Moss Audio Klubb

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Moss Audioklubb ønsker gamle og nye medlemmer, gjester, nysgjerrige, kjente og ukjente velkommen til klubben. Vi holder møte den første tirsdagen i måneden, i bueskytterhuset på Ørejordet, og ser gjerne at flere musikk og hifi-interesserte legger turen innom. Det er helt greit å ikke være fra Moss.

Vi er en godt etablert klubb, med klubblokaler og eget anlegg. Klubbstyret, en broket forsamling entusiaster, planlegger og organiserer møter og aktiviteter. Vi har en fast møtedag i måneden. I tillegg møtes gjerne medlemmer på organiserte eller uorganiserte hjemmebesøk hos hverandre. Alt er frivillig og gjensidig respekt er et krav. Noen er engasjerte og gjør mye ut av det, mens andre stikker innom på et møte i året.

Møtene er uformelle, og sosialt betont. Flere av medlemmene har kjent hverandre i MANGE år, mens andre er nye. Det er stort spennvidde i alder. Vi prøver å få til en hyggelig sammenkomst der musikk og hifi er i fokus. I tillegg vanker det kaffe og kaker, og ofte en konkurranse og/eller utlodning.

På møtene har vi som regel noe utstyr som prøves, og det har vært mye morsomt på besøk. Sist var den nye CD-spilleren og den integrerte EL84-baserte rørforsterkeren til Luxman innom. Vi har også hatt gjester som har presentert sine ideer for hifi. Ofte er vi heldige og får låne utstyr som vi prøver å få et inntrykk av. Noen forhandlere har vært svært samarbeidsvillige når det gjelder prøving av utstyr. Vi har også vært på turer i samlet flokk.

Utstyret til medlemmene varierer sterkt i vekt, effekt, pris og filosofi. Noen sverger til vinyl og rør, andre til transistor og digital. Vi har ikke fasiten for hva som er riktig, hverken når det gjelder hifi eller musikk.

For noen av oss er klubben et viktig forum for nye ideer. Vi gir og får råd, tips og innspill, og det er høy kompetanse på forskjellige felt. Noen har holdt på lenge med vinyl, noen med rør, noen med DIY osv. I tillegg er det en fin plass å få nye musikalske innfallsvinkler.

Nytt i år, er at klubben har en rørtester til fri bruk for medlemmene. Vi har spleiset på en Hickok 533A som forhåpentligvis kommer til å tjene oss i mange år. Andre kan også, ved avtale, få testet rørene sine, men da mot en liten donasjon til klubbkassa .

Vi håper på respons fra interesserte både i og utenfor omegn, og vil følge opp med bilder og kommentarer fra møter og begivenheter utover høsten. Ta kontakt på PM eller mail om dette er interessant for deg.

Vennlig hilsen
TommyNB: Jeg har kopiert dette fra en tidligere tråd, for å samle alt på et sted.
 

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Hei.
Da er høstsemesteret tilbakelagt for Moss Audioklubb. Jeg hadde store planer om å lage et fast innlegg etter hvert møte, med bilder og kommentarer, men det har jeg ikke greid i år. Jeg skal jobbe hardt for å prioritere dette fra nyåret.
Det har vært en aktivt hifi-høst, med møter og sosiale lag. I år har det vært godt oppmøte på de faste tirsdagene, mellom 8-12 stykker har funnet veien hver gang. Vi har hatt det hyggelig sammen og har boltret oss med forskjellig utstyr, kaffe, kaker, quiz og loddsalg.

I september hadde vi besøk av Luxmans nye integrerte EL84-baserte forsterker på ca 12W. En vellydende og estetisk flott forsterker som gjorde en meget god jobb på tungdrevne høyttalere.
http://www.audiolincs.com/wtsnew.php?cat_id=1&prd_id=226

På oktobermøtet var det den nye CD-spilleren fra Nagra som fant veien. Lekkert design og tilsvarende lyd. Utstyret vårt kunne på ingen måte rettferdiggjøre denne drømmemaskinen, men det spilte fint, veldig fint.
http://www.nagraaudio.com/highend/index.php

I november testet vi klubbanlegget med og uten subwoofer. Vi jobbet litt fram og tilbake for å finne fordeler og ulemper med begge deler. Det var alt for liten tid til å gjøre noe seriøst ut av det, men vi fikk noen inntrykk. Meningene var, som alltid, delte om dette.

I desember prøvde vi DACene i en ny Yamaha-receiver opp mot DACene i cd-spilleren til klubben. Dette var en uformell "blindtest", der vi switchet fram og tilbake fortløpende på forskjellige spor. Det ble en overraskelse for de fleste. Meningene var delte, men nesten uten
unntak foretrakk de fleste lyden gjennom Yamaha-receiveren. Alle opplevde lyden som "dramatisk" forskjellig. Dette var morsomt og lærerikt.


Ellers har medlemmer har vært på uformelle hjemmebesøk hos hverandre. Vi lærer og høster erfaringer av hverandre. Endel tok turen til messa i Horten. Noen sammen, andre alene eller med uinnvidde audiofile.

Det tradisjonelle julebordet ble avholdt etter mønster fra foregående år. Julemat fra den faste, lokale leverandøren, musikk, individuelt inntak av sterk drikke, støtende vitser og tildels høylytt diskutering. Meget hyggelig kveld.

Et riktig godt nyttår til alle.

Hilsen Tommy
 

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Heisann.
Da har januarmøtet 2009 blitt avholdt, og som vanlig var møtet den første tirsdagen i måneden. Denne gangen hadde vi vært så heldige å få låne musicus sitt Hovland oppsett, HP200 og Radia, som ble benyttet med en Cary 306 CD/SACD og klubbens DIY-høyttalere. Takk til Musicus for tilliten, det ble det satt pris på. Det var enighet om at dette spillte veldig bra, og at komponentene var av en kvalitet utenom det vanlige. Desverre var jeg forhindret fra å komme selv, så jeg kan ikke uttale meg om lyden i oppsettet. Men, jeg tror på at det låt fint. Et av våre trofaste styremedlemmer knipset noen bilder som forhåpentligvis kan være til glede.

På kommende møte, 3 februar, vil vi titte nærmere på et par av de rimeligere høyttalerene til Usher. Ta gjerne kontakt om det er noe for deg.

Vennlig hilsen
Tommy
 

Vedlegg

M

musicus

Guest
Se der ja, fine bilder av fine forsterkere ;D synd det kom på så kort varsel, ellers vet jeg av erfaring med spes Radia`n at den trives godt og yter best etter endel timer påslått, skulle vært spennende å vært tilstede selv, ser ut til at gjengen har det trivelig der oppe i Østfold med hifién, som det bør være...

mvh
 

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Klubben brukte siste møte til å prøve et par gulvstående Usher høyttalere som Jørgen hos Dacapo HiFi demonstrerte. Det lød overraskende bra, og vi vurderer om de skal få fast plass fremfor de trofaste DIY-høyttalerene vi ellers bruker.

Litt info til potensielt interesserte. Aprilmøtet er fremskutt til TIRSDAG 31/3. Vi gjør dette for å hindre at folk avlyser ferieturen til fordel for møtet. Vi prøver å ta hensyn til koner og andre. Det finnes faktisk folk som synes en ferie er viktigere enn en hifi-kveld med gutta...... tenk det.
Møtet blir i hifiklubbens lokaler i Moss. Vi har fått invitasjon til demo av noe spennende fra TACT. Interesserte kan ta kontakt på mail eller PM.

