
  I løpet av sommeren flytter vi til kristiansand. Der skal anlegget inn i et kjellerrom, og skal fungere både til film og musikk. Jeg antar at det nye rommet vil fungere en del bedre i forhold til lyd enn min nåværende stue, selv om det nye rommet absolutt ikke er uproblematisk det heller. Det står blandt annet en stolpe litt uheldig plassert. Rommet skal optimeres i forhold til den tiltenkte bruken.

  Når det gjelder anlegget, så er det en del saker på gang. Jeg skal kjøpe en ny platespiller/riaa, og vurderer å oppgradere equalizeren til en nye modell fra samme produsent. Jeg har også bestilt en Harmony Design DA-9 konverter til utprøvning.
  Til sist har jeg bestilt 16 stk Vifa fulltoner. Disse skal brukes til å lage en diy-høyttaler hvor dynamikken i mellomtonen står i høysetet. Skal muligens brukes sammen med en diskant, men jeg håper å kunne kjøre dem fullrange.

  03.09.06
  Flyttingen er fullført, og diverse saker er innkjøpt. Jeg planlegger et eget billedreportasje på "hifi generelt" når alt er ferdig. Jeg driver bla å lager et lite kinorom hvor det inngår en del diy høyttalerkonstruksjoner. Mer info kommer.

  01.01.07
  Anlegget slik som det er nå. Platespilleren er en Pro-jekt rpm 5 m/AT-95 pick up. Den blir foret med strøm fra en Pro-jekt speedbox mk2.
  Riaa er en Pro-jekt phono box mk 2


  01.03.07
  Handlet meg ny cdspiller, en Xindak muse 1 deluxe. Kjøpte en Xindak xa-6950 forsterker på impuls, og solgte Hegel H2a/P2a. Fikk bare så lyst til å prøve denne forsterkeren. Den lyder etter min mening særdeles fint, og prisen er helt latterlig sett i forhold til både byggekvalitet og lydkvalitet. Den er vel neppe min siste forsterker, men jeg trives med den og skal ha den en stund. Aktuelle forsterkere i fremtiden er Lector Zoe, Odyssey Stratos, eller Xindak monoblokker. Den som lever(og leser mine hjemmesider) får se.  21.07.07 Nye høyttalere. Vienna Beethoven Baby Grand.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  Sv: SOEDAL, diverse hifi

  Til sist har vi Artsouns variant over den berømte Antique Sound lab Wave 8, som fikk ekstremt gode kritikker av Ken Kessler i Hifi news. Disse leverer rundt 8w i 8ohm. Har satt inn Siemens NOS rør i stedet for de orginale rørene.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Har kjøpt nye høyttalere. Vienna Acoustics Beethoven Baby Grand i sort pianolakk.
  Jeg er meget fornøyd med disse. Har oppdatert førsteinnlegget i tråden slik at stereohistorien fremstår korrekt, men legger inn noen flere bilder her. Bildene er tatt av en venninde av meg, Sigrid Thorbjørnsen. Jeg synes resultatet ble skikkelig bra.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Har kjøpt en Music Angel XD-SE med EL34 rør. Denne spiller overaskende bra.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  På tide med litt oppdateringer.

  Etter å ha pusset opp litt i det rommet som jeg har hatt anlegget stående i, kom jeg fram til at jeg ville gjøre rommet litt mer tilgjengelig for husets øvrige medlemmer. Drømmen om eget lytterom var ikke helt som jeg hadde ønsket, så jeg har inngått en avtale med meg selv om å fjerne de store høyttalerne fra rommet for en periode ihvertfall. De fungerte som romdelere og trakk hyggefaktoren ned ganske mye. I tillegg har jeg plassert både anlegg og høyttalere på en visuelt og praktisk sett er mye bedre, men som akustisk er dårligere.

  Jeg har derfor gått over til stativhøyttalere, og foreløpig virker dette som en levelig løsning.
  Det er godt å spille musikk gjennom anlegget fremdeles, selv om jeg har mistet mye trykk og bassdybde.

  I tillegg til det anlegget jeg har som primært musikkanlegg har jeg også et lite (9kvm) kinorom som ligger rett ved siden av kjellerstua. Dette fungerer også fint til musikk, så tyngre musikkformer samt konsertvideoer kommer til å bli avspilt der. Høyttalerdelen der er forresten under oppdatering.

  Vel, første stativhøyttaler i rommet var et par JBL control 1 som jeg kjøpte som en mellomløsning. Disse ble jeg veldig positivt overasket over. Et knallkjøp!
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Kinorommet på 9kvm er også dugelig til musikk.

