Politikk, religion og samfunn Russland - En tikkende bombe eller bare fjas?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • noruego

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.06.2003
  Innlegg
  5.281
  Antall liker
  3.624
  Framsnakking av sikkerhetsrådet har det ikke vært så mye av i tråden..
  Det er vel fordi det er en manglende forståelse for hvordan FN-systemet virker på politisk plan, inklusive blant norske journalister. Disse møtene er jo åpne for media så jeg har lenge stusset over hvorfor journalister viser så liten interesse for å følge med på det som ikke er en diskusjon mellom de tilstedeværende ambassadører, men en diskurs basert på nøye utarbeidede nasjonale posisjoner i forhold til hvilke tema som er på dagsorden.

  Derfor er jeg helt enig med kronikkforfatteren i at til tross for at Russland som fast medlem har vetorett i Sikkerhetsrådet, så betyr ikke det at Rådet ikke har verdi.

  Kort sagt, av alle mellomstatlige organer vi har som ikke virker som man skulle ønske, så er dog FN fortsatt det beste og viktigste verden noensinne har sett og hatt.

  Mens Europarådet er et juridisk bindende verdifellesskap med mekanismer for å suspendere eller tuppe et medlemsland ut, så er medlemskap i eksempelvis OSSE bare politisk forpliktende og hvor samtlige medlemmer i praksis har vetorett.

  Sånn bortsett fra at det ikke finnes noen etablerte mekanismer for å suspendere eller kaste ut medlemmer av FNs Sikkerhetsråd eller OSSE, så mener jeg det heller ikke er ønskelig.

  Jeg er fortsatt av den oppfatning at det er mer effektivt at alle Ukrainas allierte og støttespillere bruker disse arenaene aktivt, dag for dag, uke for uke, mot Russland, enn Macron sine mange telefonsamtaler med Putin.

  Ikke fordi det handler om å overbevise eller overtale Putin om å komme på bedre tanker og trekke sine styrker ut med et mea culpa, men om et møysommelig arbeid for å bygge opp et saksanførende for Russlands brudd på egne internasjonale forpliktelser.

  Det handler dels om å forberede seg på å holde Russland ansvarlig, dels som dokumentasjon for vestlige sanksjoner og støtte til Ukraina. Men også for å sende en klar melding til andre om hvor grensene går og hvilke reaksjoner som kan påventes om de brytes. Ikke minst handler det om å sammen med likesinnede å styrke det mellomstatlige, forpliktende samarbeidet som de siste tiårene ikke bare har vært under angrep fra Russland og andre autokratier, men også av republikanerne generelt og Trump spesielt.

  I motsetning til hva trådens (tidligere) whataboutister gjerne skulle sett så er det ikke slik at dette arbeidet i FN gjøres ved å diskutere Russlands handlinger opp mot andre lands historiske brudd. Det handler om å å holde det enkelte land ansvarlig opp mot de etablerte standarder, det vil si de konvensjoner, traktater og andre inngåtte internasjonale forpliktelser, det være seg juridisk bindende eller politiske, de selv har frivillig skrevet under på.

  Som en demokratisk rettsstat med en åpen økonomi har vi også all mulig egeninteresse for at ikke bare Ukraina men også FN kommer styrket ut av Putins uprovoserte og folkerettsstridige angrepskrig, nettopp fordi de to, og vi, er tett knyttet sammen.
   

  noruego

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.06.2003
  Innlegg
  5.281
  Antall liker
  3.624
  Godt skrevet:
  Intet nytt men godt skrevet/oversatt.

  Likte særlig denne lille perlen: «Putin er en mann som i det tjueførste århundret fører en krig fra det tjuende århundre for å nå mål fra det nittende århundre.»
   

  kasol

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  3.600
  Antall liker
  1.678
  Torget vurderinger
  4
  Håper det


  Ifølge kilden dreier det seg om Norwegian Advanced Surface to Air Missile System (NASAMS), som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace og som produseres i samarbeid med amerikanske Raytheon.

  Rakettsystemet skal, ifølge kilden, brukes til forsvar fra middels til lang rekkevidde.

