Politikk, religion og samfunn Nok et genialt trekk av de rødgrønne

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Larson

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.01.2014
  Innlegg
  9.573
  Antall liker
  3.223
  nettavisen er blitt partiblekka til FrP med helt tåpelige innlegg. Å latterliggjøre MDG er noe de gjør uansett om de har en sak eller ei. Har de en sak nå? sikkert ikke, men kanskje den blinde høna fant noe korn. Slutta å lese den blekka for nærmere 20 år siden.

  MDG er noen gjøker som spiller seg selv utover sidelinjen med sine ultimatum. Selvsagt prøver de å påvirke andre partier slik at deres idioitiske ultimatum kan få en effekt.

  MDG er kjekke å ha på tinget som et korrektiv (til f.eks. Venstre), men å ha de i regjering. næææ. Men helt greit om AP, SV, R og MDG får flertall slik at høyrefløyen i SP er spilt langt ut på sidelinjen i deres flørt med de verste kreftene i H og FrP.
   

  WayAhead

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.12.2017
  Innlegg
  13.882
  Antall liker
  3.259
  Sted
  Sky No Limit....
  Torget vurderinger
  0

  WayAhead

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.12.2017
  Innlegg
  13.882
  Antall liker
  3.259
  Sted
  Sky No Limit....
  Torget vurderinger
  0
  Næringsliv (DN) en større artikkel om hvordan noen av landets rikeste er med i en chattegruppe på meldingstjenesten WhatsApp ved navn «Politikk». I denne gruppa blir det blant annet diskutert hvordan man kan ta knekken på Arbeiderpartiet (Ap) og miljøbevegelsen, skriver avisa.

  Det får Ap-nestleder Hadia Tajik til å reagere kraftig.

  - Det er et eksempel på hvordan personer med økonomisk makt noen ganger kan mene at de har krav på mer politisk makt enn andre. Det har de ikke, skriver Tajik på Facebook.

  - Jeg forstår godt at Arbeiderpartiet skremmer vettet av den delen av finanseliten som ønsker at det skal fortsette å bli stadig lettere å tjene penger på å ha penger fra før, heller enn å tjene dem ved å gå på jobben. Det er jeg stolt av, skriver hun.
   

  kasol

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  2.901
  Antall liker
  980
  Torget vurderinger
  4
  Blir spennende å se hva kompromisset blir
   

  kasol

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  2.901
  Antall liker
  980
  Torget vurderinger
  4
  Kjetil Rollnes

  Distriktsopprøret vant. Dét er det ikke mange kommentatorer i riksmedia som fastslår i dag, selv om de erkjenner at klimaopprøret punkterte, og er i sorg over MDGs vanskjebne.
  Hovedstaden er i ferd med å forlate resten av landet politisk: 40 prosent av Oslo-velgere stemte Rødt, SV, MDG eller Venstre. Mot 20 prosent i landet som helhet (og kanskje bare 15 prosent i _resten_ av landet). Vi gir dermed ordet til stemmen i nord, Skjalg Fjellheim, politisk redaktør i Nordlys. Han underspiller Rødts brakvalg i denne kommentaren. Og partiets framgang er faktisk enda litt større nasjonalt enn den er i Oslo. Men les dette:
  «Det ble ikke et klimavalg, det ble et valg for og med vanlige folk, som Norge har flest av. Oslo-pressen bommet grundig på analysen nok en gang. Til tross for at de skrev høystemt om de "progressive" velgerne som "brølte tilbake" mot bygda fra byen journalistene selv bor i. (…)
  Likevel endte valget med at nettopp Senterpartiet ble en stor kraft i norsk politikk. Det er det klassiske sosialdemokratiets seier over kultur, miljø og verdi-venstresiden i Oslo. Norge ville skifte regjering, men de sendte panikken og svermeriet fra Nesodden og Grunerløkka rett ned under sperregrensen. (…)
  Støre har over tid fremstått som en sindig og raus røst i et opphetet og kaotisk ordskifte om klima og dommedag. Nordmenn vil ikke ha alarmisme. De ønsker ikke politikk bygd på angst og frykt. De foretrekker ansvarlig, rettferdig og finstemt politikk for hele landet. Støre har minnet velgerne om at det faktisk finnes både håp og muligheter i det grønne skiftet.
  Slik har han truffet planken i en valgkamp som har vært en personlig triumf etter å ha lyttet til landets puls. Støre endret kurs for å fange opp protesten fra hverdagslivet i distriktene, gjennom et nytt partiprogram og en valgkamp der deler av Senterpartiets vekst og vinnersaker ble tatt på alvor av Arbeiderpartiet.
  For Støre står overfor et politisk landskap der velgerne på en annen måte enn tidligere forholder seg til partier etter hvor i landet de bor.
  En tydelig trend er at det er resten av Norge som kompenserer for alle stemmene Ap har tapt til de ytterliggående politiske strømningene i Oslo. Uten de mange stemmene i Oslo hadde MDG havnet lengre under sperregrensen enn de til slutt gjorde. I storbyen valgte over 40 prosent av velgerne enten SV, Rødt, MDG eller Venstre. Dobbelt så mange som Arbeiderpartiet. Det er et valgresultat som viser en hovedstad fullstendig i utakt med det landet de skal være hovedstad for.
  Senterpartiets store framgang viser at distriktsopprøret holdt seg gjennom valget. Det understreker at geografisk ulikhet og utenforskap blir den store utfordringen for Støre som statsminister. (…)
  Når Arbeiderpartiet starter på denne jobben, vet statsminister Støre at det aller minste problemet hans er hipsterne i Oslo som foretrekker MDG eller kanskje Venstre, heiet frem av NRK og andre desorienterte medier i samme by. De norske hovedstadsmediene er blant valgets aller største tapere.»
   

  Aurora

  Æresmedlem
  Ble medlem
  04.06.2004
  Innlegg
  10.142
  Antall liker
  5.760
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Så blir det jo spennende å se om hovedstaden og tilhørende media innser at det faktisk ikke er de som utgjør "landet".....
   

  Trane

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.09.2003
  Innlegg
  7.052
  Antall liker
  3.803
  Torget vurderinger
  4
  Riktignok er Rollnes nordlending, men at han og Skjalg Fjellheim skulle fremstå som samkjørte kompiser er langt utenfor min fantasi!
   

  WayAhead

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.12.2017
  Innlegg
  13.882
  Antall liker
  3.259
  Sted
  Sky No Limit....
  Torget vurderinger
  0
  Forutsigbarhet ála Ping-Pong Ball? Nei, NÅ har vi det gøy dere.... Lundteigen sier forøvrig at Viken skal avvikles senest 2023...
   

  Aurora

  Æresmedlem
  Ble medlem
  04.06.2004
  Innlegg
  10.142
  Antall liker
  5.760
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Det skal jeg tro når jeg ser det.... det er nok atskillig mer kokkelimonke i denne saken enn både den ene og den andre sida tør innrømme.... og vil kjempe inbitt for å unngå skal se dagens lys... Otto von Bismarcks ord står nok fortsatt ved lag....
  For å snu på at gammelt svensk ordtak... "Inte som jag tror, - men som jag vet...."
  Hva som kan utvikle seg på sikt er en annen sak....
   
  Sist redigert:

  WayAhead

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.12.2017
  Innlegg
  13.882
  Antall liker
  3.259
  Sted
  Sky No Limit....
  Torget vurderinger
  0
  Milliardær Bjørn Maaseide etter valget: – Jeg er også et vanlig menneske (Dagens Næringsliv)
  Investor Bjørn Maaseide er fornøyd med valgresultatet, tross alt, men liker ikke Aps «vanlige folk-retorikk». – Jeg gjør veldig mye av de vanlige tingene, sier han. Les mer
   

  WayAhead

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.12.2017
  Innlegg
  13.882
  Antall liker
  3.259
  Sted
  Sky No Limit....
  Torget vurderinger
  0

  OMF

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.02.2002
  Innlegg
  13.196
  Antall liker
  4.680
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  10
   

  kasol

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  16.03.2005
  Innlegg
  2.901
  Antall liker
  980
  Torget vurderinger
  4
  Den er grov
  Kjetil Rolness

  Vi har lite korrupsjon i Norge. Men det er mange tette bånd. For eksempel mellom Byråd for miljø og samferdsel i Oslo (inntil nylig Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne - MDG) og NOA - Naturvernforbundet i Oslo og Akershus.
  Det handler om den underlige utleien av det røde huset på den grønne oasen ved parkeringen på Sognvann. Og den tvers igjennom meningsløse parken kommunen nå har bygd ved siden av den.
  Siden 2018 har Naturvernforbundet fått disponere eiendommen (tre bygninger pluss uteområde) som kontor, mot å betale 5000 kroner. I året. Inntil da leide forbundet på Vøienvollen gård for 150.000 i året. De fikk altså en husleie som var 30 ganger lavere i gave av kommunen.
  Andre organisasjoner var også interessert i kjøp eller leie, men utleien ble aldri utlyst, slik som er kommunal praksis. Bymiljøetaten, som eier eiendommen, mente tildelingen var udemokratisk, urettferdig og ugjennomsiktig, men ble overkjørt av byrådet. Nå skal det lages en ny 40-års avtale om eiendommen. Naturvernforbundet synes det er «rimelig» at husleien blir satt ytterlige ned. Til kr. 1,- pr. år. Ja, du leste riktig.
  Men hva verre er: Da Naturvernforbundet flyttet inn, mente de, i følge Nordre Aker Budstikke, at «kommunen skulle forplikte seg til å la organisasjonen opparbeide en «markaport» som nærmeste nabo.» Dette fikk de også byrådets velsignelse for. Og kommunen tok regningen. Selv om Bymiljøetaten var skeptisk til å planlegge "en omfattende og relativt kostbar grønn adkomst som i hovedsak vil måtte finansieres av Oslo kommune.»
  Så nå er det brukt 6,2 millioner på å lage et parkanlegg – helt inntil marka. Og de som vil gå tur i et landets mest brukte friområder – og som gjerne har med seg ski, bikkje, pulk eller barnevogn - har fått 120 færre parkeringsplasser til rådighet. Men Naturvernforbundet slipper å ha biler på den ene siden av kontoret sitt.
  Byrådets begrunnelse for tiltaket var å «å sikre en tryggere og grønnere adkomst og innfallsport til Marka» Ja, grønn er den blitt. Grønn atkomst til grønn skog. Fordi...? Og tryggere? Ingen skjønner hva som er blitt tryggere. Eller hva som var utrygt før. Da Lan Marie Berg fikk spørsmål om hvor mange ulykker som var registert på prosjektets område, hadde hun ingen ting å vise til. Men hun pekte på en personskade hundre meter unna og en ulykke ved Kiwi, en halv kilometer unna.
  Det er mye som lukter rart i denne saken. Aftenposten og Nettavisen har skrevet kritisk om parkanlegget tidligere, men hvorfor er det ikke flere og større medier enn Nordre Aker Budstikke som graver dypere i denne saken? Er ikke samrøre mellom grønne organisasjoner og grønne politikere interessant nok?
   
  • Liker
  Reaksjoner: SAL

  otare

  Æresmedlem
  Ble medlem
  04.04.2007
  Innlegg
  10.116
  Antall liker
  4.003
  Sted
  Trondheim
  Via min lange enøyde kikkert.....

  Ble Andøya vedtatt nedlagt uten USA, NATO, Jens ´sitt "samtykke"? Det blir interessant å se hva de 3 Bukkene Suse får til når de får fullt innsyn i saken....Dont Hold Your Breath som de seir i Ny-Sverige.

