Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • JE

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    24.04.2002
    Innlegg
    356
    Antall liker
    44

    Selv før Ukraina så var vel dette idioti? Eller er det ingen som tenker i Norge lenger....
    Er vi virkelig så blåøyde her?
    Ja
     

    Stein 99

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    05.11.2009
    Innlegg
    1.596
    Antall liker
    910
    Europa har startet 2 verdenskriger de siste 100 år. Europa er demokratisk, velutviklet, mange organisasjoner, krigsforbryter domstol, menneskerettigheter, europaråd, høyt utviklet diplomati og samhandel og harmoni på de fleste områder. EU og EØS. Brussel, Geneve, Strasbourg, Haag, Paris-avtale for klima. Og mye mer.
    Nå har vi en meget alvorlig krig igjen, og den kan ikke diskuteres eller intellektualiseres bort. Det kreves handling og atter en gang ropes det mot USA, som ellers beskrives som et bedritent land annenhver dag. Og så er det motstand mot lagring av Nato våpen på norsk jord da og det kan provosere vår nabo og invitere til angrep.
    Hvis USA senere lar være å komme Europa til unnsetning, så må vi klare oss selv og jeg tror ikke EU landene har strategi for felles ledelse og aktiv krigføring. Kanskje England vil lede an, men hvem skal gjøre hva.? Italia, Spania, Portugal, Frankrike og andre.Jeg har aldri lest eller hørt planer om dette, kun USA som kan krige og som skal fikse. Det er ikke så rart at USA påpeker at Europa må tenke mer på sikkerhet selv og bruke penger på det så det monner.Flere presidenter enn Trump har påpekt dette.
    Vi har Russland rett øst for oss. Europas politikere må våkne og handle nå, men jeg er svak i troen i all min enkelhet.
     

    Gubra

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.08.2004
    Innlegg
    2.988
    Antall liker
    707
    Veldig bra Stein. Det romles om Trump, men det han vel sa var noe slikt som at siden Europa ikke vil betale for egen sikkerhet, hvorfor skal USA gjøre det.
    Til tross for krig i nabolaget og en aggresiv nabo, prioriteres ikke forsvaret.
    Vi fortjener nesten å bli et oblast i stor-russland, men brillestøtte har vi……
     

    tjua

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.08.2012
    Innlegg
    2.207
    Antall liker
    1.681
    Sted
    Bergen
    Mange gode innspill her, og vi må nok gi Trump mye kred her fordi han satte sterke og klare krav. Det er å håpe at USA fortsetter denne tydeligheten samtidig som de fortsetter støtten til Ukraina. De som styrer Forsvaret og Uriks der borte vet hva som står på spill. Dersom Ukraina faller så er Europa ille ute så man kan regne med at støtten til Ukraina er en slags forsikring mens de nennsomt presser Europa

    Og imens skal Vestland fylke gi noen millioner i støtte til årets russefeiring slik at alle skal være med, og foreldrene kan fortsette å ikke gi ungdommen oppdragelse og folkeskikk. Da taper investering i Forsvaret lett.. Neste gang må fylket gi tilsvarende støtte når ungdommen skal på bar og noen sier BØ.. sånn går no dagan i lykkelandet- en så lenge
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.496
    Antall liker
    9.228
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Regjeringens forslag til forsvarsbudsjett:
    Regjeringens forslag til forsvarsbudsjettet for 2023 prioriterer nasjonens trygghet og beredskap, og viser samtidig solidaritet med Ukraina i en urolig tid. - Budsjettet bidrar til å holde egen befolkning trygg, både for dagens trusler og de som kan komme. Å sikre friheten vår er en av de viktigste oppgavene for enhver regjering, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).
    Regjeringen foreslår et forsvarsbudsjett på 75,8 milliarder kroner, en økning på 6,8 milliarder kroner sammenliknet med saldert budsjett 2022. Dette er en økning på om lag 9,8 prosent. Justert for kompensasjoner, tekniske endringer og inntektsøkninger øker regjeringen forsvarsbudsjettet med 7,8 prosent, om lag 4,5 milliarder kroner, sammenliknet med saldert budsjett 2022.