Hilsen Tommy
 

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Den planlagte demonstrasjonen på aprilmøtet ble desverre avlyst i siste sekund. Vi samlet oss istedet hjemme hos et av medlemmene våre, som kvelden før hadde satt opp anlegget i det nye lytterommet sitt. Det ble en hyggelig kveld, i et rom og med et anlegg som har svært gode forutsetninger. Med tweaking og justeringer kommer det til å bli spennende å følge opp. Store Usher høyttalere, Usher CD-spiller og Parasound elektronikk, i et stort lytterom. Panorama lydbilde 8).

Førstkommende tirsdag, 5/5, blir den omtalte demoen av Lyngdorf produkter, etter planen, gjennomført i klubbens lokaler. Jeg har tidligere sagt Tact, men det heter selvfølgelig Lyngdorf.
Gamle og nye medlemmer, gjester, interesserte og nysgjerrige er velkommen til en hyggelig hifikveld.

Hilsen Tommy
 

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Maimøtet ble en hyggelig affære, med godt oppmøte. Desverre har jeg problemer med å få med bilder, så det får bli ute.
Vi fikk besøk av HIFIklubben som planlagt. En særdeles hyggelig kar ved navn Øyvind kom på besøk i klubblokalet med en integrert Lyngdorf forsterker. Det var en SDAI 2175, den rimeligste i serien, på imponerende 2x200w. Vi ble imponerte :), det låt veldig bra. Undertegnende har aldri hørt bedre lyd i klubblokalet, og det til tross av en erklært transistorallergi. Vi var flere som kunne tenke oss å høre denne under andre forhold. Noen ble også nysgjerrig på hva storebrødrene kan få til. En stor takk til Øyvind for både fin demo og hyggelig besøk.

Førstkommende tirsdag blir det møte igjen. Interesserte er hjertelig velkomne til bueskytterhuset i Moss kl.1930. Vi skal prøve en tyngre forsterker fra NAD, i et oppsett med to forskjellige par høyttalere. I tillegg blir det musikk, kaffe, kaker, prat og kanskje en quiz.

Hilsen Tommy
 

Vedlegg

mimmel rev

Fersking
Ble medlem
21.05.2008
Innlegg
3
Antall liker
0
noen her fra moss og omegn som har/ driver med hjemmekino? har kanskje bilder av kinoen
på hifisentralen eller avforum..?
 

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Hei folkens.
Nå drar vi igang høsten med nye samlinger i klubben. Gamle og nye medlemmer, besøkende og gjester ønskes velkommen. Første møte blir tirsdag 1/9 på buerskytterhuset på Ørejordet i Moss kl.1930. Da skal vi sette opp en Audio Aero Prestige SE CD/SACD-spiller på klubbanlegget.

Hilsen Tommy
 

Vedlegg

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Nytt møte, nye muligheter ;D.
Tirsdag 6/10 er det klubbmøte i bueskytterklubbens lokaler i Moss. Det er bare å komme, alle er velkommen. Denne gangen skal vi prøve et par rimelig priset, gulvstående høyttalere fra Usher. Jeg er usikker på modell, men kan komme tilbake til dette.

Hilsen Tommy
 

empty

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
17.06.2003
Innlegg
418
Antall liker
7
Sted
Moss
Torget vurderinger
2
Hei.
November er her og det er på tide med månedens klubbmøte. Tirsdag 3/11 kl. 1930 i bueskytternes klubbhus på Ørejordet i Moss. Føl deg velkommen om du har lyst til å stikke innom.
Denne gangen har vi noe riktig spennende på gang. En av medlemmene pusler med nedlastning av høyoppløslige filer og tar med PCen sin, samt nødvendig tilbehør. Blant annet denne:

http://www.belcantodesign.com/Belcanto_usb_link.html

Denne saken kan spille av 24/96 filer fra USB utgangen fra PC. Vi tar også med en eller to DACer som skal ha inngang som støtter 24/96. I skrivende stund er det litt usikkert hvem som har produsert DACene, men om alt går etter planen vil de ligge på svært forskjellig pris.

Ellers blir det som alltid en hyggelig sosial sammenkomst med musikk, kaffe og kaker.

Hilsen Tommy.
 
Topp Bunn