Konus Audios venner

FSF

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.10.2015
Innlegg
311
Antall liker
414
Torget vurderinger
4
Har ikke funnet noen vennetråd for Konus Audio, så som nybakt eier av deres produkter må jeg nesten lage en liten tråd.

Lang historie noenlunde kort fortalt:

Jeg har holdt på med hi-fi i cirka 10 år nå, og har byttet alle komponenter i oppsettet utallige ganger. Det siste halvåret har jeg merket at gleden ved byttesyken har blitt en forbannelse: I stedet for å nyte musikken har jeg endt opp med å gjøre systematisk "feilsøk". - Lytte til musikk og påpeke og finne alle ting som ikke er perfekt. Musikken havnet derfor fort i andre rekke, og det virket som om jeg kunne finne feil ved hvert eneste produkt som var innom.

Til slutt fikk jeg nok, solgte unna så å si rubbel og bit, og har endt opp med å investere i et sett fra Konus Audio (Hagtos demosett brukt på forskjellige messer rundt om). Settet består av en Konus Integrale samt en Konus Digitale; to knøttsmå bokser med minimalt med brytere, filtere og annet dill. Kun god lyd og solide brytere gjenstår, virker det som.

På grunn av tordenvær - og en frykt for at naturkreftene skal gi utstyret noen ufortjente volt - har jeg ikke fått lyttet ekstensivt på settet. Men, førsteinntrykket er positivt! Ikke bare ser de bra ut; de leverer også overraskende mye punch for antallet watt (33w i 8ohm)! Varm og behagelig lyd, men med en veldig god oppløsning er vel nøkkelordene sålangt.

Mer detaljerte lytteinntrykk kommer når været omsider får roet seg noen hakk :)
Så med dette er Konus Audios vennetråd herved åpnet! - Finnes det andre Konus-eiere der ute?

Legger ved et par provisoriske bilder fra foreløpig oppsett. Planen er å slenge inn en solid cd-spiller/drivverk, så har jeg et solid anlegg der musikken står i første rekke!

IMG_20190606_191944.jpg


IMG_20190606_192007.jpg
 

FSF

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.10.2015
Innlegg
311
Antall liker
414
Torget vurderinger
4
Nå har jeg fått lyttet til settet noen dager og disse er absolutt her for å bli!

Først og fremst har jeg gravlagt mine tidligere antakelser om wattens effekter på lyd: Antok at mange watt ville bidra til å skape bedre separasjon, plassering, og nyanser, men disse småtassene gjør dette med stoisk ro. Blir ikke lunken engang.

Det låter detaljert og varmt, uten at lyden oppleves som farget. De briljerer på eldre og - til og med - dårlige innspillinger. Ting jeg tidligere ikke orket å høre på svinger plutselig som juling. Musikkgleden er i høysetet igjen! :)
 

Holmium

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
3.263
Antall liker
484
Torget vurderinger
5
Aldri hørt om, men moro med nye og ukjente ting.
Hvor er merket fra?
 
  • Liker
Reaksjoner: FSF

FSF

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
28.10.2015
Innlegg
311
Antall liker
414
Torget vurderinger
4
Det er fra Bosnia-Hercegovina. Konstruktøren har bla jobbet mye sammen med 47labs, Konus høyttalere vet jeg bla er brukt i 47labs sitt referanseoppsett, og Konus lanserte så egen elektronikk nå for et par år siden.

Konus Audio

Aldri hørt om, men moro med nye og ukjente ting.
Hvor er merket fra?
 
Topp Bunn