Musik-Magazinet fyller 100 år

interman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2002
Innlegg
485
Antall liker
1
Det har ikke skjedd så mye hi-fi relatert i Bergen siste tiden (i alle fall som jeg har fått med meg), men i dag feirer Musik-Magazinet i sentrum 100 årsdag, og har bl.a. demo av et ganske spenstig JBL / Mark Levinson-oppsett.

Jeg tok turen, hadde med kamera, og fant ut at jeg enda en gang hadde klart å glemme å lade batteriene til blitzen. Jaja, bilder ble det allikevel.

Oppsettet besto av

JBL K2 S9900 Høyttalere veil. kr 250.000,-
Mark Levinson No. 512 SACD-spiller veil. kr 130.000,-
Mark Levinson No. 326S Preamp veil. kr 88.000,-
Mark Levinson No. 532 Effektforsterker veil. kr 175.000,-
Kabling:
Kimber Cable - Monocle XL til høyttalerne, men resten fikk jeg ikke med meg

Så til rundt 700000 kr burde man kunne forvente en del. Høyttalerne har en følsomhet på 93 dB, så de 300 watt monoblokkene fra ML leverer rikelig med kraft. Jeg var ikke der så alt for lenge, men vi begynte demoen med noen låter jeg ikke kjente til, men det var ganske typisk hifi demo-musikk. "Dette spiller jo ganske fint", noterte jeg meg bak ørene der jeg satt i sweetspot, mens jeg fiklet med kameraet og blitzen. Bra driv, stort lydbilde, og bra dynamikk. Så kom andre sangen, og den fikk meg til å huske et sitat jeg leste tidligere i dag om høyttalerne:

I listened to these and found them to be harsh, honky and irritating. I was shocked because I really expected them to sing. Of course, they were in open floorspace and being played very loudly, but still, they have to be a benchmark for poor performance per dollar.
http://www.ultimateavmag.com/content/jbl-k2-s9900

Ja problemet var helt klart i øvre mellomtone / diskant. Nå vet jeg ikke hva som var koblet opp når "Gamecocktom" hørte på det, men når volumet ble skrudd opp ble det slitsomt ganske fort - dessverre. Vi byttet skive til Jeff Beck - Emotion & Commotion, som jeg så på Moldejazzen nå i sommer. Jeg spiller selv gitar og bass, så jeg har jo et greit referansegrunnlag. Første spor som ble valgt var Hammerhead, som starter ganske rolig, før den nærmest eksploderer et stykke uti. Den velkjente rockefoten kom den, men det ble veldig slitsomt når hele orkesteret kjører i gang. Lilac Wine og til slutt Nossum Dorma falt mer i smak hos meg. Imelda May fylte rommet, og det ble ekstra behagelig å sitte i sofaen, men jeg kunne heller tenkt meg å høre henne over elektrostater.

Så hva var problemet? Han som sto bak meg spurte om høyttalerne var innspilte, og det var de visst så absolutt, da de hadde vært på demoer over hele Europa. Matching da? Jeg har ikke hørt ML-komponentene noe annet sted, men er relativt skråsikker på at de spiller bra. Jeg kunne godt tenkt meg å høre SACD-spilleren med Sennheiser HD 800, og en solid rørbasert forsterker. En rør-pre kunne kanskje gjøre oppsettet litt mindre hissig. Rommet har enkle diffusjonsplater, men det kunne godt være dypere, med bedre demping i sideveggene og gulvet.

Alltid kjekt med demo av high-end utstyr, men denne gangen ble det ikke full treff for min del. Oppsettet blir der også i morgen.
 

bogron

Medlem
Ble medlem
12.09.2003
Innlegg
48
Antall liker
1
ML 532 er ikke blandt forsterkerne som er på bildene - den ene er 531H, den andre kan jeg ikke lese betegnelsen på.
 

interman

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.04.2002
Innlegg
485
Antall liker
1
Godt observert! Irriterende at jeg ikke kan redigere det innlegget lengre.
 
Topp Bunn