    – Russlands angrepskrig mot Ukraina er en trussel mot norsk og europeisk sikkerhet. Krigen har allerede fått store sikkerhetspolitiske, økonomiske og humanitære konsekvenser. Ut over den direkte trusselen mot Ukrainas selvstendighet, utfordrer Russlands angrep de normer og regler som har lagt grunnlaget for sikkerhet og velstand i Europa. Behovet for militær støtte til Ukraina er nødvendig, omfattende og tidskritisk. Dette er et budsjett hvor vi styrker Forsvaret og samtidig stiller opp for Ukraina, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram.
    Prioriterer daglig beredskap og operasjoner

    Nordområdene er Norges viktigste strategiske område. Regjeringen fortsetter i 2023 å styrke situasjonsforståelsen og nasjonal kontroll, gjennom å øke bevilgningen til Etterretningstjenesten, ut over det som langtidsplanen for forsvarssektoren legger opp til.

    – Budsjettforslaget til regjeringen legger opp til at daglige nasjonale operasjoner og beredskap og evne til operasjoner i krise og krig i 2023 prioriteres først. Det Forsvaret vi har, må virke i dag. Regjeringen er opptatt av å styrke grunnmuren i Forsvaret. Derfor justerer vi fordelingen mellom investeringer og drift i budsjettet for 2023, sier forsvarsministeren.

    Det er nødvendig med et sterkt nasjonalt forsvar for å møte utfordringene Norge står overfor, sammen med NATO og våre allierte. Regjeringen er opptatt av at Forsvaret har tilstrekkelige ressurser til, og prioriterer, å følge allierte når de opererer i nordområdene samt at Norge evner å koordinere alliert aktivitet i nord.

    – Vi styrker også fasiliteter for mottak av, og trening med, allierte styrker i Nord-Norge. Å ha et godt samarbeid med våre allierte er svært viktig, sier forsvarsministeren.

    Regjeringen satser på folkene i Forsvaret

    – Personellet er Forsvarets viktigste ressurs, og de ansatte i Forsvaret skal ha gode arbeids- og boforhold. Regjeringen vil derfor øke antall ansatte, forsere personellopptrappingen og øke inntaket på forsvarets skoler. Heimevernet skal styrkes med flere folk og mer øving. Regjeringen foreslår også å legge på ytterligere midler til kaserner og kvarter. Investeringer i Forsvaret fortsetter på et høyt nivå, sier forsvarsministeren.
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    det viktigste for trump var vel at han fikk mulighet til å skjelle ut noen. at det befant seg noen utenrikspolitisk koherent tankegang under parykken, er å tro på jomfrufødsler.
     
    2

    2xJ

    Gjest
    :unsure:
    Er ikke en av grunnene til at vi sier nei til amerikanske våpen/soldater i Norge pga av at USA vil ha et miniusa med amerikanske lover og regler ?
    DET er vel årsaken til at vi sier nei .... Og da med med direkte tilgang til flyplass uten pass osv...... (fritt leide)
     

    noruego

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.06.2003
    Innlegg
    6.536
    Antall liker
    7.022
    Eg trur det, men eg har teke feil tidlegare. Både før Kharkiv og Kherson trudde eg at vi hadde nådd ein stillstand der ingen av partane hadde ressursar til å gjennomføra offensive operasjonar, og at ein forhandla fred var i vente. Det var feil.

    Så, ja, eg trur at det godt kan koma fleire ukrainske gjennombrot. Problemet er at dei er små, og at Russland ser ut til å halda oppsiktsvekkjande godt stand i dei områda dei har okkupert. Då kokar det ned til kva side tida arbeider best for.
    Jeg ser så langt ikke noe tegn på at tiden ikke fortsatt er på Ukrainas side, inklusive nå som frost og tæle setter inn.

    Russerne har ikke klart å innta selv Bakhmut til tross for alt de har kastet inn i kjøttkvernen.

    Etter Kherson by, så blir muligens det neste store slaget om Donetsk by. Frontlinjen er like utenfor, og for ukrainerne vil det å ta tilbake denne fylkeshovedstaden, som russerne har okkupert siden 2014, i tilfelle være det største trofeet så langt.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.286
    Antall liker
    34.823
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Regjeringen foreslår et forsvarsbudsjett på 75,8 milliarder kroner, en økning på 6,8 milliarder kroner sammenliknet med saldert budsjett 2022. Dette er en økning på om lag 9,8 prosent.
    BNP i løpende kroner siste 12 mnd er 5473 milliarder. 75.8 milliarder er 1,38 %, i realiteten et nytt skritt bort fra målet om 2 % av BNP. For å komme dit burde forsvarsbudsjettet vært 110 milliarder. Nå.
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    20.561
    Antall liker
    13.025
    BNP i løpende kroner siste 12 mnd er 5473 milliarder. 75.8 milliarder er 1,38 %, i realiteten et nytt skritt bort fra målet om 2 % av BNP. For å komme dit burde forsvarsbudsjettet vært 110 milliarder. Nå.
    BNP for Norge siste 12 måneder er vel såpass inflatert at man kan trekke fra en drøy tusenmilliarderslapp før man regner prosentene.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.286
    Antall liker
    34.823
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    Kan man nok, men det er all mulig grunn til å tro at prisen på kuler og krutt har steget minst like mye.
     

    Terje-A

    Æresmedlem
    Ble medlem
    16.05.2013
    Innlegg
    13.496
    Antall liker
    9.228
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    19
    Kan man nok, men det er all mulig grunn til å tro at prisen på kuler og krutt har steget minst like mye.
    Hvorfor gjør ikke regjeringen mer ?
    Er de engstelige for å provosere Russland, eller er de mer bekymret for inflasjon ?
    Jeg lurer virkelig på hvorfor vi ikke gearer opp raskere, med både verneplikt, yrkesmilitære og flere og bedre våpen. Penger har vi.
     

    AndersR

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.05.2011
    Innlegg
    5.063
    Antall liker
    3.738
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    1
    Kan man nok, men det er all mulig grunn til å tro at prisen på kuler og krutt har steget minst like mye.
    På det sivile markedet har prisen ca doblet seg de siste to årene.
    Har naturlig nok ikke oversikt over mulitære innkjøpspriser, men har vanskelig for å tro at de ikke er berørt i tilsvarende grad.
     

    leifen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.05.2006
    Innlegg
    2.341
    Antall liker
    1.840
    Ca 20 minutter etter at det første batteriet er innen rekkevidde. Mangler noen kilometer ennå. Skal vi gi det en ukes tid?
    La dem nå bygge det ferdig og flytte inn før de sanerer det. Bør helst være fullt av mobiks.
     

    Asbjørn

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    26.03.2006
    Innlegg
    36.286
    Antall liker
    34.823
    Sted
    Vingulmǫrk
    Torget vurderinger
    2
    General SVR forteller at putin hadde en riktig drittdag tidligere i uken, her via google translate:
    Kjære abonnenter og gjester på kanalen! I går hadde Russlands president Vladimir Putin en svært vanskelig dag, som endte ganske dramatisk. Onsdag morgen begynte for Putin med en deprimerende rapport om tilstanden til den russiske økonomien og som et resultat av en prognose om en forverring av situasjonen i nær fremtid. Sanksjonene som er pålagt Russland på grunn av invasjonen av Ukraina har stor innvirkning på landets økonomi og effekten av disse sanksjonene vokser og forsterkes over tid. Hovedproblemene i russisk økonomi, ifølge prognosene til forfatterne av rapporten, vil komme i perioden sen vår - forsommeren neste år, og det er ikke mulig å unngå et negativt scenario i dag. Det skal bemerkes at prognosen ble laget uten å ta hensyn til mulig kunngjøring om generell mobilisering i landet og krigslov, som Vladimir Putin har i sine planer, som utvilsomt bare forverrer prognosene.
    På ettermiddagen ble Putin opprørt over nyhetene fra fronten. Løfter fra ledelsen i militærblokken om å erobre flere bosetninger før vinterstart, inkludert Bakhmut (kalt Artemovsk i rapporter til Putin) i Donetsk-regionen i Ukraina, ble ikke realisert. I går var heller ikke ledelsen av militærblokken klar til å garantere presidenten et betydelig fremskritt på noen sektor av fronten før nyttår. Putin ble informert om at kuldekrisen, som er spådd i begynnelsen av desember i Luhansk-regionen, kan brukes av Ukrainas væpnede styrker til en offensiv, og i dette tilfellet vil det være svært problematisk å beholde territorier i nordvest. av regionen.
    Om kvelden hadde Putin en telefonsamtale med president i Usbekistan Shavkat Mirziyoyev. Samtalen berørte planer for fremtiden og utvikling av felles prosjekter. Det ble ikke oppnådd noen avtaler som følge av samtalen, eller rettere sagt, de ble enige om å forhandle.
    Virkelig dramatiske hendelser for Putin fant sted på kvelden i hans bolig. Da han gikk ned trappene, snublet Putin og falt til det femte punktet, hvoretter han falt på siden og skled ned et par trinn. Hendelsen fant sted foran presidentens livvakter, som raskt reagerte og hastet Putin til unnsetning. Tre sikkerhetsoffiserer hjalp presidenten med å komme til nærmeste sofa og ringte legene som er på vakt ved boligen. Medisiner ankom innen få minutter, men kunne ikke umiddelbart undersøke presidenten. Putin lider av onkologi i mage-tarmkanalen, som et resultat av at han allerede opplever alvorlige problemer med fordøyelsen, og som et resultat av fallet, viste det seg, falt hovedslaget på halebenet, noe som sannsynligvis forårsaket skarp smerte, provoserende ufrivillig avføring. Hvis Putin pleide å bruke spesielt vanntett undertøy med en absorberende effekt, forsømmer han nylig disse forholdsreglene, som det viste seg forgjeves. Før undersøkelsen eskorterte legene presidenten til badet og hjalp til med å rydde opp, og gjennomførte samtidig en innledende undersøkelse. Etter en fullstendig undersøkelse og undersøkelse ble det påvist et blåmerke i halebenet og bløtvevet. Ikke noe kritisk, presidentens helse var stabil nærmere natten, han kan bevege seg uavhengig, klager på smerter i halebenet når han sitter er det eneste som bekymrer Putin. Om natten tok han smertestillende. I nær fremtid vil det bli gjennomført en etterforskning, som provoserte presidentens fall. Han bruker spesialsko, selv hjemme med anti-skli overflater, og trappene i boligen anses som "trygge". Som det viser seg, er alle forholdsregler forgjeves når nervene går til helvete.
    Jeg aner ikke om det er sant, men telegram-kanalen sies å ha gode kontakter i putins indre krets. I så fall, vel unt.
     
    Sist redigert:

    Fenalaar

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.05.2002
    Innlegg
    8.474
    Antall liker
    6.793
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    3
    Vel… Jeg forutser at et vindu vil figurere en gang i første halvpart av Putins nærmeste framtid…

    Johan-Kr
     

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    Sist redigert:

    Dr Dong

    Æresmedlem
    Ble medlem
    23.01.2011
    Innlegg
    14.505
    Antall liker
    14.002
    Sted
    landskapet uten motstand
    Torget vurderinger
    1
    jeg forstår ikke hva franskmennene driver med. ser de på verden mens de står på hodet?


    godt tilsvar!

    «Lawmaker David Arakhamia, head of the governing Servant of the People faction and Ukraine's chief negotiator with Russia, said Kyiv is ready to provide Russia with security guarantees after it withdraws its troops from Ukraine, pays reparations, brings all war criminals to justice, and voluntarily surrenders nuclear weapons.

    When Russia does that, “we are ready to sit at the negotiating table and talk about security guarantees,” Arakhamia said.»

     

    JMM

    Slava Ukraini!
    Ble medlem
    27.11.2016
    Innlegg
    7.415
    Antall liker
    7.905
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    4
    Sannsynligvis, ja. Eller bukspyttkjertelen.

    Ingen hyggelige sykdommer, noen av dem. :D

    Om det nå skulle være kreft i bukspyttkjertelen -🤞🤞🤞- så har han kun en kort og svært smertefull tid igjen. Jeg kan vanskelig tenke meg noe verre, eller noe han heller burde ha.

    Man kan jo håpe.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn