Nyhet! Magiske Focal Stellia - Offisiell Norgespremiere denne helgen hos Stereofil!

******​

Focal Stellia har offisiell Norgespremiere under Stereofils 15-års-jubileum
fredag 1. og lørdag 2. mars!
Grensen 9, 0159 Oslo - Velkommen!​
Det blir også anledning til å høre de rimeligere hodetelefonene Elegia og Clear, samt toppmodellen Utopia!​

DSC_2493.jpg


Med respekt for musikken! Focal Stellia - lukkede ultra high-end hodetelefoner

Da Focal lanserte Elegia i høst forstod man raskt at de hadde knekt koden for å kunne putte en lett og lynrask driver i et lukket kammer. En genial ventileringløsning gjorde Elegia til en snakkis over natten. Nå får Elegia selskap av en toppspekket modell i denne klassen, laget for å være den klasseledende innenfor lukkete hodetelefoner. Stellia har berylliumsdrivere akkurat som toppmodellen Utopia. Da får man enda kjappere respons, bedre oppløsing og kontroll i hele spekteret. Focal har også gjort sitt ytterste for å få Stellia til å være en musikalsk allrounder. Det er rett og slett en utrolig behagelig hodetelefon å høre på, ha på hodet, både på farten og hjemme.

Dekompresjon i verdensklasse - som først vist i Elegia

Focal har tidligere vist at de behersker dekompresjon i lukkete kabinett også med sine meget kjappe diskantelementer i beryllium, slik som i Kanta No. 2. I Stellia er oppgaven større, rett og slett fordi det tilgjengelige rommet er så lite i en hodetelefon og driveren er så lynkjapp. Med to ventiler har Focal klart å bruke hele rommet bak driveren til dekompresjon. Den ene ventilen er rett i bakkant av driveren og sørger for kontroll av dyp- og mellombass. Den andre ventilen ligger i selve koppen og tar i mot senterbølgen fra driveren og sørger dermed for unngå kompresjon i koppen. Da sørger den samtidig for kobling av driver og yttersiden av koppen og gir forlenget bassrespons. Løsningen til Focal for å få en superkjapp fulltonedriver til å fungere i et meget begrenset rom, var rett og slett å bruke bassrefleks. Dette sørger for suveren linæritet og meget artikulert bass. Selve driverne er plassert i forkant i klokken for optimalt stereofokus og vinkling mot øret.

Hjemme og på farten! Komfort og eleganse med byggematerialer i ekslusiv kvalitet

De ekslusive putene i memory foam og lær gjør er ikke bare komfortable, de sørger for maksimal demping av lyd mot omverden og absorbering/diffusjon på innsiden av klokken. En rigid aluminumsbøyle som er bevegelig sørger for god passform og vinkling av klokkene. Prikken over i´en er den varme fargen i «Cognac» som går igjen i hele designet, også de medfølgende kablene og bærevesken. Dette er klokker man kan være stolt av å ha med seg på veien, her forstår omgivelsene at man mener alvor når det gjelder lyd og man ser også utrolig bra ut! Her kommer stilen med stor S!

DSC_3147_Pan.jpg


Bildet: Stellia sammen med den nye Focal Arche, en DAC og dedikert head-amp med forskjellige forsterkningssteg. Denne kommer i april og vil koste 27.995,- veil.

Teknologi:

