Noen som har erfaringer med Audio-Technica AT-F7 ? Evt Audio-Technica AT-F2

WayAhead

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.12.2017
Innlegg
9.631
Antall liker
2.551
Sted
Sky No Limit....
En av de siste platespillerene mine var originalt bestykket med en AT3100S MC pickup - med utskiftbar stift. En kan fortsatt få tak i både PU og evt med nye stifter derude men det er ikke tvingende nødvendig å bruke en snart 40 år gammel PU selv om den sikkert er bra.

Det virker som hele "maskinen" Sansui XP99 er bygget rundt en MC PU med vekt på 4,5g. Audio-Technica AT-F7 og 2eren veier 5g så det matcher bra. Kabling og alt annet er balansert mot AT3100S MC så jeg ønsker å komme så nære originalspec som mulig. Derav er Audio-Technica AT-F7 og 2eren interessante. Stifttrykk og Antiskating sitter som ei kula med rundt 5g PU vekt. Dette er et presisjonsvåpen med mikrometerpresisjon og innstillingen av AS i fart er en lek og effekten direkte hørbar under avspilling.

De få testene jeg finner av av Audio-Technica AT-F7 og Audio-Technica AT-F2 gir imidlertid litt blandede vurderinger fra topp til ikke spesielt topp (F7)

Noen som kan bidra med erfaringer rundt disse PUene?

PU vekten er kanskje viktigst selv om det justeringsmessig er mye å gå på. Dette har med støyundertrykking i armen å gjøre.

Alle innspill er velkomne.
 
Topp Bunn