Ja det er nok en slags edel handling, og en som man kan fortelle vennene sine at man handler hos. Litt som økobutikkene. Her i Bergen har vi to slike Reindyrka og Råvarene. Jeg liker dem begge, men de bærer begge mer preg av dyd og posering enn nød og hverdagskost.Hva er poenget med dette fra forbrukers side? Er det en form for etisk høyverdig handel? Sponsing?
Trodde det var ditt lodd i livet å besvare slike spørsmål for oss andre ?Hva er poenget med dette fra forbrukers side? Er det en form for etisk høyverdig handel? Sponsing?
Den andre som du snakker om har lagt ned, det samme har den som var en stund på byhaven. Nå er det ravnkloa som er igjen i midtbyen. De har et helt greit utvalg og sannsynligvis koster det mye svinn, og det er helt greit å betale for. Har mye større problemer med å betale mye mer for frossenfisk på parkeringsplassen på ikea hver 14 dag.Jeg har en datter som bodde i Trondheim inntil få år siden. Jeg var ofte på Ravnkloa, men enda oftere på Fiskehallen i et nærmest smug litt oppfor Ravnkloa... jeg syntes prisene på Ravnkloa var i drøyeste laget... men så kjøper jeg ofte til null kroner, - eller en par tiere for kiloen...noen fordeler skal man da ha ute i provinserne...
Kortreist har av en eller annen grunn blitt synonym for kvalitet. Det er veldig ofte ikke tilfelle. Tar man en tur på bondensmarked eller matfestivalen her i byen så er det 90% ræl, noe greit og noen ytterst få ting som er gull.Trodde det var ditt lodd i livet å besvare slike spørsmål for oss andre ?
Men ja, jeg tror du er inne på noe. Kortreist, lokalt, økologisk, whatever er buzzwords som klinger godt i deler av befolkningen.
Rent anekdotisk har jeg observert en hel del tilfeller av folk som plukker med seg ymse saker på butikken med høy prislapp med valget indikerer at vedkommende ikke har særlig begrep om råvarer. Jeg har prøvd et par av leverandørene i Oslo som brander seg som kortreiste, eksklusive osv, men jeg synes ikke på noen måte at jeg har fått det jeg har betalt for og da blir det fort med det ene forsøket. Eneste stedet jeg synes jeg konsistent har fått god kvalitet til en grei penge er de halve smågrisene jeg kjøper på Svartskog. Det er riktig nok en stund siden sist, men det skal i alle fall gjentas. Betalte sist 135 kroner kiloen eller hva det nå var og det var veldig godt kjøtt og godt skåret opp og kjøttdeig redusert til et slags absolutt minimum (kun 1kg av ca 25 kilo ferdig partert kjøtt, hvorav noe fortsatt på beinet).