  NASAMS benyttes blant annet av USA til å beskytte luftrommet rundt Det hvite hus og Kongressen i Washington.

  President Joe Biden kommer til å kunngjøre beslutningen under G7-toppmøtet i Elmau i Tyskland, ifølge APs kilde. Det ventes også at USA vil overrekke Ukraina mer artilleri.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  19.574
  Antall liker
  11.873
  Torget vurderinger
  2
  Russland har pengene, men insisterte på å gjøre overføringen i rubler. Dollar gjelder og dermed mislighold. Men landet bruker sanksjonene som pressmiddel "umulig å overføre pengene". Fra artikkelen:

  "Russland har pengene og er villig til å betale, men på grunn av sanksjonene etter invasjonen av Ukraina er det blitt umulig å få overført pengene til de utenlandske kreditorene."

  Vi kan regne med at gass og olje til Europa strupes ytterligere.
   

  mteinum

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.05.2007
  Innlegg
  9.931
  Antall liker
  3.476
  Sted
  Øya
  Torget vurderinger
  1
  Ukrainerne hjelper Russland med å bruke opp ammunisjonen. Det er da mye lettere å la alt smelle samtidig enn at de må sende ett og ett prosjektil avgårde.

  HIMARS og Tochka-U. biter godt fra seg.


  It is reported that a warehouse of enemy ammunition is also burning under the occupied Alchevsk


  An epic detonation at the rashist ammunition depot in the temporarily occupied Zymogorie, Luhansk region

  It is reported that from the positions of the Armed Forces of Ukraine to the warehouse is more than 50 km😏  Nå må RU hente ammunisjon fra Belarus. Det er vel et tegn på at det tømmes godt i kasunene.


  ---

  Ikke alt går på skinner...

  In the Pskov region, a freight train with ammunition derailed

  The place of the accident was cordoned off by the military, the FSB and miners are working.


   
  Sist redigert:

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  19.574
  Antall liker
  11.873
  Torget vurderinger
  2
  ”En fars”
  Den ryske finansministern Anton Siluanov har beskrivit situationen som en "fars". Han bekräftar också att betalningen inte kan genomföras, enligt ryska statliga nyhetsbyrån RIA. Enligt honom beror det på två anledningar.

  – Det första är att utländsk infrastruktur, banker och förvaringsinstitut är förbjudna att ha med Ryssland att göra. Det andra är att utländska investerare uttryckligen har förbjudits att ta emot betalningar från oss, säger han.

  Enligt Bloomberg har konkursen mest ett symboliskt värde, och får inga konkreta konsekvenser för Vladimir Putin. Konkursen innebär att landet inte kan låna pengar från västvärlden, något som redan är omöjligt på grund av sanktionerna.

   

  weld77

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.09.2014
  Innlegg
  16.582
  Antall liker
  9.926
  Statskonkurser ligner ikke veldig mye på konkurser på privat- eller bedriftsnivå. Det er ikke akkurat slik at kreditorene som (foreløbig) ikke får betalt iht låneavtalen kan ta russiske aktiva og selge de for å få tilbake utestående.
   

  Hardingfele

  Æresmedlem
  Ble medlem
  25.10.2014
  Innlegg
  19.574
  Antall liker
  11.873
  Torget vurderinger
  2
  Statskonkurser ligner ikke veldig mye på konkurser på privat- eller bedriftsnivå. Det er ikke akkurat slik at kreditorene som (foreløbig) ikke får betalt iht låneavtalen kan ta russiske aktiva og selge de for å få tilbake utestående.
  Siden russerne mottar milliarder av euro hver måned, fra EU-landene som har innført sanksjoner mot Russland, "for å knuse landets økonomi", kan vi vel trygt regne med at dette er en farse.

  Men det kommer nok påstander om at midler "fryst" i utlandet skal kunne brukes til å dekke krav.
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  12.419
  Antall liker
  7.551
  Sted
  Moss
  Torget vurderinger
  18
  Ukrainske kjøpesentre er attraktive mål for russerne. Det skaper jo frykt og redsel som terrorhandlinger skal gjøre.
  Screenshot_20220627-171659_Chrome.jpg
   

  Spiralis

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.03.2005
  Innlegg
  17.644
  Antall liker
  5.811
  Torget vurderinger
  0
  Uansett, mer skummelt enn Ukraina. Det er mange lokale avgjørelser som kan eskalere dette. Litauen var jo ikke helt "greie" heller med de innbyggerne som bare snakket russisk etter at Sovjet delte seg opp.
  Sett med 20-20 hindsight så var det kanskje ikke så jævlig dumt å "overtale" russerne i Litauen til å reise hjem til moderlandet?

  Muligens flere land som burde vurdere den muligheten før Putte kommer for å frigjøre sitt folk? Russki Mir!
   

  Spiralis

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.03.2005
  Innlegg
  17.644
  Antall liker
  5.811
  Torget vurderinger
  0
  Det spiller jo egentlig ingen rolle. Det er jo ingen logikk som styrer dette. Jeg er redd for min familie, og du ønsker bare å få rett, koste hva det koste vil. Jeg tror Putin aldri vil tape normalt, får jo håpe jeg tar feil.
  Jeg er også redd for min familie, og også barnebarn og barnebarns barn! Hvis ikke Russland går ut av denne krigen med blødende nese og to solide blåveiser vil jeg fortsatt være meget bekymret for min familie!

  Dere som er så oppsatt på forhandlinger og å forstå Putin og "hans behov" kan jo få lov til kjøpe huset mitt!
  Hyggelig stor enebolig på 2,5 mål tomt. Du ser "Det Forjettede Land" fra kjøkkenbordet når du spiser frokosten din!
  granterer også ringside tilskuerplass når de russiske soldatene begynner sine herjinger, voldtekter og plyndring av ditt innbo i Ukraina style!
   

  Dr Dong

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.01.2011
  Innlegg
  12.501
  Antall liker
  10.806
  Sted
  landskapet uten motstand
  snyder tar opp habermas' tidligere bidrag til tyskland og krigen i ukraina, og avleverer eine grausame salbe:

  (avslutningen)
  For Habermas, a major problem in German political life is that critics of German policy are too shrill. But those critics were correct. Germany came to the brink of making the kind of mistake that its neighbors will never forget. Habermas is deeply wrong in his assessment of the duty of the intellectual in a time of war. In his labors to referee the German discussion, he misreads contemporary history, sets aside recent German failures in Russia policy, excludes unfamiliar perspectives, and categorizes ethical argument as image or emotion. Discourse is important, as Habermas has always argued, because it can generate the concepts and values that enlarge a sense of solidarity and responsibility. But this is only possible when the past is present and the other is heard. What Habermas has done is to direct German discourse away from the realities of past and the possibilities of the present and towards national self-regard. In so doing, he has delayed German reckonings with the past, wasted time when important decisions need to be taken, and helped bring Germany to the threshold of another moral collapse.

   

  tjua

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  19.08.2012
  Innlegg
  291
  Antall liker
  389
  Sted
  Bergen
  Dettre vil fortsette helt til det blir økonomiske konskvenser av å si at; "nei, dette ante jeg ikke noe om"!
  Vis vedlegget 828941
  Fiskeadelen e så flink, de jobbe så hardt m å lande fisk . Ei heller e d ansvarlig for fiskedauen i norske fjorder og elver
  Noen som lure på hvordan man blir milliardær i gjennomregulerte Norge,,,,
   

  defacto

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  04.05.2016
  Innlegg
  4.651
  Antall liker
  2.039
  Sted
  Liten by
  Fiskeadelen e så flink, de jobbe så hardt m å lande fisk . Ei heller e d ansvarlig for fiskedauen i norske fjorder og elver
  Noen som lure på hvordan man blir milliardær i gjennomregulerte Norge,,,,
  Har en mistanke om at man kommer langt med litt svekket moral og etikk?
   
  Sist redigert:

  tjua

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  19.08.2012
  Innlegg
  291
  Antall liker
  389
  Sted
  Bergen
  Ukrainske kjøpesentre er attraktive mål for russerne. Det skaper jo frykt og redsel som terrorhandlinger skal gjøre.
  Vis vedlegget 828832
  Og kanskje være en wake up call for de i vesten som ikke har våknet enda. Vi kan da ikke lenger mene at man må gi noe til Putin… vi kan da ikke lenger la Putin bombe sivile helt flatt…
  D e vel bare et tidsspørsmål før NATOlandene, og ikke NATO, girer opp støtten

  Medvedevs fortsetter m trusler, d skal russerne ha de står på
   

  Terje-A

  Æresmedlem
  Ble medlem
  16.05.2013
  Innlegg
  12.419
  Antall liker
  7.551
  Sted
  Moss
  Torget vurderinger
  18
  Og kanskje være en wake up call for de i vesten som ikke har våknet enda. Vi kan da ikke lenger mene at man må gi noe til Putin… vi kan da ikke lenger la Putin bombe sivile helt flatt…
  D e vel bare et tidsspørsmål før NATOlandene, og ikke NATO, girer opp støtten

  Medvedevs fortsetter m trusler, d skal russerne ha de står på
  Umulig å forhandle med Russland hvis man ikke kan sette makt på kravene som må stilles.
  Medvedev er et mikrofonstativ for en nervøs og sint Putler som sitter godt beskyttet et eller annet sted. Det kommer garantert flere trusler hvis russerne ikke greier det Putler drømmer om.
   

  Pink_Panther

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.03.2006
  Innlegg
  17.017
  Antall liker
  6.901
  Fiskeadelen e så flink, de jobbe så hardt m å lande fisk . Ei heller e d ansvarlig for fiskedauen i norske fjorder og elver
  Noen som lure på hvordan man blir milliardær i gjennomregulerte Norge,,,,
  Det gjelder å ha gode venner......
   

  tjua

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  19.08.2012
  Innlegg
  291
  Antall liker
  389
  Sted
  Bergen
  snyder tar opp habermas' tidligere bidrag til tyskland og krigen i ukraina, og avleverer eine grausame salbe:

  (avslutningen)
  For Habermas, a major problem in German political life is that critics of German policy are too shrill. But those critics were correct. Germany came to the brink of making the kind of mistake that its neighbors will never forget. Habermas is deeply wrong in his assessment of the duty of the intellectual in a time of war. In his labors to referee the German discussion, he misreads contemporary history, sets aside recent German failures in Russia policy, excludes unfamiliar perspectives, and categorizes ethical argument as image or emotion. Discourse is important, as Habermas has always argued, because it can generate the concepts and values that enlarge a sense of solidarity and responsibility. But this is only possible when the past is present and the other is heard. What Habermas has done is to direct German discourse away from the realities of past and the possibilities of the present and towards national self-regard. In so doing, he has delayed German reckonings with the past, wasted time when important decisions need to be taken, and helped bring Germany to the threshold of another moral collapse.

  D e nok mange godt profilerte meningsdannere som sliter litt no ift egne prediksjoner om fremtida og hvordan best håndtere russerne
  D e en krevende øvelse å se på at d man trudde helt og fullt på ikke stemmer med realitetene. Også måtte innrømme eller revurdere.. Ikke menns beste øvelse

  vg intervjuet jo en av russer elskerne i ring 3 Han kunne ikke tro d bildene viste D kunne bare ikke være sant Russerne drev ikke på slik, hvorfor skulle de d..

  gud bedre D blir en long and winding road
   

  kasol

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  3.600
  Antall liker
  1.678
  Torget vurderinger
  4

  Former SAS Soldier. Writer, Veterans Campaigner and Public Speaker.3h • 3 hours ago


  'They want to kill civilians.'

  The missile strike on a shopping mall in Ukraine can have several causes. The most likely is that it was a random strike with a long range missile that could have landed anywhere; it was reported that a second missile landed close by. The Russians lack the precision guidance systems of the western powers and the ability to strike individual buildings.

  They are firing missiles at Kyiv, Lviv, Kharkiv, Odesa and Kremenchuk to inflict fear into the civilian population and government. These attacks have no effect on the Ukrainian military or their ability to function. These strikes are terror attacks. Whether they hit a block of apartments, a children's school or a shopping centre is of no importance to the Russian commanders. The idea of limiting collateral damage is wasteful to them. They want to kill civilians as a method of intimidating Ukraine's leaders.

  The static nature of their current operations leaves Russia with no other way of showing that they are still a threat. They only have artillery. Their air operations are limited and their soldiers are reluctant to take ground unless it has been pulverised first. This is an expensive method of warfare. Reports of ammunition stocks being transferred from Belarus indicate that they are running low on ammunition.

  The other possibility is that the centre was deliberately targeted I find this less likely but if so, it happened for the same reasons, to inflict fear and terror.

  In the event that there is some future settlement brought on by exhaustion and Putin ends up holding Luhansk, Donbas and Crimea he will still have lost his war.

  His nation is subject to long term sanctions, his banking system cannot function outside of Russia, he has stolen food and materiel. He has defaulted on loans and his aviation industry has collapsed. Russia cannot obtain investment or cash. Few businesses will want to return. The business world knows Russia cannot be trusted.

  In only a few months Putin has cast his nation back fifty years. NATO is expanding faster than could ever have been anticipated and the EU is united against a common foe as this new 'Iron Curtain' descends over Eastern Europe.

  "Lord, what fools these mortals be."

  Slava Ukraine!

  Who Dares Shares

  Robin Horsfall
  a picture of a construction site
   

  AndersR

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  15.05.2011
  Innlegg
  4.643
  Antall liker
  3.150
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Dette får meg til å tenke at det bare er et spørsmål om tid før Ukraina slutter å bare forsvare seg mot angrep, men går til angrep direkte på russland selv.
  Ser for meg at det er grenser for hvor lenge man klarer å tolerere angrep som dette uten gjengjeldelse av noe slag.
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  30.145
  Antall liker
  22.769
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Det begynner å bli en stund siden vi hørte om Russlands «legitime sikkerhetsinteresser», eller hvordan den bortforklaringen var igjen.

  Men jeg tror Ukraina og deres vestlige allierte bør være forsiktige med hvilke mål man angriper på russisk side av grensen. Ammunisjonsdepoter og drivstofflagre nær grensen og som skal til fronten er klokkerene militære mål, men man bør ikke gi Putin noe som kan brukes som påskudd for å skrive ut generell mobilisering til «forsvar av moderlandet».

  Jeg ser forøvrig Medvedev angstbiter rundt seg om sjansene for at Ukraina tar tilbake Krim også. Det siste utspillet hans låter ikke som ting går i Russlands favør lengre sør.
   

  BT

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.10.2005
  Innlegg
  18.831
  Antall liker
  3.594
  Var russerne redd for at det fantes barn i det kjøpesenteret som kunne ha en sprettert i lomma?
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  30.145
  Antall liker
  22.769
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  The business world knows Russia cannot be trusted.
  Det er et ganske viktig poeng, understreket av Rosneft-sjefen her forleden når han sa at Russland ikke vil spille etter noen andre regler enn de som er bestemt av Russland. Det betyr at ingen noensinne kan inngå noen kommersiell kontrakt med noen russisk entitet, siden kontrakter ikke vil bli fulgt og avtalte voldgiftklausuler ikke vil bli respektert med mindre Putins «maktvertikal» sier at de skal gjøre det. Og det i sin tur kommer mest an på hvem som tilbyr de høyeste bestikkelsene.

  Som noen av oss fant ut for flere år siden: Det er ikke mulig å drive business på den måten.
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  30.145
  Antall liker
  22.769
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Var russerne redd for at det fantes barn i det kjøpesenteret som kunne ha en sprettert i lomma?
  F..n vet, men missilet som ble brukt ser ut til å ha vært et antikt Kh-22 antishippingmissil fra 1962. Det begynner å bli tomt i den russiske roteskuffen, så man må raide museumsutstillingene. Det var vel neppe noe hangarskip inne på kjøpesenteret.
  1656424411168.png
   

  oen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  09.03.2010
  Innlegg
  1.224
  Antall liker
  1.424
  Sted
  Portugal
  Det er Vesten som etter hvert sitter med nøkkelen til en fordelaktig utgang på krigen i Ukraina. Den muligheten kan det bli farlig ikke å benytte.

  Sverre Diesen

  Sverre Diesen, tidligere forsvarssjef
  DN
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn