Noen som har erfaring med bruk av optisk switch?

NCTM

Helt fersk
Ble medlem
01.10.2012
Innlegg
6
Antall liker
0
Jeg går og lurer på å investere i en dac. Har hatt Parasound zdac på hjemlån og var veldig fornøyd med denne. Men problemet er antall innganger. Jeg får ikke brukt USB. Ser at tilsvarende dac'er i prisklassen normalt har 3 innganger, der USB er en av dem. Vil bruk av en optisk switch være løsningen? Kan dette potensielt ha noen negativ effekt på lyden? Noen som har meninger eller erfaringer her?
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.833
Antall liker
1.981
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
De optiske switchene jeg har vært borti, har fungert helt utmerket - dog: enkle, manuelle saker. Men hvis det skulle slumpe seg slik at koaks-inngangen din er ledig, kan du konvertere fra optisk til koaks med en slik boks: HQ Converter: Optical to Coaxial - Omvandler Optisk til Koaxial. Jeg har brukt den motsatte varianten - fra koaks til optisk - og dette har fungert helt problemfritt.

Eldstemann kjøpte en Inday-switch for noen år siden - fjernkontrollerbar: SPDIF 4x1 Digital Audio Switcher. En noe dyrere løsning, men den også fungerer helt fint.
 

DagS

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.07.2004
Innlegg
285
Antall liker
196
Sted
Karlstad, Sverige
Torget vurderinger
8
Jeg var også lenge på jakt etter en brukbar optisk switch. Etter å ha prøvd den billige, mekaniske varianten med et heller dårlig resultat, fant jeg til slutt denne som har fungert bra:
New 4x2 Remote Control Digital Optical Toslink Audio Selector Switch Switcher | eBay
Den har fjernkontroll og dersom du bruker f.eks. en Logitech Harmony Remote fjernkontroll, ligger kodene allerede klare i produsentens database.
 

NCTM

Helt fersk
Ble medlem
01.10.2012
Innlegg
6
Antall liker
0
Takker for svar. Hvis jeg går for denne løsningen så blir det nok å kjøpe en solid switch ja, og fjernkontroll gjør jo ting litt enklere. Ellers så kan man alltids vente til det dukker opp en betalbar dac med nok innganger.
 

Class

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2009
Innlegg
2.763
Antall liker
481
Sted
Vestfold
Torget vurderinger
7
Den Inday boksen har fristet en stund. Det hadde vært greit med flere innganger foran MiniDSP-en.
Det finnes automatiske switcher også men de jeg har sett på 'senser' ikke forskjell på en tilkoblet boks som er slått på og en som faktisk sender data.
 
Topp Bunn