Nyhet! Focal lanserer nye Utopia hodetelefoner - One Utopia to rule them all!

8abebd3a-4c75-1ea4-6dc0-66fb74c7b518.jpg


Nyhet!
- Focal lanserer nye Utopia hodetelefoner -
One Utopia to rule them all!


Seks år har gått siden vi første gang fikk høre Utopia. Hodetelefonen med stor H, som virkelig flyttet grensene for hva dynamiske drivere i en hodetelefon hadde å by på når det kom til lydkvalitet. Et innovativt design som bydde på utsøkt komfort og eierglede. Etter mange priser, utmerkelser og ikke minst med en fanskare av hifi- og musikkinteresserte verden over lanseres nå arvtageren New Utopia. En Utopia som verdig setter standarden på nytt for Focals flaggskip.

Ekte høyttalere for å ha på hodet 2.0

Det er noe spesielt med å sette på seg en Focal Utopia. De er som å høre en utrolig god high-end høyttaler, bare at man har dem på hodet. Og her ligger selve magien med Focals dynamiske drivere, de låter mer som en konvensjonell høyttaler skal gjøre. Samtidig får man en intravenøs innsprøytning av detaljer og dynamikk. En musikalsk ytelse som vekker følelser og dybde. Møtet man får med artisten i et par Utopia hodetelefoner glemmer man ikke. Det er intimt, rått og vakkert på samme tid.


e01c2680-00dd-b49f-fe1d-ac64e477af4a.jpg


Nytt design

Det første man legger merke til med nye Utopia er den markerte estetikken. Bikubemønsteret man kjenner fra Focals Clear MG pensles her ut med en lekker antrasitt finish. Det asymmetriske mønsteret fører også til en uovertruffen akustisk transparens, og gir dermed ingen akustisk kompresjon for den lynkjappe berylliumsdriveren. Som i Clear MG er nå også innsiden av klokken og grillen formet etter M-formen på driveren, dette også i bikubemønster for bedre akustisk ytelse.

Puter i lammeskinn og ny yoke i støpt karbon

Den nye gaffelen eller yoken om du vil er laget av støpt resirkulert karbon. Måten fibrene legger seg på gjør hver hodetelefon unik. Ingen Utopia er får akkurat samme lysfall i dette partiet og samme utseende. De pustende putene i lammeskinn og formskum sørger for timesvis av lytting med høyeste komfort. Hodebøylen er selvsagt også i ekte skinn. Premium materialer som samtidig er lette for maksimal komfort er valgt for å skape en helhet sammen med den ekstravagante lydkvaliteten.


8f6ebbed-4723-b341-5fe0-716b09f856d3.jpg

Den nye Utopia-driveren sammen med et helt nytt omkringliggende design setter en ny standard.

Patenterte berylliumsdrivere med ny spoleteknologi

Focal har med sine tidligere modeller satt standarden for dynamiske hodetelefondrivere med sine design uten formrør til spolene. I nye Utopia bryter Focal grensene nok en gang med å blande kobber og aluminium til en enda lettere, men også mer rigid spole. Kombinert med den M-formede berylliumsmembranen og et ultratynt oppheng får man her servert den letteste og kjappeste hodetelefondriveren vi har sett fra Focal så langt. Samtidig sørger den nye spolen i 30% kobber og 70% aluminium for ekstra soliditet og driftssikkerhet. Den utrolig kraftige magneten med powerflowerteknologi sørger for kontroll, respons og kjapphet. Alt selvsagt utviklet og håndbygget på fabrikken i Saint Etienne i Frankrike. De nye driverne er et teknologisk kvantesprang med finesse som bare de beste teknikerne på fabrikken får lov å montere.


ac6cd85a-56cc-d8c1-2cfc-dc21a5d6be46.jpg


Rå lydkvalitet fra 5hz til 50khz

Den nye driverne gjør også nye Utopia ekstremt presis i diskantområdet og vil være den ultimate referansen for kresne lyttere både til studio, mastering og hjemmebruk. Dette kombinert med en kjellerdyp og teksturert bass og utsøkt oppløst mellomtone gir en definisjon som er til å ta og føle på. Frekvensresponsen går fra hele 5hz til 50khz med overlegen linearitet. Samtidig er fokuset musikalsk i form av sammenheng i lydbildet, med en ekstra potent rytme og timing.


fb3a3d8b-e572-5900-4860-24f8fcaecf7c.jpg


Tilbehør

Nye Utopia leveres med både en 1,5 meter kabel med kombinert 3,5 og 6,3mm jack og en 3 meter lang 4pins kabel for balansert drift. Bæreetui for enkel og trygg transport, samt en lekker skinnbelagt oppbevaringseske markerer tydelig at vi her snakker om en av verdens mest eksklusive high-end hodetelefoner.


14d9b3e0-4554-2f8c-b3ea-670869068f5c.jpg


Levering

Nye Utopia forventes til Norge tidlig i oktober 2022.
Ta kontakt med din nærmeste forhandler av Focal head-fi for mer informasjon.

Veil. pris 54.995,-


 
Sist redigert:

Kommentarer

Informasjon om bruker

Multirom
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
96
Link til alle artikler
89
Multirom sine annonser
Bransjenyheter
Premiere på Kerr Acoustic Lørdag 12. november hos Duet Audio Bergen!

Premiere på Kerr Acoustic Lørdag 12. november hos Duet Audio Bergen!

  • 2
PREMIERE PÅ KERR ACOUSTIC HOS DUET AUDIO BERGEN! Det skjer virkelig mye i britisk hifi for tiden! Noe som virkelig har fått mange til å sperre øynene opp, var når Kerr Acoustic, et tidligere...
Fortsett
Bransjenyheter
Turné med Chords nye PowerHAUS hos Soundgarden denne uken!

Turné med Chords nye PowerHAUS hos Soundgarden denne uken!

  • 0
Velkommen til en elektrisk uke med The Chord Company hos Soundgarden! Chord Companys nye PowerHAUS har tatt fagpressen med storm siden introduksjonen i sommer. Nå kommer Patrick Mitchell fra The...
Fortsett
Bransjenyheter
Kerr Acoustic presenterer sine nye S-modeller på Høstpuls hos Oslo Hi-Fi Center!

Kerr Acoustic presenterer sine nye S-modeller på Høstpuls hos Oslo Hi-Fi Center!

  • 0
Etter lanseringen av nykommeren Kerr Acoustic i mars har modellene K320 og K300 med transmisjonslinje gått sin seiersgang i norsk fagpresse. Nå introduserer denne spennende britiske...
Fortsett
Bransjenyheter
Melco N10/2 streaming bridge med supertest i What Hi-Fi!

Melco N10/2 streaming bridge med supertest i What Hi-Fi!

  • 0
Melcos Roon Ready flaggskip streamingbridge N10/2 får stående ovasjoner i siste What Hi-Fi! N10 som leveres med egen separat lineær PSU viste betydelig reduksjon av jitter i målingene da den ble...
Fortsett
Bransjenyheter
Nye Kerr Acoustic K320 MK3 testet i Stereopluss - les hele testen her!

Nye Kerr Acoustic K320 MK3 testet i Stereopluss - les hele testen her!

  • 0
"...I stua hjemme målte jeg respons under 20Hz og det er virkelig noe helt spesielt når bassen den gjengir også er imponerende musikalsk, detaljert og stram..."
Fortsett
Bransjenyheter
Kerr Acoustic K320 MKIII er spesielt anbefalt i Lyd og Bilde

Kerr Acoustic K320 MKIII er spesielt anbefalt i Lyd og Bilde

  • 0
«...Bassen på James Blakes Limit To Your Love, truet med å rulle teppet av gulvet, og løse gjenstander begynte vibrere... Man må nesten høre dem, for å forstå hvor oppsiktsvekkende tøft det...
Fortsett
Topp Bunn