- Laget for å være klasseledende innenfor lukket hodetelefondesign.
- Lav impedans, kun 35ohm og høy 106db/1mw følsomhet - kan driftes av bærbare amper.
- Ny M-shaped driver med 110 mikroner tykkelse oppheng (tynt!) - laget for å yte best mulig under de utfordrene forholdene en lukket hodetelefon skaper.
- Rammeløs spole, beryllium gir lav masse, kjapp respons med svært høy rigiditet.
- Voldsom akselerasjonsevne for å reprodusere det musikalske signalet uten kompromiss.
- Driverne er plassert i forkant i klokken for optimalt stereofokus og vinkling mot øret.
- Dobbelventilert kopp sørger for perfekt balanse mellom bass og mellomtone og tar av trykket som kommer direkte bak driveren.
- Suveren dekompresjon av driveren slik at den kan yte optimalt til tross for et lukket design og gjør at den kan nå de dypeste frekvensene uten forringing.
- Høyere frekvenser blir absorbert av en egen EVA foam pad og diffusert av diffusorer på innsiden av koppen.
- Absorbering/diffusjon gjør at kun driveren er det som høres av det produserte lydsignalet uten at det tillegges eller begrenses på noen som helst måte.
- Selve putene er også laget for å både diffusere og absorbere. Gir da ultralinær respons i det viktige området fra 1 til 10 khz.
- Medfølgende kabler er en 1,2m 3,5mm/6,3mm ubalansert jack og en balansert 3m med 4pin XLR.

Veil. pris 32.995,- - Stellia er leveringsklare!

DSC_2629.jpg


Distributør i Norge - Multirom AS

Ta gjerne kontakt med oss for spørsmål om Focal!
info@multirom.no
 
Sist redigert:

Kommentarer

Informasjon om bruker

Multirom
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
20
Link til alle artikler
53
Multirom sine annonser
Bransjenyheter
Norges første Focal Home Classic Flagship Stores!

Norges første Focal Home Classic Flagship Stores!

  • 3
Made in France Vi er stolte av å kunne presentere Norges første Focal Home Classic Flagship Stores! Duet Audio Oslo & Bergen Det må være noe med vannet i Saint-ètienne i Frankrike eller skulle...
Fortsett
Bransjenyheter
The Dark Nait rises! Naim kommer med tredje generasjon av Nait XS og Supernait!

The Dark Nait rises! Naim kommer med tredje generasjon av Nait XS og Supernait!

  • 14
Når Naim slipper nye integrerte forsterkere så gjøres det grundig. Tredje generasjon av Nait XS og Supernait er intet unntak! Steve Sells og hans eminente forskerteam i Salisbury UK, har nok en...
Fortsett
Bransjenyheter
Nyhet! Si hei til Naim Mu-so 2nd Generation!

Nyhet! Si hei til Naim Mu-so 2nd Generation!

  • 3
Nyhet! Si hei til nye Mu-so! Generasjon to av Naims trådløse multiromshøyttaler! Siden launchen i 2014 har Naims trådløse Mu-so musikksystem spilt musikk så det ljomer i de tusen hjem. Presse og...
Fortsett
Bransjenyheter
Fantastiske Focal Elegia - Årets produkt i Stereopluss!

Fantastiske Focal Elegia - Årets produkt i Stereopluss!

  • 1
Focal Elegia - en lukket hodetelefon basert på de tre prisvinnende modellene, Elear, Clear og Utopia! Litt over 2 år har gått siden Focal lanserte sine første high-end hodetelefoner. Etter tre...
Fortsett
Bransjenyheter
Januarsalg! -20% på Focal Aria 906 stativhøyttalere!

Januarsalg! -20% på Focal Aria 906 stativhøyttalere!

  • 0
Nå får du -20% på den utrolig velspillende og kompakte Focal Aria 906! Tilgjengelige finisher er Svart høyglans, Premium Valnøtt, Hvit Høyglans og Valnøtt vinyl. Trykk på lenke for å gå direkte...
Fortsett
Bransjenyheter
Januarsalg! -20% på Focal Aria 926 høyttalere!

Januarsalg! -20% på Focal Aria 926 høyttalere!

  • 0
Nå får du -20% på de lekre og prisbelønnede Focal 926 hos utvalgte forhandlere! Tilgjengelige finisher er Svart høyglans, Premium Valnøtt og Valnøtt vinyl. Trykk på lenke for å gå direkte til...
Fortsett
Topp Bunn