OMF bjuder på....

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
7.797
Antall liker
1.115
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
2
Dagens ord: POTENT!

Da var det endelig litt kjærkommen aktivitet i Lydlauget igjen.
OMF inviterte til treff, for å presentere sitt utmerkede oppsett.
Undertegnede registrerte tre nye fjes; Karmana og to jeg ikke fikk tak i navn/nick på - men det dukker gjerne opp i tråden. Ellers var Nils, tkr, JK og Kjartan tilstede (tror jeg fikk med alle da)

Tema for kvelden skulle visstnok være Tom Waits og whisky. Sistnevnte så vi lite til, mens det ble desto mer av førstnevnte.
I tillegg ble der spilt en hel del interessant musikk, og noe kjent, men kanskje ikke like ofte spilt blant de besøkende, ble også avspilt til 20 i stil
Bilder ble det heller lite av, men et par stykker - sånn mest for å vise dimensjonen på de fremragende høyttalere OMF besitter, det er det plass til.
DSC_0214.jpg
DSC_0215.jpg
DSC_0214.jpg
DSC_0215.jpg

Og i tillegg til noen heftig svære høyttalere, er rommet kledd i ikke mindre enn 16 potente 10-toms basselementer, som virkelig fungerer.
Edit: 16 basser på frontvegg, OG 16 på bakvegg =32....

Lyden da?
For å si det sånn; for undertegnede er dette det BESTE oppsettet jeg noensinne har hørt - og det av mange grunner.
Det er for det første et oppsett undertegnede har problemer med å skulle forårsake lyttetretthet.
Det spiller klokkerent fra dypeste oktav til stjernestøv - har liksom litt vanskelig å sette fingeren på noen områder der oppsettet , Strongman blir en smurf i sammenlikning - muskler tatt i betraktning.
Dessuten er det et oppsett som virkelig tilfredsstiller musikkgjengivelsen og lytteopplevelsen.
Sammenheng, tilstedeværelse, holografi - alt er til stede, og lydbildet bare vokser i takt med at volumet økes.
Kroner man dette med et bassfundament av, for de aller fleste, en annen verden - ender man opp med intet mindre enn et megagodt oppsett.
At OMF også, med enkle grep, bl a kan endre måten musikken presenteres på - f eks med datasimulert "rør-klang", bli jo mest rosinen i lompen.
Hvor bra OMF`s oppsett er? Tja, som en av gjestene sa det ved avreise: "Jeg skal IKKE hjem og fyre igang mitt eget anlegg nå i kveld....(kanskje i frykt for at eget oppsett da ville oppleves som "stakkarslig" -hva vet vel jeg? Det er jo tross alt snakk om et anlegg helt der oppe som OMF over tid har fått satt sammen.

Da gjenstår det bare å takke verten for hyggelig initiativ - OG strålende god lyd!
Blir spennende å se om resten av gjestene ordlegger seg like positivt som undertegnede!..................

mvh
Proffen
 
Sist redigert:

The Shy

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2017
Innlegg
5.256
Antall liker
5.006
Sted
Langesund
32 basser, vi tar med de bak også.
Fin og objektiv vinklet tilbakemelding. Rommets størrelse og det faktum av stor gjennomføringsevne gjør dette antakelig til ett av de aller beste oppsettene het til lands.
Kommer over for en lytt når jeg får tid.
 
  • Liker
Reaksjoner: OMF

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
7.797
Antall liker
1.115
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
2
Har brukt litt tid til å fundere aldri så lite i dag, samtidig som jeg forsøkte å holde kontroll på nedoverskiene.
Hva er det som gjør at jeg liker OMF`s oppsett så godt som jeg gjør?
Jeg kjenner det jo i kropp og sjel, men synes det er litt vanskelig å skulle sette ord på det.
Skal dog gjøre et slags forsøk:
1) OMF bruker lettdrevne hornhøyttalere i spann med en ikke veldig utbredt måte å sette opp bassøyler på (16 på frontvegg, 16 på bakvegg). Horn er noe "eget", med sin veldig direkte og kompromissløse lyd. Horn er kanskje ikke for alle, men OMF`s horn treffer min nerve, og det noe så heftig.
2) Lettdrevne hornhøyttalere gjør det "enkelt" å aldri slippe opp for forsterkerkraft. Ingen oppsett jeg tidligere har hørt, har så til de grader hatt stålkontroll på høyttalerne. (Hypex til hornene, PA til bassøylene)
3) Løsningen med alle 32 basselementer funker! Funker GULL! Skal ikke gå inn på hvordan det reint teknisk fungerer, jeg bare konstaterer at det er en løsning som gjør mye for helheten av musikkopplevelsen, men som for det store flertall gjerne ikke er gjennomførbart....
4) ......fordi: OMF er velsignet med en man cave på ca 50 kvadrat, der en del akustiske tiltak er gjort. Det er også et rom som muliggjør plassering og møblering som gjerne må til for å få et slikt oppsett til å fungere maksimalt.
5) Opplegget med pc-basert avspilling, behandling av signaler vha dac, justeringsmuligheter en gross via Audiolense...mistenker at alt dette betyr mye for helheten og opplevelsen.
6) Når bassfundamentet så til de grader er på plass og integrert i helheten, gjør det noe med opplevelsen. Holografi, klanger, pinpointing, nerve (aka kjøtt og blod), størrelse på lydbildet, alt er bare "riktig".

Vel, tror jeg stopper der. Det kan gjerne virke som om jeg blir litt for lyrisk, nesten som om jeg sitter med en tåre i øyekroken og gliser som en halvtulling. OG kanskje jeg gjør det - men i så fall er det ikke uten grunn. For så bra er dette oppsettet, at man gjerne ikke skjønner det før man har fått erfare det.
Som sagt, dette er kanskje ikke gjennomførbart for alle og enhver, men desto morsommere å kunne få oppleve.

Er det så ingen ankepunkter? For egen del er svaret enkelt: NEI. Hva skulle det i så fall være? Der må gjerne OMF komme inn og mene, for jeg har ingen ide om hva som skulle kunne gjøres for å få enda noen promille bedre resultat.
Det er et oppsett som gjør at man hører ALT, og da er det heller ikke vanskelig å høre forskjell på innspillinger.
Det gøye er jo at uansett innspilling, låter alt meget bra. Og gode innspillinger vil således låte eksepsjonelt bra!

Er man så litt "misunnelig"? Tja, kanskje..... ;D Kanskje litt på resultatet.... Men samtidig; veien dit for OMF har vært lang, og har, iflg han selv, bestått av en god del ratting, måling, ratting, måling.... Akkurat DET misunner jeg ham ikke....:cool: Og for å kunne realisere noe tilsvarende, må gjerne forutsetningene være radikalt annerledes enn hva dagens er. Tenker jeg skulle likt å se - eller, kanskje jeg ikke ville likt å se det i det hele tatt :rolleyes: - madamens uttrykk, dersom jeg kom hjem og forslo å begynne på noe tilsvarende..... Tenker da at hun gjerne har vært tålig romslig, som har vært med på å legge til rette for det man selv har fått mulighet til å realisere......
Derimot unner jeg han å kose seg med både oppsett, musikk og kanskje et glass rødvin eller en god single malt! ;)

mvh
Proffen
 

OMF

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2002
Innlegg
11.493
Antall liker
2.799
Sted
Bergen
Torget vurderinger
10
Hei!

Tusen takk for flott tilbakemelding Proffen.

Til tross for tydelig hint i invitasjon og link til busstider så kjørte alle fra lauget egen bil, så da ble det øl og vin også får whisky vente til en annen gang.

Jeg skal komme tilbake med litt mer i morgen/mandag, men nå kaller pliktene igjen...

Mvh
OMF
 

Proffen

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.01.2005
Innlegg
7.797
Antall liker
1.115
Sted
Bæææærgen
Torget vurderinger
2
Ja, at man kom kjørende, henger gjerne sammen med de såkalte pliktene.
Alltid like gøy å stå opp kl 07 lørdager.................
Came to think of it, så har jeg ikke sagt noe om oppløsning.
Kanskje fordi jeg bakte den litt inn i begrepet "potent"? Og, som jeg skrev, oppsettet avslører jo "alt".
Vel, oppløsningen er jo fremragende, simple as that!
Og samtidig var det kjekt å kunne sitte og høre musikk uten at der var enkelte frekvensområder som stakk seg ut, eller som hadde "svakheter".
Jeg har jo ellers litt lyst til å skrive litt om høyttalerne.
Som jeg skrev; horn er horn, og ikke alles tekopp.
Like fullt er det ikke vanskelig å høre at det er horn du spiller på. Horn har, etter min erfaring, en egen signatur.
Dette betyr overhodet ikke at det er noe negativt med det. Horn kan være vanvittig morsomme, men de fleste "normale" hornhøyttalere har gjerne noen lyter med seg i bagasjen. Om det er fordi hornene kombineres med bassreflekskasser eller hva, det skal jeg ikke si så mye om.
Men opplevelsen fra i går kunne minne litt om en lydsignatur jeg kjente igjen deler av, fra den gang Roald på Renaissance kjørte demo på noen aktive Avantgarde.....bare så meget bedre!

mvh
Proffen
 
Sist redigert:

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
16.360
Antall liker
13.138
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
1
Skulle gjerne ha drukket OMF sin whisky, jeg. Jeg kastet et par legselsfulle blikk bort på den, men gressenkemannstilværelsen tilsa at jeg måtte kjøre hjem igjen alene....Ikke mye vits i å få skyss med noen andre hjem, for deretter å ta drosje tilbake til OMF for å hente bilen igjen!

Det første jeg gjorde da jeg kom hjem var å spille en del av det jeg hadde hørt på Bønes i eget anlegg. Mener å konkurrere med både dynamikk og smekk her i tkr Towers, men lydbildet er helt annerledes. Litt weird, egentlig: Her hjemme har jeg lydbildet foran meg istedenfor å være inni det. Må være rommet....

Det er alltid hyggelig å lytte hos OMF. Har vel lagt ut nok kommentarer i OMF sin tråd til å slippe å måtte legge ut ytterligere kommentarer her. Kortversjonen er at jeg synes at det låt helt formidabelt.

mvh
 
Topp Bunn