Overgang fra 2-3 optisk til 1 spdif?

erlendlh

Medlem
Ble medlem
05.06.2008
Innlegg
23
Antall liker
1
Vurderer å oppgradere min Densen B110 med en såkalt FabelDAC. Den har to spdif-innganger.

Men det jeg skal koble til denne DAC-en er optiske signaler fra TV, som har optisk ut og/eller dekoderboksen som har det samme, og Apple Airport Express (sender musikk trådløst dit via Macen, og Airporten har optisk ut).

Så jeg trenger en converter. Og vil helst ikke ha flere dingser til oppsettet, så noe som er enklest mulig og stilrent og anonymt, det må vel gå på strøm dessverre, nok en stikkontakt som brukes, akk ja.

Så da har jeg vel valget mellom å koble en optisk-til-spdif-converter på de to signalene (TV og Airport), eller å bruke bare én av spdif-ene på DACen til en switch har minst to optiske innganger. Jeg bruker jo ikke TV og musikk (Airport) på anlegget samtidig, så det greieste er vel å ta en switch, helst med fjernkontroll, som kan være koblet til konstant koblet til optisk-TV, optisk-Airport og evt. noe tredje greier på inn-enden, og ha én spdif ut som går inn i Densen-DAC-en.

Finnes dette? Forslag? Har googlet litt, men de alternativene jeg fant virket litt utdaterte, det må jo ha kommet noe nytt og bedre de siste to-tre årene?

Dette er det beste jeg har funnet så langt:
http://www.inday.com/da4x/da4x.htm
 

Asbjørn

Æresmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
24.853
Antall liker
13.923
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
I brake for tutorials, som Nelson Pass skrev en gang. ;)

Optisk (Toslink) er S/PDIF, det også. S/PDIF beskriver dataformatet. S/PDIF kan sendes enten elektrisk via en 75 ohm coax med RCA-kontakter eller optisk via Toslink. AES-formatet er beslektet med S/PDIF, men har noen forskjeller i betydningen av noen kontrollbits i signalet. Det sendes vanligvis over 110 ohm twisted pair med XLR-kontakter eller 75 ohm coax med BNC-kontakter. For å gjøre forvirringen komplett er gjerne dataformatet som kommer ut av "AES-utgangene" (digital XLR-utgang) på det meste av hifi-utstyr til privatbruk S/PDIF, det også, gjerne med XLR- og RCA-utganger koblet sammen.

Google fant også disse variantene på en inngangsvelger/converter:
http://www.cs1.net/products/audio_authority/1177A.htm
http://www.cs1.net/products/audio_authority/1154B_audio_switcher.htm

En alternativ løsning er å sette en optisk switch foran en toslink-til-coax converter, dvs å skille mellom de to funksjonene inngangsvalg og formatkonvertering. Da finnes det litt mer å velge mellom.
 
Topp Bunn