PC-avspilling av musikk via HDMI gjennom TV?

L

larkus

Guest
Har prøvekjørt musikkavspilling fra PC via HDMI. HDMI-kabel fra PC til TV, og optisk digital fra TV til DAC. Funker som ei kule!
Får riktignk ikke avspilt i high-res filer i riktig format. Formatet er låst til 48/16, sannsynligvis pga TV'en. Men det låter helt fint.

Er dette et fullgodt alternativ til USB så lenge en holder seg til avspilling av 44,1/16 filer?
 

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.031
Antall liker
6.762
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Så lenge du kan leve med den litt unødvendige oppsamplingen til 48KHz, så er det vel ingen grunn til at det ikke skulle være det.
 

KJ

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
9.497
Antall liker
1.091
Låter det bra så låter det bra. Jeg er imidlertid en tand skeptisk til å la TVen ta se av resampling.

mvh
KJ
 

sveinbjarte

Medlem
Ble medlem
15.11.2012
Innlegg
42
Antall liker
1
Jeg kjører også PC som signalkilde via HDMI til TV og optisk til DAC, har superkjipe digitalkabler og NAD M51 DAC. PC-en min klikker om jeg går direkte i DAC-en for hver gang jeg skifter signalskilde, da slår PC-en seg om til sitt eget lydkort, ganske kjipt.

MEN, jeg har kjørt test med CD via Coax til DAC vs PC via HDMI via TV via optisk til DAC. Hører svært liten forskjell i lyden, en anelse lysere klang fra CD, men ikke noe hørbar kvalitetsforskjell. Får om ikke tusen men et ti talls ganger større utbytte av å bytte på analogkabel(DAC til Effekt), høytalerkabler og powerkabler/strømfordeler. Så på meg virker det som digitalsignalgang har svært lite å si, den som kan bevise noe her skal få en Like:)
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.350
Antall liker
500
Torget vurderinger
9
Kjører akkurat samme opplegg hjemme... HDMI fra skjermkortet (nvidia high definition audio) til tv'n, og optisk fra tv til dac. Digg å slippe bytte kilde på dac'en hele tiden. Hørte ingen åpenlys forskjell i kvalitet mellom dette kontra å kjøre lyden via asus xonar essence stx lydkortet til dac.
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
18.474
Antall liker
4.475
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
13
Vi har et eget "data" hjørne. Tråden er flyttet dit
 

32bit

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.09.2003
Innlegg
1.178
Antall liker
235
Torget vurderinger
1
Godt å høre, har selv vurdert å kjøpe ett lydkort for å kjøre det via koax, men det høres ut som det er lite å hente på dette?
Synes det spiller bra vi pc og HDMI. Men mangler forsatt en del kontra spilt fra CD. Bruker kun dac i cd spiller.
 

OskarIII

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.12.2012
Innlegg
239
Antall liker
74
Sted
Nyköping
Kör bilden digitalt via HDMI till TV:n och ljudet analogt från moderkortets (Hovedkortets) ljudutgång 3,5mm till stereoförstärkarens AUX1 RCA-ingång. Dock krävs att TV:n är igång likt förbaskat, annars kan man ju inte styra datorn.

När andan faller på och jag vill "impuls-lyssna" på några låtar en kort tid, så används mobilen via Bluetooth eller 3,5-RCA sladd direkt i mobilens hörlurskontakt till samma förstärkare AUX2. Dator och TV kan då vara avslagna :)
 
L

larkus

Guest
Hvis en har en konverter som kan håndtere digitallyd gjennom HDMI, vil da HDMI-signalet gi samme lydkvalitet som USB-overføring?
 
Topp Bunn