  My Twin Disks....
  Flytting fra Andøya til Evenes var en katastrofe ut fra min begrensede kjennskap til saken. Evenes er vel en av de mest turbulensutsatte flyplassene i landet. I tillegg tar man av i stigende terreng, slik at de nye P8-flyene ikke kan lette med fulle tanker (kanskje de my lande på Andøya for å etterfylle ;) ). En av begrunnelsene for å flytte var å spare penger - det ville bli mye billigere å bygge ut Evenes enn å bygge forsvarsverker på Andøya (budsjettet for Evenes har sprukket så det holder og er langt over det man ville måtte brukt på Andøya). I tillegg har Andøya tverrbane slik at man ikke er tvunget til å lette/lande i en spesiell retning. Plassproblematikken på Evenes kjenner man jo også godt - der rullebanen ligger mellom 2 vann som er del av et naturverneområde slik at utbyggingsmulighetene er svært begrenset. Militæret må også dele flyplassen med sivil lufttrafikk (det er det samme på Andøya, men den sivile trafikken er av et helt annet volum) Osv., osv...

  NB: Jeg kjenner jo ikke saken mer enn det jeg har lest i media, og det kan jo være militære grunner vi ikke kjenner til.
   

  Trane

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  22.09.2003
  Innlegg
  7.052
  Antall liker
  3.803
  Torget vurderinger
  4
  Det noe helt annet når det er snakk om gode hensikter må vite.
  Eller i det minste grønne hensikter...
   

  ptb

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.11.2008
  Innlegg
  11.300
  Antall liker
  10.769
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Torget vurderinger
  12
  Den er grov
  Kjetil Rolness

  Vi har lite korrupsjon i Norge. Men det er mange tette bånd. For eksempel mellom Byråd for miljø og samferdsel i Oslo (inntil nylig Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne - MDG) og NOA - Naturvernforbundet i Oslo og Akershus.
  Det handler om den underlige utleien av det røde huset på den grønne oasen ved parkeringen på Sognvann. Og den tvers igjennom meningsløse parken kommunen nå har bygd ved siden av den.
  Siden 2018 har Naturvernforbundet fått disponere eiendommen (tre bygninger pluss uteområde) som kontor, mot å betale 5000 kroner. I året. Inntil da leide forbundet på Vøienvollen gård for 150.000 i året. De fikk altså en husleie som var 30 ganger lavere i gave av kommunen.
  Andre organisasjoner var også interessert i kjøp eller leie, men utleien ble aldri utlyst, slik som er kommunal praksis. Bymiljøetaten, som eier eiendommen, mente tildelingen var udemokratisk, urettferdig og ugjennomsiktig, men ble overkjørt av byrådet. Nå skal det lages en ny 40-års avtale om eiendommen. Naturvernforbundet synes det er «rimelig» at husleien blir satt ytterlige ned. Til kr. 1,- pr. år. Ja, du leste riktig.
  Men hva verre er: Da Naturvernforbundet flyttet inn, mente de, i følge Nordre Aker Budstikke, at «kommunen skulle forplikte seg til å la organisasjonen opparbeide en «markaport» som nærmeste nabo.» Dette fikk de også byrådets velsignelse for. Og kommunen tok regningen. Selv om Bymiljøetaten var skeptisk til å planlegge "en omfattende og relativt kostbar grønn adkomst som i hovedsak vil måtte finansieres av Oslo kommune.»
  Så nå er det brukt 6,2 millioner på å lage et parkanlegg – helt inntil marka. Og de som vil gå tur i et landets mest brukte friområder – og som gjerne har med seg ski, bikkje, pulk eller barnevogn - har fått 120 færre parkeringsplasser til rådighet. Men Naturvernforbundet slipper å ha biler på den ene siden av kontoret sitt.
  Byrådets begrunnelse for tiltaket var å «å sikre en tryggere og grønnere adkomst og innfallsport til Marka» Ja, grønn er den blitt. Grønn atkomst til grønn skog. Fordi...? Og tryggere? Ingen skjønner hva som er blitt tryggere. Eller hva som var utrygt før. Da Lan Marie Berg fikk spørsmål om hvor mange ulykker som var registert på prosjektets område, hadde hun ingen ting å vise til. Men hun pekte på en personskade hundre meter unna og en ulykke ved Kiwi, en halv kilometer unna.
  Det er mye som lukter rart i denne saken. Aftenposten og Nettavisen har skrevet kritisk om parkanlegget tidligere, men hvorfor er det ikke flere og større medier enn Nordre Aker Budstikke som graver dypere i denne saken? Er ikke samrøre mellom grønne organisasjoner og grønne politikere interessant nok?
  Skulle likt å hørt nebbet på Larson dersom det var et høyreorientert byråd som hadde tilbudt noen en slik avtale
   

  Spiralis

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.03.2005
  Innlegg
  16.310
  Antall liker
  4.176
  Torget vurderinger
  0
  Skulle likt å hørt nebbet på Larson dersom det var et høyreorientert byråd som hadde tilbudt noen en slik avtale
  Nei det tror jeg faktisk ikke du hadde likt! :ROFLMAO: :ROFLMAO:
   
  • Liker
  Reaksjoner: ptb

  Dr Dong

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.01.2011
  Innlegg
  11.354
  Antall liker
  8.539
  Sted
  oslo
  Den er grov
  Kjetil Rolness

  Vi har lite korrupsjon i Norge. Men det er mange tette bånd. For eksempel mellom Byråd for miljø og samferdsel i Oslo (inntil nylig Lan Marie Berg fra Miljøpartiet De Grønne - MDG) og NOA - Naturvernforbundet i Oslo og Akershus.
  Det handler om den underlige utleien av det røde huset på den grønne oasen ved parkeringen på Sognvann. Og den tvers igjennom meningsløse parken kommunen nå har bygd ved siden av den.
  Siden 2018 har Naturvernforbundet fått disponere eiendommen (tre bygninger pluss uteområde) som kontor, mot å betale 5000 kroner. I året. Inntil da leide forbundet på Vøienvollen gård for 150.000 i året. De fikk altså en husleie som var 30 ganger lavere i gave av kommunen.
  Andre organisasjoner var også interessert i kjøp eller leie, men utleien ble aldri utlyst, slik som er kommunal praksis. Bymiljøetaten, som eier eiendommen, mente tildelingen var udemokratisk, urettferdig og ugjennomsiktig, men ble overkjørt av byrådet. Nå skal det lages en ny 40-års avtale om eiendommen. Naturvernforbundet synes det er «rimelig» at husleien blir satt ytterlige ned. Til kr. 1,- pr. år. Ja, du leste riktig.
  Men hva verre er: Da Naturvernforbundet flyttet inn, mente de, i følge Nordre Aker Budstikke, at «kommunen skulle forplikte seg til å la organisasjonen opparbeide en «markaport» som nærmeste nabo.» Dette fikk de også byrådets velsignelse for. Og kommunen tok regningen. Selv om Bymiljøetaten var skeptisk til å planlegge "en omfattende og relativt kostbar grønn adkomst som i hovedsak vil måtte finansieres av Oslo kommune.»
  Så nå er det brukt 6,2 millioner på å lage et parkanlegg – helt inntil marka. Og de som vil gå tur i et landets mest brukte friområder – og som gjerne har med seg ski, bikkje, pulk eller barnevogn - har fått 120 færre parkeringsplasser til rådighet. Men Naturvernforbundet slipper å ha biler på den ene siden av kontoret sitt.
  Byrådets begrunnelse for tiltaket var å «å sikre en tryggere og grønnere adkomst og innfallsport til Marka» Ja, grønn er den blitt. Grønn atkomst til grønn skog. Fordi...? Og tryggere? Ingen skjønner hva som er blitt tryggere. Eller hva som var utrygt før. Da Lan Marie Berg fikk spørsmål om hvor mange ulykker som var registert på prosjektets område, hadde hun ingen ting å vise til. Men hun pekte på en personskade hundre meter unna og en ulykke ved Kiwi, en halv kilometer unna.
  Det er mye som lukter rart i denne saken. Aftenposten og Nettavisen har skrevet kritisk om parkanlegget tidligere, men hvorfor er det ikke flere og større medier enn Nordre Aker Budstikke som graver dypere i denne saken? Er ikke samrøre mellom grønne organisasjoner og grønne politikere interessant nok?
  det er smått utrolig, men helt uten konsekvenser. vi begynner å få et morkent byråkrati…

  Byrådsavdeling for miljø og samferdsel mener at vurderinger som de og Bymiljøetaten har gjort, ikke kan deles med offentligheten. Årsaken er at dokumentene er interne.
  De vil heller ikke gi delvis innsyn:
  «(...) hensynet til å bevare det fortrolige rommet i interne vurderinger veier tyngre enn offentlighetens behov for innsyn», skriver byrådsavdelingen i avslaget til Nordre Aker Budstikke.

   

  ptb

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.11.2008
  Innlegg
  11.300
  Antall liker
  10.769
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Torget vurderinger
  12
  Jeg er medlem i en forening med flere tusen medlemmer i Norge. Vi kunne også tenkt oss noe tilsvarende - og vi kunne betalt mer enn 5K i året også.
  Vi kan garantere at området rundt blir helt trygt å ferdes i for alle, om dog ikke helt støyfritt bestandig.
  Lurer på om Lan har noe å tilby oss også :rolleyes:
   

  Disqutabel

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  5.610
  Antall liker
  3.929
  Jeg er medlem i en forening med flere tusen medlemmer i Norge. Vi kunne også tenkt oss noe tilsvarende - og vi kunne betalt mer enn 5K i året også.
  Vi kan garantere at området rundt blir helt trygt å ferdes i for alle, om dog ikke helt støyfritt bestandig.
  Lurer på om Lan har noe å tilby oss også :rolleyes:
  Ikke Lan. Flertallet i Byrådet har gått inn for dette.
   

  ptb

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.11.2008
  Innlegg
  11.300
  Antall liker
  10.769
  Sted
  MDG´s forsøkslaboratorium
  Torget vurderinger
  12
  ^ Det er vel Hanna man i dag kanskje skal rette henvendelsen til. Og det er helt greit for oss om Byrådet også ønsker å holde dette skjult for offentligheten ;)
   

  Dr Dong

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.01.2011
  Innlegg
  11.354
  Antall liker
  8.539
  Sted
  oslo
  det er smått utrolig, men helt uten konsekvenser. vi begynner å få et morkent byråkrati…

  Byrådsavdeling for miljø og samferdsel mener at vurderinger som de og Bymiljøetaten har gjort, ikke kan deles med offentligheten. Årsaken er at dokumentene er interne.
  De vil heller ikke gi delvis innsyn:
  «(...) hensynet til å bevare det fortrolige rommet i interne vurderinger veier tyngre enn offentlighetens behov for innsyn», skriver byrådsavdelingen i avslaget til Nordre Aker Budstikke.

  og dette!!!!!! faen ikke til å tro

  Og det er et annet nedslående funn i Aftenpostens avsløringer: Det virker som om hverken Stortingets administrasjon eller Statsministerens kontor (SMK) kan skattereglene. Det er nesten uforståelig at SMK klarer å tolke seg frem til at Ropstad skal slippe skatt.

   

  Aurora

  Æresmedlem
  Ble medlem
  04.06.2004
  Innlegg
  10.142
  Antall liker
  5.760
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Helt enig!!! Det er egentlig nokså utrolig at ikke Stortinget følger det samme regelverket de pålegger folket i øvrig....
   

  morbid

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  24.08.2018
  Innlegg
  1.650
  Antall liker
  927
  det er smått utrolig, men helt uten konsekvenser. vi begynner å få et morkent byråkrati…

  Byrådsavdeling for miljø og samferdsel mener at vurderinger som de og Bymiljøetaten har gjort, ikke kan deles med offentligheten. Årsaken er at dokumentene er interne.
  De vil heller ikke gi delvis innsyn:
  «(...) hensynet til å bevare det fortrolige rommet i interne vurderinger veier tyngre enn offentlighetens behov for innsyn», skriver byrådsavdelingen i avslaget til Nordre Aker Budstikke.

  Og vi som har lært her på forumet at dette bare er et Erna problem, blir helt forvirret her nå
   

  lars_erik

  Æresmedlem
  Ble medlem
  19.10.2006
  Innlegg
  29.841
  Antall liker
  15.321
  Sted
  Hades
  Forstår ikke helt dette stormløpet mot Lan og MDG. De lever jo bare, som de fleste i Oslo, med en forestilling om at Oslo er representativt for Norge. Altså lider de av både opphøyethet, villfarelse, og lærevegring. Som oslofolk flest, regjering og storting. Ikke noe nytt i det. Vi har sett det under corona, bompenger, miljø osv. Ikke noe som er spesielt for MDG.
   

  Spiralis

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.03.2005
  Innlegg
  16.310
  Antall liker
  4.176
  Torget vurderinger
  0
  Så i en avis ( gidder ikke lete etter link ) at SV, eller i allefall den SVer som uttalte seg, var av den oppfattning at strømprisene IKKE måtte settes ned! Man skulle heller gi "sosialhjelp" til "de fattige" slik at de skulle klare å betale strømregningen. De "rike" måtte da betale strømmen sin selv. Dette ville da selvsagt ha en ønsket "omfordelende" virkning. ( La de rike betale! )
  Det høres jo selvsagt greit ut hvis man er fokusert på denne "omfordelingen". Det vår venn fra SV ikke tenker på er at en høy prisøkning på strøm i dette landet ikke bare rammer private husholdninger, men også næringslivet med en overveiende sansynlig inflasjon som resultat. Alt vil stige i pris! Og det vil vel i grunnen føre til at hele landet blir "fattigere". Så kombinert med den renteøkningen som er varslet vil nok mange husholdninger gå "interessante tider" i møte.
  Et ensidig fokus på bruttoinntekten hos "de rike" vil også på sikt kunne gi interessante konsekvenser. Min gamle far var på 60 tallet "inspektør" på en skole i Bartebyen. Han konstanterte at hvis han gikk ned noen få tusen i lønn ( ikke mulig da han var lønnet i offentlig regulativ ) så ville han netto tjene flerfoldige tusen kroner på det. Han ville fått "bostøtte" ( vi bodde i et nybygget boretslag med relativt høy husleie ) og mine to eldre brødre ville begge fått både stipend og studielån, som de ikke fikk grunnet pappas "høye" inntekt .
  Det er nok derfor lurt av disse unge "ekspansive og rettferdige" på venstresiden å se totalbildet som politikken deres fører til i stedet for å se seg blind på de smale områdene. Slik som sosseregjeringens finansminister ( Streng? ) i Sverige da han mente at Astrid Lindgren godt kunne betale 106% skatt fordi "hun tjente jo så veldig mye"! Helt enkel prosentregning burde selvsagt være et basiskrav til politikere, men det ser ut til at matematikkunskaper er noe som kun kan kreves av lærere!
   

  Aurora

  Æresmedlem
  Ble medlem
  04.06.2004
  Innlegg
  10.142
  Antall liker
  5.760
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Jeg regner med at de fleste LO-medlemmer er såpass våkne at de er klar over at LO gir valgkamp og partistøtte til AP i hovedsak. Dette har pågått i årtier, og koblingen mellomm AP og LO er omtrent enda eldre...akkurat som dette blir påtalt og krisemaksimert av H-sida, - om og om igjen... som om det egentlig er noen forskjell på det og milliongavene til Høire fra fra rike onkler i næringslivet, som faktisk har fått godt betalt for sine "milde gaver" .....
   
  Sist redigert:

  BT

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.10.2005
  Innlegg
  17.845
  Antall liker
  2.413
  Tja, tenkte bare å sjekke om de som slår opp stort hver gang partiene på høyresiden mottar pengestøtte gjør det samme på den andre banehalvdelen.
   

  WayAhead

  Æresmedlem
  Ble medlem
  27.12.2017
  Innlegg
  13.882
  Antall liker
  3.259
  Sted
  Sky No Limit....
  Torget vurderinger
  0
  Kammeraten til Stoltenberg...

   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn