Morsommere/bedre å bygge selv enn å kjøpe nytt on-wall?

S

Skjervesbu

Guest
Planlegger nytt surround-anlegg - ønsker on-wall høyttalere ved siden av lerretet (120") ettersom golvet allerede er opptatt av hovedanlegget ... Dette skal være del av et surrundoppsett kun for film og gaming slik at ikke hovedanlegget trenger å stå på hele tiden feks når ungene bruker rommet.

Kikker etter on-wall høyttalere og det damene kaller "små, søte høytalere" men synes det blir både dyrt eller sketchy lydmessig. Litt trøkk og dynamikk må det være når det spilles film :cool:

Så: hva med å bygge selv, evt herpe et par brukte golvhøyttalere, slik at resultatet blir opphengbart (evt med støtte ned på gulv/hylle) på siden av lerretet, matcher høyden til lerretsramma og gjøres matt svart?

Alt 1: Brukte høyttalere kan fås billigbillig. Vi har feks et par Klipsch rf52mk2 her til 1800kr. Jeg hadde storebror 62 før og de gjorde seg ikke bort til film (har hatt RF280f og R-115SW senere). Er det en gangbar løsning å naske elementer og delefiltre ut av disse boksene, bygge egne kasser i MDF med mindre volum/annen form)? Planen er å kippe inn etpar middels subber i tillegg, en i hvert hjørne foran, slik at on-wall høyttalerne vil deles av receiveren ved ca 80-100 Hz. Kan man da redusere vulumet uten å ødelegge lydbildet, evt hvor mye?

Alt 2: Bygge med elementer fra feks Dynabel komponenter.

Alt 3: Kjøpe noe forferdelig eksisterende ræl som jeg egentlig ikke vil ha (Dali eller XTZ on-wall e. l.)

Alt 4 og oppover: O store Forums alternativer

Budsjett: så billig som mulig, så man heller kan bruke penger på #1-anlegg eller #2-anlegg (ja dette blir visst #3-anlegg når jeg tenker meg om :)
 

Vedlegg

Sist redigert:
S

Skjervesbu

Guest
Skaffet meg et par billige Dynavoice m65 som skal få æren av å være Guinea-pigs. Lurer litt på hvorfor nesten halve kassa er delt av til mellomtonene, trodde de bare ville trenge noen få liter?

Får få tak i noe halvtynn MDF og lage kasse fra scratch med ca samme volumer som originalen, samt flytte blaffreflekser til forsiden.
 
S

Skjervesbu

Guest
Dynavoicen havnet på Finn igjen etter testing, ikke særlig imponert over lyden selv om kassa er veldig solid bygget. Blir litt komplisert å kløyve i to da det er egen kasse for mellomtonene

Dali 505 til 200kr er kjøpt inn, disse synes jeg spiller myyye bedre, testet den med min Aragon 4004 og det rocker! Minner meg om mitt første anlegg som var et par Dali 107 :)
 

Vedlegg

Sist redigert:
S

Skjervesbu

Guest
Blaffrefleksen peker nå forover , men siden dybden av kabinettet nå er halvert bunner røret nesten. Tanken er jo å slenge på etpar subber i oppsettet her uansett slik at disse ruller av fra ca 80-100Hz, men er det noen her inne som tørr gi et forslag til lengde vs klaring mot bakplate? Kunne evt satt den på siden eller toppen og beholdt lengden på bassrefleksrøret, eller kan jeg like gjerne lukke kassa når den ikke skal spille dypbass uansett?
 
Sist redigert:

roadrune

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.12.2014
Innlegg
1.932
Antall liker
811
Sted
Stord
Torget vurderinger
1
Arealet på klaringen må være større enn arealet på porten.

Lukking kan være ett alternativ, men sannsynligvis vil du flytte avrullingen lenger opp enn du ønsker.
 
S

Skjervesbu

Guest
Sluttproduktet ble ikke så verst og matcher 120" lerret perfekt.
 
Topp Bunn