  Elektronikk fra Yamaha. Sub og bakhøyttalere fra NHT-pro, fronthøyttalere er DIY bassrefleks med Fostex FE167E.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Så noen bilder av musikkanlegget slik det fremstår nå. JBL control 1 var som sagt bare en midlertidig løsning mens jeg lette etter noe mer varig. Valget falt på et par slike:
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Selv om jeg har lovet meg selv å ikke ha svære høyttalere i rommet er det vel lov å leke seg litt?

  Jeg fikk et par Visaton B200 i en byttehandel nylig, og måtte selvfølgelig da lage en Darkstar.
  http://www.audiocircle.com/circles/index.php?topic=19253.0

  Dette er en dipol med regulerbare vinger og en 8" fulltone. Spiller veldig godt, nærmest naturstridig bra.

  Kjøpte hobbyplater på Biltema og hadde høyttalerne klare etter 1 time :)
  Platene skal nå males og avstives, samt dekkes med dempemateriale på baksiden.

  Se denne tråden for flere bilder: http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,21833.msg415092.html#msg415092

  Høyttalerne skal inn i kinorommet etterhvert.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Selv om jeg har hatt den noen måneder nå, så har jeg ikke fått lagt ut noen bilder ennå. Jeg har altså en Audio pro Mondial sub som jeg bruker sammen med Autograph mini.

  Dette er en artig liten tass som faktisk ikke spiller så galt. Den har begrensninger i lydtrykk, men det har jo Tannoy Autograph og 20 watt rørforsterker også...

  Mondial bruker en 6.5" bass som drives av en forsterker på 175 watt. Kassen er kledd i sort skinn med søm og greier :) Til tross for størrelsen spiller den altså imponerende dypt og slagkraftig. Oppnåelig lydtrykk er også høyere enn hva man skulle tro ut fra elementbestykningen.

  Jeg brukte i begynnelsen subens innebygde høypassfilter, men kjører nå Tannoyene fullrange mens Mondialen fyller inn under.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Kom over en Trichord Dino med Dino+ strømforsyning.
  Fin lyd. Virker som en bra match opp mot Audio Technica oc9mk2.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Cd-spilleren er nå byttet ut og har blitt erstattet av en iMac. Denne brukes kun til musikk og brukes dermed ene og alene med den medfølgende fjernkontrollen. Tastatur og mus er koblet bort. Frontrow er helt konge.
  Musikken spilles av både fra harddisk og cd.

  For dere som ikke er kjent med denne type maskin, så er datamaskinen innebygget i skjermen. Jeg kjører et program som heter Frontrow som gir den type visualisering som dere ser på bildet. Hele skjermen fylles av meny og info/bilde av den aktuelle plata som spilles. Man blar enkelt i de forskjellige menyene med en liten fjernkontroll.

  Venter spent på den nye Abrahamsen dacen som skal jobbe i tospann med iMacen.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Da det ikke var plass til både rørforsterkeren og iMacen på øverste hylle og rørforsterkeren heller ikke fikk plass i hyllene under, koblet jeg inn Yamaha a-420 som jeg tyvlånte fra barnerommet. Jeg ble litt overasket over det den klarte å hente ut av Tannoyene av klarhet og rytme. Det var litt som om den spillte mer på lag med Autographene enn rørforsterkeren gjør. Sistnevnte prøver liksom heller å bøte på småhøyttalerens manglende fylde.

  Kort sagt, erfaringene med Yamahaen gav meg lyst til å prøve en annen transistorforsterker. Jeg har kikket litt på integrerte løsninger, bla på Naim Nait 5i.

  Nå ble det ikke 5i, men Naim ble det.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Det har omsider kommet nye høyttalerstativer i hus, Soundstyle X122. Disse løfter høyttalerne litt høyere opp og virker veldig stabile og gode. Pene synes jeg også de er, selv om de kanskje er noe massive i forhold til høyttalerne.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Har hatt Tannoy Sandringham SE innom en periode, men fikk det ikke til å funke så godt som jeg ønsket så jeg er tilbake til Autograph mini/Audio Pro igjen. Synd at det ikke fungerte da dette er de flotteste høyttalerne jeg noensinne har hatt.
   

  Vedlegg

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Har fjernet en del kommentarer og meningsutvekslinger for å la bildene og historien komme bedre frem.
  Flere oppdateringer kommer.
   

  SOEDAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.03.2002
  Innlegg
  2.905
  Antall liker
  281
  SOEDAL, diverse hifi

  Cambridge Dacmagic. Kjører toslink ut fra iMacen og over i denne.
   

  Vedlegg

 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn