Nytt anlegg hos JackX, noen inntrykk

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Jamakr

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.08.2003
  Innlegg
  1.268
  Antall liker
  1.490
  Svaret er: Ypsilon, Ypsilon, Ypsilon, Ypsilon, Magico, ZenSati og SR (så det ut som), det er mulig jeg glemte en Ypsilon. Nevnte jeg Ypsilon?

  Spørsmålet er: Hva spiller JackX på nå, etter å ha kvittet seg med «det gamle rælet sitt» :cool: blant annet har to av ampene havnet hos meg?

  Jeg tillater meg å legge ut en liten omtale / synsing, etter å ha mottatt stor gjestfrihet hos JackX i går kveld. Etter at anlegget var varmet opp noe mer enn en halv time, og god mat var fortært – så bar det til «sweet spot». (Nei, det var kun et eneste glass vin først – mistroiske er dere!, og flere glass måtte jeg dessverre takk nei til).

  Det må sies med en gang – dette er gromme saker – og det låter allerede nå veldig bra. Det kommer dog til å være enda mer å hente. Anlegget er ikke innspilt, og det er nok særlig mellomtone som skal gå noen flere (hundre?) timer før ting enda bedre. Godsakene er heller ikke satt opp i et dedikert lytterom med lydfremmende tiltak. Dette setter nok noen begrensninger – kanskje først og fremst hvis man spiller veldig høyt. Hvor ofte gjør man egentlig det? (Og, er det ikke hyggelig å sitte sammen med sine kjære å kunne spille musikk også?).

  Jeg hadde med noen HiFi klassikere (ok, noen kaller det nok HiFi svisker), og de ble velvillig lagt i Ypsilon drevet – som virker solid som en tanks. (Jeg kommer ikke til å gå så mye inn på de enkelte komponentene i anlegget – dels pga min manglende kunnskap, dels fordi jeg tenker at JackX kan beskrive dette senere – noe er jo også spesialbestilling så vidt jeg forstår – og trenger nettopp en kyndig beskrivelse). Noen lytteinntrykk;
  Vi begynte med Anita Skorgan «På gyllen grunn» spor 3,4 og 8. Hmm. Her var bassen bedre definert enn hos meg selv, men rommet / tredimensjonaliteten – den var ikke på samme nivå. Den store sub’en var ikke på, og vi spilte på ny. Ingen forskjell. Hææ? Men, så viste det seg at når JackX hadde både dunket foten i sofaen og sklidd samtidig – så hadde ikke sub’en blitt satt på. (Takk og pris, høreapparatet er ikke så gæærn’t allikevel, selv om det krangler litt for tiden). Men, dette med romopplevelse? Magicoene – solide som fjell – stod en del ”toe in” De ble resolutt vridd noe utover.

  Så kom Bjørk, spor 2 på «Songs from the cold seas» i drevet. Du verden, her var igjen detaljer i overkant av hva jeg noen gang har hørt, men …. Fremdeles ikke helt det rommet jeg kan oppleve. Og… - spiller man for høyt så kunne de oppleves litt ”hardt”.

  For å kjøre HiFi klassikerene videre – så dyttet vi på plass Nils Lofgren «Acoustic live, spor 5). Nils og bror spilte gitar som noen helter, og det var i grunnen bare å sitte og kose seg.

  Så en av mine absolutte favoritter Olga Konkova ”My voice” (etter min mening tøff, flott, rørende og med god lyd – og tekstene går det an å høre på). Vi hadde tid til spor 2,3 og 5. Meget flott, her var hav og vind og sus så en kunne se seg om etter vindtøy. Igjen, så ble det problem hvis det ble spilt for høyt – da ble det noe hardt i mine ører.

  Jeg kunne ikke la JackX slippe unna Roger Waters «Amused to death). Jeg fikk spilt spor 2 – 8 sammenhengende og deretter spor 12. Oj! Her var det store endringer i forhold til hva jeg hører i eget anlegg. Diverse stemmer (langt ut til venstre for lytteposisjon) var langt klarere og med bedre diksjon. Jeg kunne høre ordrett hva som ble sagt i alt fra kommentarer om hva ubåt kapteiner tjener til indisk dame som ønsker å kjøpe større ting enn hun har råd til. Dette var helt påtakelig. Så kom spor 8 – som jeg skal innrømme at jeg har spilt en del ganger. Oj og dobbelt oj. Her kunne hoggene høres på en måte jeg aldri har hørt før, OG – man kunne høre fliser (eller hva det er) drysser utover etter hvert hogg. Det hører jeg ikke på samme måte hos meg. Jøyje meg – når hester og Ferrari fyker gjennom rommet hver sin vei så er i alle fall bredden i lydbildet enormt. Fremdeles litt usikker på dybde. Igjen var det en liten hake ved å spille for høyt, mest markant på spor 2 når slagverk virkelig settes på prøve. Det ble noe hardt for ørene.

  Vi var også innom Acoustic session with Lionel Monnet (SUISA, se [url]www.stenheim.com[/URL] for detaljer), men, dessverre ikke mens jeg lyttet aktivt. På avstand hørtes det imidlertid lovende ut. God lyd utenfor sweet spot er alltid fascinerende synes jeg.

  Vel – dette var virkelig gøy. Tiden begynte å bli knapp, den bedre halvdel skulle møtes ved båten. Bare en ting å gjøre, bestille drosje – og samtidig se å få på platespiller med nyeste PF album på spilleren jo fortere jo bedre. Himmel og hav. To følelser kolliderte med hverandre. Denne musikken hadde jeg da hørt før virket det som (spesielt side 1, og vi rakk bare side 1 og 2). Men, for en lyd! Det lar seg nesten ikke beskrive, bare ren nytelse. Jeg forstod JackX at han var forberedt på dette. Vi byttet på å spille med de to armene og PU, men jeg fikk da ikke tid til og ”finlytte”. Rakk imidlertid på kvelden når jeg kom hjem å spille første side på The Endless River hos meg selv. Og, selv om det der også kommer godt frem at dette kunne vært til overs låter fra av Dark Side eller Wish you…, så er forskjellen til JackX sitt anlegg enormt. Mange vil mene jeg har et skapelig anlegg også på vinylsiden, men her snakker vi ulike dimensjoner. Forskjellen er kort sagt enorm.

  Vel. Inntrykkene ble mektige. Det var en fin opplevelse. Det var gøy å høre og se hvordan dette nå er satt opp. Kablingen (ZenSati) kjenner jeg en del til, og den må nok sies å være førsteklasses. De enkelte komponentene kjenner jeg jo ikke fra før, og vet ikke hva som skal sies å være relative styrker. Forstår jeg JackX rett så er han nok imponert over Dac’en og step-up. Magicoene er også formidable. Vi diskuterte litt rundt Q3 vs Q5, men hva skulle man egentlig oppnå så veldig mye mer med Q5? Da ville man vel være avhengig av noe kraftigere forsterkning? Hvis jeg hørte riktig gir Ypsilon monoblokkene 250w i 8ohm, og 370w ved 4. ER det nok for Q5? Tja, mange spørsmål, men de blir mer akademiske.
  Tror når anlegget er videre innspilt, og JackX finner ut hva han vil gjøre med tendens til ”hardhet” ved for høyt lydnivå (kan vel også bli mye borte med innspilling?) – så tror jeg både OAS og OVK og andre interesserte bare burde spørre pent om å få komme og høre. Det vil bli en stor opplevelse for de aller fleste vil jeg anta.
  Takk, og takk JackX, du får heller korrigere litt, hvis jeg har rotet meg helt bort.
  Jeg legger ut noen bilder senere når jeg rekker det. Men, mobil kamera og ukyndig fotograf (meg) yter liksom ikke anlegger rettferdighet.
  Mvh
  JMK
   

  januscp

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  17.01.2012
  Innlegg
  751
  Antall liker
  294
  Torget vurderinger
  10
  Kjempefin beskrivelse jamakr, fikk veldig lyst på å høre dette anlegget etter å ha lest beskrivelsen. Jeg har jo sett hva du har stående i heimen, og hvis dette systemet gjør ditt undelegent, da må dette være virkelig fantastisk. Grattis til JackX med nytt system. Gleder meg til å se bildene også.
  mvh
  Per J
   

  Grumpy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  07.06.2007
  Innlegg
  3.935
  Antall liker
  5.830
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Takk for pre-omtalen Jan Magne. Jeg får virkelig håpe at "osses i øvrigheta" får smake på Yppse og høyttalerne fra Møkkaco når Geir finner tid og anlegg moden. Det kunne faktisk ha blitt et interessant mini-foredrag å få høre hele historien, eksakte specs og diverse annet på det nye som er blitt Establissimente JackXmas Greek/American Super Soundmix Homegroove System.
   

  Jamakr

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.08.2003
  Innlegg
  1.268
  Antall liker
  1.490
  et interessant mini-foredrag å få høre hele historien, eksakte specs og diverse annet på det nye som er blitt Establissimente JackXmas Greek/American Super Soundmix Homegroove System.
  Nå kommer nok ikke hele historien frem noen gang. Men, det er mer enn nok igjen som kan bli veldig interessant. Enig. Og, du verden - for en lyd det var fra vinylen. Jeg blir mer og mer frelst.
  Mvh
  JMK
   

  Grumpy

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  07.06.2007
  Innlegg
  3.935
  Antall liker
  5.830
  Sted
  Oslo
  Torget vurderinger
  1
  Det er ihvertfall veldig gledelig å høre slike forhåndsrapporter, vel vitende om at oppsettet har et uforløst dreimoment å gå på. -Fremtidens huslyd synes å være sikret til evig tid.

  CHEERS JackX (for å bruke ditt eget uttrykk).
   

  SAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.10.2006
  Innlegg
  2.543
  Antall liker
  982
  Torget vurderinger
  10
  Takker Jan Magne for fin innføring i Jackx nyervervede godsaker!
  Gleder meg til fortsettelsen.

  Mvh.
  SAL
   

  nlykke

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.02.2008
  Innlegg
  2.730
  Antall liker
  5.837
  Det gleder meg stort at denne investeringen tilfredstiller forventningene! Gleder meg stort til og få høre dette oppsettet når eieren gir klarsignal. . .:cool:
   

  Jamakr

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.08.2003
  Innlegg
  1.268
  Antall liker
  1.490
  Hei,
  jeg sitter med litt dobbelt sett av tanker her.
  Det er ikke tvil om at dette er et helt topp anlegg. Det er heller ikke tvil om at nå har JackX større utfordringer med rommet enn før. I mine ører (som ikke er noen gullører) - så er det ikke noe problem før det spiller høyt.
  Av ulike grunner vil det nok ta litt tid før mellomtonen er på plass, men da kan det gjøres mer seriøs lytting.
  Jeg hører for så vidt også til de som er litt interessert i hva som skjer når man mikker litt med strøm. Har derfor veldig lyst til å dra med Isotek boksen opp dit en gang. Men, først må ting få lov å spille seg inn - og "komme på plass". Håper JackX også bare koser seg mer og mer over å spille musikk med disse flotte remediene.
  Mvh
  JMK
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  262
  Torget vurderinger
  11
  Lurt av Geir å flytte hifien opp i stuen. Mye lettere å sette på en plate eller tre da. Blir fort litt tiltak om en kan si det om en blir nødt til å gå ned i en annen etg og ett annet rom enn man ellers befinner seg i.
   

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  Takk for (kort!) visitt, jamakr. Skal nok bli flere etterhvert!

  Oppsettet jeg hadde i kjelleren var betydelig mer komplekst enn det nye stueanlegget. Og gjennom sin kompleksitet hadde jeg også flere strenger å spille på (på både godt & ondt), særlig mht akustikk etc. I stuen har jeg ikke muligheter for å sette inn en eneste akustikkremedie utover det som naturlig forefinnes i en stue: møblement, planter, tepper, gardiner. Når "rammebetingelsene" (les: schaferen sier Njet! Til Alt) så blir lyttebetingelsene slik som de blir.

  Anlegget har vel nå rundt 100 timer på baken, og ifølge Q3 guru her på bjerget (EspenL) så vil saker & ting virkelig løsne godt oppunder 500-miles mark. DA vil mellomtoneområdet (presens) slå ut den noe steile kanten vi observerer når lydstyrken blir vel rundhåndet.

  Per er i dag er Q3 bare satt nesten vilkårlig opp, kun rudimentær oppmåling. Når 500-timersmerket ligger bak meg skal det taues inn gullører for eksakt pin-pointing av ht-plassering. Tipper dybde, høyde og vidde blir nokså mye koherent enn det tilfeldige lydbildet jeg presenterte i går kveld.

  Strømmen i strøket er et eget kapittel. Nabohuset har en trafostasjon i garasjen, og uten å ha kunnskaper om det må da det faktum ha innvirkning på strømmen hos meg?! Stundom blafrer downlightene i huset så ille at man skulle forsvare det ble drevet morsetrening i heimen! Har ringt til Hafslund for leenge siden med krav om strømmåling. Tror du de kommer .... tipper Nei. De vet nok hva for strøm-svin de har på skogen, ja.
  Løsning? Sikkert en hel haug av dingsebomser, hvorav jamakr har foreslått en.

  Fine bilder jamakr!

  Cheers!
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  262
  Torget vurderinger
  11
  Du skulle fått kontrollert strømkvaliteten hjemme hos deg over tid. Da med ett instrument som står en god periode og måler kontinuerlig. Sa kan man sjekke om man får den strømkvaliteten man har krav på.
   

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  Du skulle fått kontrollert strømkvaliteten hjemme hos deg over tid. Da med ett instrument som står en god periode og måler kontinuerlig. Sa kan man sjekke om man får den strømkvaliteten man har krav på.
  Yup, det er det jeg har bedt Hafslund om.
   

  McLaren

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.02.2002
  Innlegg
  1.909
  Antall liker
  262
  Torget vurderinger
  11
  Du trenger ikke hafslund her. Jeg kan desverre ikke hjelpe deg her ne ett firma som er sertifisert innen post og teletilsynet skal kunne hjelpe deg. Tror du da kan gå videre til hafslund om resultatene ikke holder mål.
   

  Cash 63

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  14.06.2007
  Innlegg
  8.501
  Antall liker
  11.685
  Sted
  Oslo/Grebbestad
  Ser bra ut dette her jackX:) Fullt i høyde med Blingmaster no1 i OVK;)
  Ang strømmen så kanske Inratek kan hjelpe til med måling av strømmen din. Hade dem på obligatorisk el-kontroll i mitt hus og fikk bla bekreftet att ny 16A kurs skall installeres til anlegg.
   

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  Har hatt den ubetingede gleden av å ha hatt Frode i Acostic Tuning på besøk i heimen i dag, og da han gikk var lyden en fundamental annen
  enn da han kom:

  Han satte på en kjent Diana Krall-CD, fant frem til en yndlingsmelodi som er avslørende for en rekke parametre i et oppsett, og satte seg ned og finlyttet som best han kunne. Frem med målestokk, måling, vinkling ... hele kosteballetten, før han sa seg fornøyd med ht-plasseringen.

  Under lytteseansen benyttet Frode seg av et uttrykk som best kan summeres opp i ett uttrykk: Pondus. Det manglet litt av dette i oppsettet mitt, og skyldes dels at ht ikke er ferdig innspilt, noe kabelsynergi-mangel, og noen strøm-issues (se ovenfor). likefullt låt det ganske så hyffsad, men ikke helt "der" ennå. Rommet var ikke så halvgalt sett i lys av at det ikke er noen aktiv akustikktiltak som er installert.

  Men så ....

  Min Ypsilon pre har noe som heter aktiv og passiv mode (don't ask!). Jeg er selvfølgelig klar over begge modes, men hadde iofs glemt hele innstillingsmuligheten da jamakr var på besøk. Under jamakrs besøk var pre'n hele tiden i passiv mode. Frode fikk satt den i aktiv mode, og .. resten er historie: Nå kom "hele brystet" frem, det kom autoritet i lydbildet, den tidvis utflytende presentasjonen strammes og tørkes vesentlig opp, lydbildet blir kullsort.

  Med 100 timer til på stjerten så vil anlegget være klart til invitasjon og presentasjon.
  Stay tuned!

  Cheers!

  G
   

  Jamakr

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.08.2003
  Innlegg
  1.268
  Antall liker
  1.490
  Gøy å lese, og forhåpentligvis etter hvert å høre!
  Det viser bare hvor viktig det er med fagkunnskap. Og, tenk hvordan det ville bli om ting bare skulle selges via postordre....

  NÅr det gjelder kablingen din, så har jeg nok et par ting vi kunne snakket om. hvis det fortsatt er god bredde men ikke dybde i samme monn ?

  Stå på. gleder meg til fortsettelsen.
  Mvh
  JMK
   

  SAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.10.2006
  Innlegg
  2.543
  Antall liker
  982
  Torget vurderinger
  10
  Herlig Geir, dette var tydeligvis ett skikkelig løft!

  Mvh.
  Stein Arne
   

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  Da har SAL og EspenL nettopp forlatt åstedet, og er på vei til tand; jeg pekte ut korteste veien ned til ham på Torshov men tror du ikke de kjørte i stikk motsatt retning :rolleyes:

  Hyggelig med besøk, særlig etter at anlegget har fått rundt 350 timer på seg: det begynner å ligne på noe, selv om det hevdes fra informert hold at det inntil 5-700 timer vil skje mye fremdeles. EspenL kan selv fortelle hvordan Q3 hos meg spiller i forhold til hans egen Burmester-upstreamrigg, SAL vil kanskje fortelle hvordan Ypsilon låter i forhold til hans egen APL-hybridrigg. Det var veldig nyttig for meg å høre kvalifisert komparative meninger om anlegget iaf.

  Takk for hyggelig visitt, gutter!

  Cheers!
   

  Karmana

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.06.2008
  Innlegg
  16.775
  Antall liker
  26.925
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  38
  Mer enn spennende tråd med fantastisk utstyr! Gleder meg til flere bilder og synspunkter fra besøket. Blir også spennende å se/høre etter at de har vært hos tand. Har jo hatt gleden av å treffe ham nylig ifm demo av M Project. Forøvrig litt av en opplevelse :)
   

  EiK

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  04.05.2007
  Innlegg
  1.080
  Antall liker
  415
  Sted
  Haslum
  Torget vurderinger
  1
  Skulle en tur til meg også. Får se om de orker etter øremassasje i to heftige anlegg!
   

  Jamakr

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.08.2003
  Innlegg
  1.268
  Antall liker
  1.490
  Skulle en tur til meg også. Får se om de orker etter øremassasje i to heftige anlegg!​
  Dette er nok herremenn med audiofil kondisjon i bøtter og spann.

  Har begynt å leke litt med en tanke om følgende: Nå har anlegget hjemme begynt å få et nivå som kanskje er det jeg klarer å dra ut av det med det første. Og, jeg kjenner til at det kan være mulighet for å frakte et par Q3 (dette er kun på drodle stadiet) og sette rett inn i anlegget slik det står. Da kan det bli spennende med en direkte sammenligning....
  Mvh
  JMK
   

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  Den drodlingen (les:siklingen :D ) skal vi få gjort noe med! På med smekke !!

  Vi må alliere oss med en håndfast muskelbunt (hører du, pointless :cool: ), så frakter vi de Q3'ene kjapt ut på Odden. Det skulle være usedvanlig morsomt for meg å høre de satt opp med Krell, og særlig da EVO 600'ene dine! Dette må vi få til!

  Cheers!
   

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  Skulle en tur til meg også. Får se om de orker etter øremassasje i to heftige anlegg!
  Ja, de nevnte noe om at de skulle innom deg etter at de har vært hos Fosse (også)
  Slike Mini-tourer tærer på øremusklene!

  Schkåll !
   

  Vermin

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.09.2006
  Innlegg
  6.849
  Antall liker
  5.075
  Sted
  Bjerkreim
  Torget vurderinger
  43
  Fantastisk flott JackX, Gratulerer. Dette skulle jeg gjerne ha hørt.
  Hva har du gjort med "bunkersen" du tidligere hadde?
   

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  Fantastisk flott JackX, Gratulerer. Dette skulle jeg gjerne ha hørt.
  Hva har du gjort med "bunkersen" du tidligere hadde?
  Hei Verm :)

  "Bunkersen", hjemmekinoen i uetg; den var vel i utgangspunktet tiltenkt sønnen i huset, og han (les: meg :cool: ) brukte den relativt flittig til han flyttet til Trondheim og NTNU. Da var det ikke bønn lenger, og fruen kom med et ultimatium: ikke noe fristed for meg i underetasjen, jeg hadde vær så snill å holde henne med selskap i hovedetasjen om kvelden. Men å ta et 7.1 full-blown Krellanlegg opp i familiens dagligstue var et big no-no. Da ble ideen om å gå fra hjemmekino til 2.1 anlegg ikke bare grundig unnfanget, men nå også fullbåret.
  Det er det korte og kjappe i hele den saken. At det tok innpå 5 år å få det realisert er bare med å understreke at de gærne har det godt, og vi hifinuts har det enda bedre ;)

  Er du på mine trakter (Oslo) så får du gi lyd fra deg!
   

  Vermin

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  19.09.2006
  Innlegg
  6.849
  Antall liker
  5.075
  Sted
  Bjerkreim
  Torget vurderinger
  43
  Fantastisk flott JackX, Gratulerer. Dette skulle jeg gjerne ha hørt.
  Hva har du gjort med "bunkersen" du tidligere hadde?
  Hei Verm :)

  "Bunkersen", hjemmekinoen i uetg; den var vel i utgangspunktet tiltenkt sønnen i huset, og han (les: meg :cool: ) brukte den relativt flittig til han flyttet til Trondheim og NTNU. Da var det ikke bønn lenger, og fruen kom med et ultimatium: ikke noe fristed for meg i underetasjen, jeg hadde vær så snill å holde henne med selskap i hovedetasjen om kvelden. Men å ta et 7.1 full-blown Krellanlegg opp i familiens dagligstue var et big no-no. Da ble ideen om å gå fra hjemmekino til 2.1 anlegg ikke bare grundig unnfanget, men nå også fullbåret.
  Det er det korte og kjappe i hele den saken. At det tok innpå 5 år å få det realisert er bare med å understreke at de gærne har det godt, og vi hifinuts har det enda bedre ;)

  Er du på mine trakter (Oslo) så får du gi lyd fra deg!
  En god historie Jack!
  Jeg skjønner henne godt, en strålende fin måte og være sosial på.
  Din kone er en heldig en, som får lov og få stillt ut en top-line Thales kombinasjon i stua. ;)

  (skal en tur i februar, tar kontakt)
   

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  5.676
  Antall liker
  6.678
  Den drodlingen (les:siklingen :D ) skal vi få gjort noe med! På med smekke !!

  Vi må alliere oss med en håndfast muskelbunt (hører du, pointless :cool: ), så frakter vi de Q3'ene kjapt ut på Odden. Det skulle være usedvanlig morsomt for meg å høre de satt opp med Krell, og særlig da EVO 600'ene dine! Dette må vi få til!

  Cheers!
  I`m all ears JackX :cool:
  Det hadde vært sabla moro, nervepirrende og slitsomt.
   

  Jamakr

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.08.2003
  Innlegg
  1.268
  Antall liker
  1.490
  I`m all ears JackX :cool:
  Det hadde vært sabla moro, nervepirrende og slitsomt.
  :) Nå begynner denne drodlingen å ta form.
  Ved siden av at det kan bli sabla moro - skulle vi forsøke å gjøre det litt seriøst? Hvor mange bør vi være? Gjøre det til en klubbkveld? Dele opp i inntrykk fra de med og uten flytende føde innenbords? annet?
  Mvh
  JMK
   

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  I`m all ears JackX :cool:
  Det hadde vært sabla moro, nervepirrende og slitsomt.
  :) Nå begynner denne drodlingen å ta form.
  Ved siden av at det kan bli sabla moro - skulle vi forsøke å gjøre det litt seriøst? Hvor mange bør vi være? Gjøre det til en klubbkveld? Dele opp i inntrykk fra de med og uten flytende føde innenbords? annet?
  Mvh
  JMK
  PP / jamakr: vi får stirre hardt & lenge på kalenderen - klubbkveld hadde vært optimalt! Og med Klubbkveld leser jeg at det skal finlyttes, kritiseres, dissekeres. Og (av)nytes.

  Når passer det, eller rettere; hvor lang tid i forveien må det inviteres?

  Når er det plass i heimen hos vert jamakr (les: når er madammen på tur)?

  Ellersmessig: dette kan bli interessant!

  Cheers!
   

  Jamakr

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.08.2003
  Innlegg
  1.268
  Antall liker
  1.490
  Når er det plass i heimen hos vert jamakr (les: når er madammen på tur)?
  Har bare oversikt over en tur til Toronto - men, da skal jeg være med ....
  Vi får ta dette på PM eller på annen måte. Men, jammen skal vi få det til !
  Mvh
  JMK
   

  SAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.10.2006
  Innlegg
  2.543
  Antall liker
  982
  Torget vurderinger
  10
  Takk for meget hyggelig formiddag Jackx!
  Espen L og undertegnede var heldige som fikk audiens oppe i lia hos alltid blide og hyggelige Geir. Vi har sett mange flotte bilder av dette nye systemet og var naturligvis klare for å se dette i virkeligheten! Jeg som er litt over middels opptatt av materialer, byggekvalitet og nøyaktighet var kommet på rett plass, Ypsilon er både vakkert og velbygd. Q3 har jeg sett før så her var det bare finish/fargevalg som skulle verifiseres og må bare innrømme at også her var det ståkarakter, ventet med toalettbesøk til jeg kom hjem av høflighetsgrunner........
  Når det gjelder lyden kjenner man helt klart Q3 fra før hos Espen men med litt rør i kjeden samt transistor helt i enden føler jeg meg litt mer "hjemme", det tilfører i mine ører litt klangfarger og livefølelse. Ypsilon er mulig en tøddel tregere en jeg er vant til hjemme, nå har jeg ikke testet Q3 hjemme så det er ingen sannhet. Jeg har ikke hørt Q3 med så fyldig, kraftig og dyp bunn før og vi snakker da selvfølgelig uten sub, Burmester 911 hos Espen er nok ett knepp magrere der. Mellomtonen likte jeg godt, låter naturlig og fint, det hele virker sømløst sammen med en utstrakt topp som var behagelig på normalt lyttenivå. På høyt volum samt ett par litt "brutale"skiver var toppen en tøddel tøff, ytterlige 350 timer innspilling av all ferskvare vil sørge for at den litt tøffe toppen faller på plass er jeg helt sikker på!
  Dette var en meget positiv lytteseanse på øverste hylle uten tvil, det er bare å gratulere nok en gang!
  Vanilje-eplemuffin og kaffe satte prikken over det hele, bedre blir det ikke!

  Takker så mye Geir!

  Mvh.
  Stein Arne

  Edit: Ett ord som hadde sneket seg bort.......
   
  Sist redigert:

  JackX

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.03.2002
  Innlegg
  2.417
  Antall liker
  1.358
  Takker selv, SAL!

  Jeg gleder meg alltid til å få besøk for å lytte til min nye "baby", og når det kommer så velartikulert og to-the-point oppsummering som det du og EspenL kommer med får jeg nye inputs for hvor jeg skal peile meg inn. Takk!

  Som du sier så må det erkjennes at anlegget langt fra er innspilt ennå; det er "treg" materiale i alle Ypsilons transformere - her er det kilometre med viklinger i spoler som må få satt seg, og Ting Tar Tid. Også Q3 trenger laang tid for å sette seg, ikke minst i toppen. Det merket vi ved, som du sier, litt mer "brutal" type musikk.

  Jeg tror comboen Ypsilon/Magico har mye for seg, og når dobling av antall spilletimer av riggen ligger bak den vil også den øverste delen av lydbildet utvilsomt utfolde seg i pakt og harmoni med resten av elementene. Dere får legge veien innom om noen måneder. Skal se om jeg ikke får bakt noen muffins til dess ;)

  Cheers, og takk for visitten.

  G
   

  Tand

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  01.12.2002
  Innlegg
  1.138
  Antall liker
  852
  Var så heldig å bli invitert opp til Geirs Residens i åsen. Denne dagen hadde vinteren hadde enda ikke slipt taket men det var fort glemt da vi kom innomhus og ble hjertelig møtt av Geir og og hans 4 beinte energibunter.

  Jeg skjønner at OAS hos Geir har hatt det godt når vertskapet disker fram sushi, vin og øl. Maten smakte helt fortreffelig med Sibelius i bakgrunn. Etter dette ble det tid for å lytte til utvalgte perler. Jeg hadde med Agnes Obel som akkompagneres av chello. Dette er en plate jeg kjenner god. Her leverte Q3 i spann med Ypsilon så det holdt. Organisk, masse detaljer, rasp, dynamikk og roen som Magico er så gode på.

  Powerpoint fant fram en energiutblåsning i form av Pucifer og Mama Said. Helt rått! Dynamisk kontrast og beintøff mannlig vokal.

  Det er moro å høre ett så gjennomført anlegg som JackX har og dette anlegget er noe av det beste jeg har hørt. Synergien mellom Ypsilon og Magico rett og slett magisk! Takk for lytten og en fantastisk kveld.

  Tommy
   

  tkr

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.03.2007
  Innlegg
  16.622
  Antall liker
  13.882
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Torget vurderinger
  1
  Hva er det som går av deg? Du må da for Faen skjønne at du ikke kan gjemme bort en så flott tråd på OAS- sidene! Det har gått meg helt hus forbi. :mad:

  Gratulerer med flott, nytt anlegg, og jeg må spørre her også: Slipper du inn utenbysboende på audiens ved anledning?

  Mvh Tønnes
   

  Jamakr

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.08.2003
  Innlegg
  1.268
  Antall liker
  1.490
  Hei Jack,
  så ikke at noe var lagt ut før nå.
  Glimrende var det - hyggelig selskap og meget god mat (og drikke) - som vanlig må jeg vel si.
  Satt ikke så mye i sweetspot og lyttet denne gang - men, i mine ører hører jeg en klar forskjell fra forrige generasjon Aelius til de oppgraderte du har nå. Mulig også plasseringen av 'talerne lenger fram i rommet har betydning. Det hele er mer "organisk", behagelig og nydelig å høre på - samtidig som det ikke mangler trøkk når det skal være det. De som ikke har hørt dagens versjon av anlegget ditt - burde be pent om å få komme en tur.
  Sees vel i Munchen snart? (om ikke før).
  Mvh
  JMK
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn