Kudos; speakers corner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Clintern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.04.2006
  Innlegg
  237
  Antall liker
  118
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  4
  Hei

  Sjekka litt, men så ikke noen egen vennetråd for Kudos? Finner greit info, artikler og vurderinger på nett, men direkte erfaringer fra sentralens medlemmer kan være vel så interessant.

  Her i stuen har Kudos sine musikalske slanke dverger x2 ankommet. Har planer om å skrible litt etterhvert, men mangler en kabel til naim 150x som skal drive dem (er på vei fra uk). Just nu bruker jeg effekten fra en NAD 306 og en Abrahamsen dac/pre som Malmin har operert pre inn i. Den skal også brukes med naim 150x foreløpig. x2 synger med nad også de, men venter med skriblerier til kabel er på plass.

  Nåvel, tilbake til itunes og det strålende tune-up programmet - jammen blir det orden i biblioteket og ;)

  Kjør på folkens, kudos speakers coner er åpnet...

  MVH

  Tommy
   
  S

  Supertramp

  Guest
  Noen som har erfaring med Kudos Audio Cardea C1 ?

  Prismessig ligger disse i Harbeth-land, men er de like gode?
   

  Clintern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.04.2006
  Innlegg
  237
  Antall liker
  118
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  4
  Pent Jega!

  Lyst å si noe om c2? Hvordan skiller de seg ut i fra andre ht synes du? Naim er the golden mach har jeg forstått, har du prøvd annen elektronikk?

  Supertramp
  Om de er liker gode/bedre er vel strengt tatt umulig å si. Men tipper f eks jega kan si noe om lydsignature til kudos på mer generelt grunnlag og kanskje også subjektivt spesielt ;). Kjør på med info om elektronikk, rom, ønsket lydsignature, musikksjangre osv osv, Supertramp; så kan vi få til interessante ting her. Selv har jeg forøvrig for lite lyttetid med kudos til å komme med noe særs...enda i alle fall...

  T
   

  Cyber

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.07.2005
  Innlegg
  9.327
  Antall liker
  2.757
  Torget vurderinger
  5
  Nok en god Kudos-venn! Har et par deilige C2 i stua...

  Meget gode høyttalere!
   
  S

  Supertramp

  Guest
  Kudos "sjefen" på Listalandet, cyber, vet hva slags utstyr og hva slags musikk som spilles. Ikke sant, Jan?

  Men det er enkelt, svært enkelt: t-amp + Beresford DAC, liten stue, mye dempemateriale (stoffsofa/teppe), tilnærmet nærfeltlytting. Egen (liten) sub (om nøvendig).
   

  Cyber

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.07.2005
  Innlegg
  9.327
  Antall liker
  2.757
  Torget vurderinger
  5
  Vet og vet, roter jo litt rundt enda på andre fronter, men har blitt svært godt fornøyd med C2 til min musikk og mitt rom.

  Hvis rommet er lite tipper jeg C1 vil være en flott opplevelse, men om du kan ofre litt oppløsning og tydelighet i toppen er X2 kanongode små gulvstående. De er ikke evig analytiske, men de rocker bra og spilte i grunnen nok bass i mitt 17-18 kvm rom.

  Jeg tror T-ampen kan bli litt kortpustet både på Harbeth og Kudos, jeg har hatt Kingrex T20U på "blokka" men da måtte jeg hatt en PSU tilkoplet for å få liv i mine utifra hva jeg har forstått.
   
  S

  Supertramp

  Guest
  Tenkte på bokhylle/stativhøyttaleren, C1 >< Harbeth P3ESR, men det er nok en god stund til det blir aktuelt.
   

  Cyber

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.07.2005
  Innlegg
  9.327
  Antall liker
  2.757
  Torget vurderinger
  5
  Supertramp skrev:
  Tenkte på bokhylle/stativhøyttaleren, C1 >< Harbeth P3ESR, men det er nok en god stund til det blir aktuelt.
  Mente C1, men skrev 2. :)
   

  Kim

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  26.09.2002
  Innlegg
  415
  Antall liker
  18
  Torget vurderinger
  13
  Her er bilde av Clinterns X2, mens de var i min eie. Dette er det første paret som kom til Norge. Ingen høyttaler har imponert meg mer noen gang. De spiller langt ut over størrelse og responderer veldig på oppgradering opp i kjeden.
   

  Vedlegg

  Clintern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.04.2006
  Innlegg
  237
  Antall liker
  118
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  4
  Se der ja :)

  Det handler ikke om størrelsen.... - nuvel, det vil vise seg. Samboeren lo litt forøvrig; først når jeg kom med eska under armen, deretter enda litt når jeg pakket opp ::)

  T
   

  vally

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  24.10.2008
  Innlegg
  60
  Antall liker
  13
  Torget vurderinger
  3
  Har Cudos c 20 på 22kvm Bruker Bladelius Freia 3 som drivverk EC dac DP bpc 7.0+Ec AW 120DMB.Fantastiske høytalere (kombinasjon)
   

  Clintern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.04.2006
  Innlegg
  237
  Antall liker
  118
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  4
  Hei

  Etter ca en uke med Kudos X2, Naim Nap 150x, AbDac og Mac/Rotel cdp har jeg vært gjennom nok ulike sjangre med musikk, alkohol og tider på døgnet, til å kunne si noe om hvordan X2 låter hos meg.

  Jeg spilte først med effektdelen i en gammel NAD før Naim 150x kom på plass. Det spilte det og, men låt en smule pistrete, tynt. Når Naim kom inn ble jeg først litt overrasket over hvor mørkt det låt, det låt neste litt…tungt(!?) Men 150x`en fikk strømgjennomkjøring et døgn, ørene fikk kalibrert seg, og etter noen timer andre dagen fremsto musikkformidlingen verken mørk eller tung, men heller stødig, fast og bestemt.

  Generelt iflg. mine preferanser minner x2 om naims egne n-sats. Kanskje først og fremst gjennom utpreget spilleglede og gjennomgående sammenheng i formidlingen. Med sammenheng menes at de ulike innslag av instrumenter og vokal holdes sammen opp mot hverandre på en samstemt måte. Derav også et musikalsk uttrykk imho.
  Det som skiller X2 fra N-Sats er spesielt bass, trøkk og da et større spenn i dynamikken, generelt sett. Spesielt synes jeg Kudos er bedre på sammenheng og en anelse mørkere i bakgrunnen, mer 3d om du vil. N-sats er ikke analytiske i ordets rette forstand, men Kudos ligger noe hakk foran på å dra ting sammen og på micro og macro dynamikk. Mer trøkk og groove altså. ”På tross av størrelsen” utsagnet passer ikke i forhold til N-Sats, men jeg tror det kan passe generelt. X2 er SMÅ, men spiller med autoritet og langt utover (og innover) fysiske mål, og forventninger.

  Når jeg setter i Neil Young, Hendrix, Zepplin, cream, Jetro eller Mozart, Beethoven – er håpet at musikken formidles med det en kan kalle en nerve, i mangel på et bedre ord. Men det er, imho, dessverre får en nesten si, en forutsetning at før en nerve i formidlingen dukker opp, må det andre være stemt. Jeg har mang en gang trodd at nerven var der, men i løpet av relativt kort tid har noe, f eks mellomtonen, diskant, klang, bass, sammenheng, dynamikk eller andre ting som skal være på plass forhindret nerven i å være der på en avslappet måte. I mine runder med AN, CJ, Audio Innovation, Unison osv osv har det vært store gleder. F eks CJ med DOXA på Snell Ell – feiende flott med Young, helt til man går på ”feil” sang eller ”feil” artist. ”Feil” her som – det oppsettet ikke formidler like godt. AbDac med Mi10 og Impuls h6 kloner hadde også nesten magiske formidlingsevner, og det er uten diskusjon et oppsett som potensielt kan spille fullstendig fantastisk, men det krever nokså mye ”arbeid”. Også her fikk f eks Bonnie Prince mer spilletid enn hva godt er. Bonnie er en strålende mann og hans musikk likeså, men problemet er at oppsettet i alt for stor grad påvirker og styrer musikkutvalget.

  Uten nødvendig tuning og arbeid med H6 endte jeg opp med det som er ankepunktet her, altså at oppsettet blir DJ på bakgrunn av dets kvaliteter og mangler. Slik kan det ikke være. H6 hadde kvaliteter, spesielt i mellomtonen som man ble svært glad i. Men veien å gå for å få dem helhetlige syntes lang, og når rommet heller ikke spilte på lag velger man gjerne en annen vei. I stedet for å følge opp med H6 i oppsettet valgte jeg å tune ut med en Meridian F80 en stund.

  Med Naim og X2 synes jeg nærmere helhetlig formidling enn tidligere. Om Naim er den beste komboen skal jeg ikke si noe om, men hos meg synes Kudos og Naim å kunne formidle musikk på en samstemt måte slik at oppsettet ikke bestemmer musikkvalg. I alle fall ikke i så stor grad som jeg tidligere har erfart, så langt.

  For meg virker Naim og Kudos som en plug and play kombo med gode musikalske evner og jeg mener det ligger en nerve i formidlingen nå, ”to touch and feel”, om den er der etter en tid gjenstår å se. Små ting man overser i starten har en tendens til å utvikle seg til gigantiske oppmerksomhetstroll etter hvert…

  MVH

  T
   

  Liotheles

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  13.02.2002
  Innlegg
  1.790
  Antall liker
  366
  Torget vurderinger
  4
  Flott og velskrevet innlegg clintern!
  Kudos og Naim er noe jeg kunne tenkt meg og prøve ut selv.
  Kanskje enda bedre synergi hvis du har full Naim rigg i front? Kanskje en Ndac??
   

  Clintern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.04.2006
  Innlegg
  237
  Antall liker
  118
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  4
  Takker Liotheles

  Enig. Ndac er spennende. Ligger jo en 202 på børsen også, men jeg får drøye litt. Det er jo en fordel med Naim, veien ligger klar, bare å spare opp gryn og grave frem tålmod. Men altså, slik det spiller i dag - no hurry. Og det er vel det som er poenget mitt med innlegget også - så lenge ting spiller sammen kan oppsett være oppsett til den dagen man vil oppgradere. MEN oppgraderingen går da på høyere niva på samme kvaliteter om man kan si det slik, og ikke forandringer i uttrykket/formidlingen som sådan. Bra klang nå, bedre med oppgradering, men ting står i forhold til hverandre og spiller sammen - og det er kanskje det viktigste!?

  X2 fortsetter å imponere forøvrig. Spilleglade, men med kontroll. Veldig fin seperasjon og plassering av instrumenter og vokal. Klangdynamikken er også fremtredende - Youngs nye skive Le Noise krever endel kontroll, samtidig som fuzz mesterens forsterker skal ha dette frie rommet å utspille seg i, X2 formidler dette på en tilfredstillende måte, og kanskje vel så det. Dette er nok en plate jeg ville slitt litt med sammen med H6 f eks (se innlegg over).

  MVH

  T
   

  Brasse

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  26.05.2008
  Innlegg
  5.094
  Antall liker
  7
  Strålende omtale, clintern!
  Veldig nyskjerrig, kanskje Kudos burde prøves her i stua.
   

  Clintern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.04.2006
  Innlegg
  237
  Antall liker
  118
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  4
  Takker Brasse

  Kan ikke annet enn å anbefale en lytteseanse til Kudos. Hvis det er noen i nærheten av deg med Kudos kan de kanskje invitere på en kaffetår og musikk?

  MVH

  T
   

  Brasse

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  26.05.2008
  Innlegg
  5.094
  Antall liker
  7
  Så, om det er noen i nærheten av Oslo med Kudos (og gjerne Naim), inviter meg gjerne på en kaffetår og musikk!
   

  Nolfi

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  25.07.2006
  Innlegg
  421
  Antall liker
  11
  Torget vurderinger
  4
  Brasse skrev:
  Så, om det er noen i nærheten av Oslo med Kudos (og gjerne Naim), inviter meg gjerne på en kaffetår og musikk!
  Jeg med :)
   

  Liotheles

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  13.02.2002
  Innlegg
  1.790
  Antall liker
  366
  Torget vurderinger
  4
  Brasse skrev:
  Så, om det er noen i nærheten av Oslo med Kudos (og gjerne Naim), inviter meg gjerne på en kaffetår og musikk!
  Og meg! :)
   

  Jega

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  25.10.2004
  Innlegg
  181
  Antall liker
  10
  clintern skrev:
  Pent Jega!

  Lyst å si noe om c2? Hvordan skiller de seg ut i fra andre ht synes du? Naim er the golden mach har jeg forstått, har du prøvd annen elektronikk?
  Jeg ikke all verdens erfaring med andre ht, men har blant annet eid Jmlab og Naim arriva.
  Kudos skiller seg ut ved å være noe av det mest nøytrale, åpene og kjappe jeg har hørt.
  De er ganske kamelon-aktige, og bør matches med en oppløst kilde og god klangrik elektronikk, siden det etter min smak kan bli litt mye som skjer oppover/ i toppen.
  Bruke de en periode sammen med en Nakamichi amp fra midten av 90 tallet, etter at jeg solgte
  Naim cd5i og Nait 5i.
  Det spilte musikk på en varm og hyggelig måte, men sammenlignet med Supernait blir det litt uengasjerende å lytte til. Aller best synes jeg de spiller med vinyl riggen!

  Ser det er fler i Oslo område ønsker en lytt til kudos. Hvis det er av interesse så kan jeg prøve å få til en musikk kveld før jul?
   

  Brasse

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  26.05.2008
  Innlegg
  5.094
  Antall liker
  7
  Det høres topp ut, Jega! Eg tek med bakst.
   

  Clintern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.04.2006
  Innlegg
  237
  Antall liker
  118
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  4
  Naim engasjerer ja. Vinyl gikk desverre ut døra for ikke alt for lenge siden (ps vil helst ikke snakke om det! ???)

  Hadde en damens aften i går; goldfrapp, cat power, janis, joni og nina simone blant annet. Engasjerte bra. Spesielt joni`s blue var glimrende. Den har jeg spilt mye, med naim og x2 ble den åpnere, mer detaljert og stødigere (klangkontroll) enn jeg har hørt tidligere, veldig bra.

  Kudos C2, Supernait og bakst...Får lyst til å bestille oslotur...Bra initiativ Jega!

  T
   

  Cyber

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.07.2005
  Innlegg
  9.327
  Antall liker
  2.757
  Torget vurderinger
  5
  Du beskriver dem godt, Jega, de er gjennomsiktige og ganske balanserte. Nydelig mellomtone.
   

  Cyber

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.07.2005
  Innlegg
  9.327
  Antall liker
  2.757
  Torget vurderinger
  5
  Da jeg hadde X2 til test og bestemte meg for å gå for C2 istedet tok jeg er par bilder som viser forskjellene ganske bra...
   

  Vedlegg

  Cyber

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.07.2005
  Innlegg
  9.327
  Antall liker
  2.757
  Torget vurderinger
  5
  Litt om X2. Dette er en liten høyttaler, rent fysisk, men spiller mye større enn en kan skjønne når en sitter foran dem. De låter åpent, klart og rytmisk. Jeg synes de har det gode fra en stativhøyttaler i seg, men går langt dypere. Påhektet en Nait 5i hos meg så spilte de mer enn dypt og kraftig nok i en stue på 20 kvm som er åpen inn til et like stort rom. Eneste grunn til at jeg valgte C2 var at jeg liker å kunne spille høyt nok til å være i andre deler av huset og høre musikken godt og da kan de bli litt små (naturlig nok ;D )

  Til prisen er de svært gode og er for de som verdsetter god lyd, håndverk og byggekvalitet. En høyttaler som spiller underholdenden og som serverer deg musikk - ikke bare "lyd". Skulle jeg hatt dem ville jeg nok valgt en litt mørkere finish enn demohøyttalerne...
   

  Vedlegg

  nilsen64

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  17.06.2007
  Innlegg
  1.367
  Antall liker
  89
  kudos presenterer sin ny titan!


  helt sikkert kjempegode, men prisen havner vel på feil side av 100000..

  :D
   

  Anfield

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  19.09.2004
  Innlegg
  926
  Antall liker
  40
  Titan ser ut til å bli bra den, den er dog altfor stor for rommet mitt så da kan jeg slutte å drømme om den... ;)

  Jeg kan derimot legge ut bilder av mine nyankomne Kudos Cardea C20 i sort eikefiner.
   

  Vedlegg

  Clintern

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  05.04.2006
  Innlegg
  237
  Antall liker
  118
  Sted
  Haugesund
  Torget vurderinger
  4
  Steike Anfield, gratulerer - de var PENE - hvordan synes du de låter sammenlignet med andre veggbrølere?

  Ikke meget å melde fra her fra vest, hanker inn flac, legger inn cd samlingen på mac`en og spiller musikk - særdeles fornøyd med naim + kudos

  I dag er det Slow Hand som mæler med Nax2; 461 Ocean Boulevard-Delux Edition (2 disc set), de ekstra låten er ren og skjer kjæling med gitarhalsen - sløy og fin fin feelin...  T
   

  Vedlegg

 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn