Forsterkere Lyngdorf TDAI 2170 eller Parasound Hint for for integrering av gulvstående HT og Sub

Audiore

Medlem
Ble medlem
10.12.2015
Innlegg
38
Antall liker
3
Har et oppsett nå med Dali Opticon 6, Arendal Sub 1 x2, Cambridge Azur 851A og NAD1050 DAC. Får "fyllt" ut lydbildet med subene i stereo oppsett og lavpass på 50hz per i dag. Tenker nå på en bedre løsning for integrering av sub og muligheten til å dele aktivt mellom Opticon 6 og Arendal sub. Har vært innom MiniDSP 2x4HD, men innsett at en litt enklere løsning og færre "bokser" er veien å gå for meg.

Lurer på innspill i forhold til Lyngdorf TDAI 2170 og Parasound HINT i forhold til denne oppgaven. Dette er jo 2 "helt forskjellige" integrerte forsterkere med ulike muligheter. Romkorreksjon og mulighet for tidskorrigering av delay ift. sub med lyngdorf og flere analoge muligheter med HINT (minus romkorreksjon og tidskorrigering).

I hvilken grad vil 3-4 ms forsinkelse på Arenal Sub korrigert/eller ikke korrigert for ha betydning? Tenker da på helheten med at det i vanlig stue er vanskelig å unngå refleksjoner som kan ha betydelig større forsinkelse i ms? Har anlegget i et midlertidig rom nå på ca 26 m2 (stue og kjøkken). I følge REW en festkul på ca 50hz og på waterfall er det betydelig forsinkelse på refleksjoner (ut fra slik jeg leser grafen flere >300 ms). Helt nybegynner på REW, så litt forbehold ang målingene og avlesning

Jo mer jeg leser om integrering av sub, jo "verre" ser det ut til å få det til. Et sted info om lettere å få til god lyd med bare frothøytalere, samtidig også annen info om at flere suber gir fordeler i forhold til plassering og bassrespons. Jobber med å lese meg opp på akustikk og det med integrering av sub, og tar gjerne med meg noen råd på veien:)
 

na_X

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
567
Antall liker
222
Torget vurderinger
1
Lyngdorf har en god del innstillinger ihvertfall, Parasound kan jeg ikke uttale meg om.
Man kan sette delay +/- på sub-utgangen med Lyngdorf, samt på den digitale utgangen om man ønsker da det er litt forsinkelse på denne også. Mange justeringer på slikt, room correction har en tendens til å dempe veldig mye bass (kanskje litt for mye også) om den er aktivert.
 

Audiore

Medlem
Ble medlem
10.12.2015
Innlegg
38
Antall liker
3
Hvordan erfaring har du med roomperfect sånn totalt sett, ut over det du beskriver med dempingen av bass? Bruker du anlegget mest med eller uten?
 

alphamale

Hi-Fi freak
Ble medlem
13.11.2007
Innlegg
3.635
Antall liker
1.353
Sted
Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
Lyngdorf gjør garantert den jobben best.
Du trenger ikke bekymre deg over nivået etter rk, da du kan heve og senke line out som du selv ønsker. jeg fikk til ganske bra resultater med roomperfect da jeg brukte det ( 6år )
Uansett kan du bypasse rk med et tastetrykk og beholde tidskorrigering.

Husk å måle fra vegg bak sub om de står inntil den og ikke front på sub. det er den reflekterte lyden fra veggen som måles siden bassen er rundstrålende. Husk også å legge inn delayen i dsp på sub ( om du vet den ) omregnet i mm.
 

na_X

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
567
Antall liker
222
Torget vurderinger
1
Bodde i en litt trøblete leilighet, det var spesielt et hjørne der som laget ekstremt til rumling. Denne rumlingen ble borte, men det ble også mye av bassen. Lyngdorfen fikser og strammer veldig godt opp med sin Room Perfect, det skal sies. Men noen romforbedringer kan nok med fordel tas, selv om forsterkeren gjør mye av dette. Som nevnt så er det bare å trykke høyre/venstre på fjernkontrollen så skrur man av og på RP, da merker man godt at det blir mye bedre med denne. Akkurat nå så kjører jeg uten RP, tenker å spille inn høytalerne noenlunde også kanskje korrigere litt av rommet før jeg gidder å foreta flere målinger. Tar 5-15min med målinger, litt avhengig av rommet og om man skal ha 80 eller opp til 100% data av rommet.
 
Topp Bunn