Mer om loudness war

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.468
Antall liker
405
Torget vurderinger
1
Bare nevner Amy Winehouse.
Første albumet er komprimert men ikke mer enn det man forventer fra populærmusikk i disse dager.
Det siste albumet, produsert av produsenten fra helvete, Mark Ronson, har så jævlig lyd at tankene leder hen til RHCP Californication. Det er kanskje t.o.m verre! Det er utrolig irriterende siden plata i seg selv er bra!

Mark Ronson's "egen" plate (Ala Santana Supernatural) inneholder det verste mølet av kompresjon noensinne tror jeg.
 

hifiguru

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.07.2002
Innlegg
5.715
Antall liker
1.245
Sted
Porsgrunn
Torget vurderinger
1
Litt OT her, enig med deg! FRANK-skiva til Amy holder sånn akkurat lydmessig men musikalsk er det en stjerne! Utrolig fra en den gang 20-åring!
 

Espen R

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2002
Innlegg
7.251
Antall liker
417
Det skal bli spennende å se hvordan ting utvikler seg fra hvor det er nå, siden ingenting står stille og er uforanderlig. Når lydnivået allerede er oppunder takplata, hva blir det neste?

Relatert til siste avsnitt i den glimrende artikkelen angående at eneste vei ut av uføret er at folk begynner å etterspørre noe annet: hvordan kan det musikkjøpende publikum som er mellom 16 og 30 etterspørre noe annet når de ikke har et snev av anelse om hva som foregår? De kan kanskje ubevisst merke at dem noen ganger blir slitne og irritable etter ei tids lytting til musikk, men vil dem reflektere over mulige årsaker til dette, forårsaket av ting som er dem totalt ukjent, som høy og forvrengt lyd?
 

KJ

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.10.2004
Innlegg
9.607
Antall liker
1.163
Parelius skrev:
Fant ikke de gamle trådene. Intet nytt egentlig, men litt lese uansett:

http://spectrum.ieee.org/aug07/5429
Av en eller annen grunn så skjer det ofte at de få vinylutgivelsene av ny musikk som forekommer, ikke er maltraktert på samme måte som CD utgivelsen av den samme musikken.

Det er kanskje på tide noen av musikk og/eller HiFi tidsskriftene oppretter offentlige svartelister over søppel-utgivelser. For CD-plater er det forholdsvis enkelt å analysere innholdet mht. bl.a. «crest» faktor (forholdet mellom RMS og maks nivå) og digital klipping (dvs. påfølgende samples med maksimal utsving med lik polaritet). Dersom vi forbruker så i neste omgang kunne finne på å styre forbruket iht. slike svartelister så burde det kanskje sige inn hos plateprodusentene og selskapene? Uten klare og tydelige meldinger om at dette vil «vi» ikke ha, så skjer det ihvert fall ingen ting.

mvh
KJ
 

JK

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2002
Innlegg
2.461
Antall liker
603
Torget vurderinger
8
Svært bra og forklarende artikkel! Og den gjævla blårussen og dei ryggradløse lydfolka har problemer med å forstå hvorfor salget av CD`er stuper?
Når jeg ser på mine egne innkjøp så er det kun "gamle" produksjoner og spesielt anbefalte titler som blir handlet inn. Nyere artister gidder jeg ikke engang vurdere!
Men selv da er det faen ikke lett å komme over virkelig gode produksjoner. Er det virkelig ikke en eneste faen i noen av plateselskapene som har vettet i behold?

Når en leser slikt som dette så kan det virke som det eneste saligjørende er å krype til korset å gå for vinyl igjen.Det er vel 20år siden vinylavspilleren ble parkert sist!

Men så er problemet. Hvordan er utvalget i nyere produksjoner innen genrene pop/rock/blues som er mastret på vettugt vis, og ikke direkte fra CD-masteren?
 
Topp Bunn