Mat, drikke og røyk Kniver til kjøkkenet - tips eller råd?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.283
    Antall liker
    1.159
    Sted
    Sandefjord
    Fruen spurte meg forleden dag om gavetips mtp forestående høytid, jeg bruker mye tid på kjøkkenet og Facebook foreslo noe som kunne passe innen emnet skarpt stål.

    Så, tror dette (eller tilsvarende) settet kunne passet meg bra:

    Generelt bruk til kutting/snitting av grønnsaker og noe kjøtt, ikke noe spesialisert bruk.
    Er det noen som har andre tips som det er verdt å få med seg? Kjenner ikke Skarpekniver.com selv så tar gjerne i mot gode tips :)
    (Fant en annen knivtråd via søk men denne er nå 10år gammel)

    Marsipangrisen i år skal bli grundig partert... :ROFLMAO:
     
    Sist redigert:

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    15.196
    Antall liker
    8.679
    Du må prøve å holde de i hånda for om det kjennes riktig. Et ganske store forskjeller.
     
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    6.869
    Antall liker
    2.394
    Sted
    Holmestrand
    Kjenner ikke til akkurat de der, men ser i utgangspunktet bra ut.
    selv har jeg noen kniver fra Mac og Masahiro som jeg er veldig fornøyd med. Fikk en kniv som ligner på denne sammen med abonnementet på et blad for mange år siden. Den er faktisk utrolig god å jobbe med, og holder eggen godt, så det må ikke nødvendigvis koste all verden. Men Masahiro og Mac er bedre. Ingen tvil om det. 4F8B802A-D91B-4AD7-AB15-5E5154222F62.jpeg
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    11.731
    Antall liker
    6.221
    Sted
    Lørnschkog
    Har ikke så veldig peiling på kjøkkenkniver, men har fått med meg at man bør tenke over om man vil ha japansk eller vestlig stålkvalitet. Japansk stål er om jeg har forstått det rett, mykere, og må slipes med annet utstyr enn vestlige kniver.

    Men tenker også at en kniv er noe veldig personlig og individuelt, og kanskje noe man bør kjenne på og holde i hånda før kjøp.
     

    larkrla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.11.2005
    Innlegg
    2.148
    Antall liker
    1.008
    Sted
    Sørlandet
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har 4 Kai Shun-kniver og de er ekstremt gode, men de koster en del. For min del verdt prisen, men jeg er nøye med vedlikeholdet av disse. Victorinox har veldig bra stål og er ofte mulig å få kjøpt rimelig.
    Var innom Skarpekniver-butikken på Vulkan for noen uker siden og de har vanvittig peiling og bra utvalg. Veldig lett å stole på anbefalinger derfra.
     

    2xJ

    NO PRISONERS !!!
    Ble medlem
    12.08.2017
    Innlegg
    3.297
    Antall liker
    4.179
    Sted
    VestBredden
    Jeg har endel brukskniver.. ikkenoe fancy (dessverre)
    Men bruker kniv litt for det.. endel kjøtt og grønnsaker.
    Og det er etter mange års praktisk bruk kommet til hos meg at Wusthof og Victorinox har kniver som holder seg skarpe (W best) og kommer til og vare livet ut!!
    Noe som er viktig for meg når jeg kjøper noe, det SKAL være gjennomtenkt.
    Jeg har ifra små til store kniver . dog ikke det som er en standard kokkekniv (liker rett og slett ikke formen når jeg "jobber").
    en kniv som jeg syntes så litt "badass" ut var kinesisk kokkekniv- og jeg kjøpte den BILLIG ifra bakern og kokken valget falt på Victorinox.
    Den ble rett og slett min favorittkniv og digger og bruke den - både på grønnsaker og enkle oppgaver på kjøtt.
    Har ellers kniver fra Lion Sabatier den gode gamle serien - før kvaliteten sank...

    Rett kniv til rett oppgave er faktisk viktig - finn en som passer din hånd og hvordan du jobber.
    Jeg tilbyr meg gjerne og ta en tur til deg - vi er lokale ;) med noen av knivene - så kan du teste.

    /JR
     

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    2.046
    Antall liker
    1.132
    Jeg har tamahagane kniver de slipes ei gang i uka ish og rettes daglig med rettestål. Veldig fornøyd, men de varer nok ikke livet ut med dette sliperegimet.
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    6.869
    Antall liker
    2.394
    Sted
    Holmestrand
    Jeg har endel brukskniver.. ikkenoe fancy (dessverre)
    Men bruker kniv litt for det.. endel kjøtt og grønnsaker.
    Og det er etter mange års praktisk bruk kommet til hos meg at Wusthof og Victorinox har kniver som holder seg skarpe (W best) og kommer til og vare livet ut!!
    Noe som er viktig for meg når jeg kjøper noe, det SKAL være gjennomtenkt.
    Jeg har ifra små til store kniver . dog ikke det som er en standard kokkekniv (liker rett og slett ikke formen når jeg "jobber").
    en kniv som jeg syntes så litt "badass" ut var kinesisk kokkekniv- og jeg kjøpte den BILLIG ifra bakern og kokken valget falt på Victorinox.
    Den ble rett og slett min favorittkniv og digger og bruke den - både på grønnsaker og enkle oppgaver på kjøtt.
    Har ellers kniver fra Lion Sabatier den gode gamle serien - før kvaliteten sank...

    Rett kniv til rett oppgave er faktisk viktig - finn en som passer din hånd og hvordan du jobber.
    Jeg tilbyr meg gjerne og ta en tur til deg - vi er lokale ;) med noen av knivene - så kan du teste.

    /JR
    Har du en link til den kinesiske kokkekniven? Har tenkt lenge på å skaffe en slik. 🤗
     

    ELJ

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    24.09.2008
    Innlegg
    585
    Antall liker
    310
    Sted
    Harstad
    Torget vurderinger
    13
    Har ikke så veldig peiling på kjøkkenkniver, men har fått med meg at man bør tenke over om man vil ha japansk eller vestlig stålkvalitet. Japansk stål er om jeg har forstått det rett, mykere, og må slipes med annet utstyr enn vestlige kniver.

    Men tenker også at en kniv er noe veldig personlig og individuelt, og kanskje noe man bør kjenne på og holde i hånda før kjøp.
    Min erfaring er helt motsatt.
    De japanske knivene jeg har (Global/Masahiro)er mye hardere i stålet enn Victorinox knivene mine. Victorinox blir mye raskere sløve men er lettere å slipe opp. De japanske knivene holder seg kvasse mye lengre men er mye vanskeligere å få skarpe igjen når de først blir sløve(noe som kun har skjedd et par ganger på 20 år). Jeg foretrekker japanske kniver men Victorinoxene bruker jeg også gjerne.
     

    Halair

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.10.2014
    Innlegg
    1.283
    Antall liker
    1.159
    Sted
    Sandefjord
    Takk for gode tips (y)

    Jeg har i dag en sliter som får juling på kjøkkenet, ligger løst i skuffe sammen med andre kniver og besøker oppvaskmaskinen jevnlig...o_O
    Dog ender jeg opp med skikkelige kniver så vil de bli behandlet deretter og off-limits for øvrige husholdningsmedlemmer. Har slipesteiner og har slipt denne med flere opp tidligere, men slipesteinener er bare noen simple greier. Men jeg er ikke fremmed for skikkelig stein med tiden.

    Denne kniven her er i funksjonalitet og passform min go-to kniv på kjøkkenet, er omtrent 30cm lang med 17cm langt blad. Liker liten radius mot tuppen da den oppleves som god og stabil. Noe ala denne med skikkelig kvalitetsstål hadde jeg helt klart kunne satt stor pris på :D

    @2xJ - jeg er interessert i det, jeg sender deg en PM i morgen eller søndag så ser vi (y)(y)
     

    Vedlegg

    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ

    vidarje

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.10.2009
    Innlegg
    5.040
    Antall liker
    3.013
    Sted
    Rasta
    Torget vurderinger
    1
    Fikk tak i denne fra Skådenkniven i sommer slår Victorinoxene og Globalene vi har langt ned i støvlene. Min soleklare favoritt, må nok kjøpe flere fra han 😁
    20210715_183206.jpg
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    11.731
    Antall liker
    6.221
    Sted
    Lørnschkog
    Min erfaring er helt motsatt.
    De japanske knivene jeg har (Global/Masahiro)er mye hardere i stålet enn Victorinox knivene mine. Victorinox blir mye raskere sløve men er lettere å slipe opp. De japanske knivene holder seg kvasse mye lengre men er mye vanskeligere å få skarpe igjen når de først blir sløve(noe som kun har skjedd et par ganger på 20 år). Jeg foretrekker japanske kniver men Victorinoxene bruker jeg også gjerne.
    Kan se ut som du har rett, og at jeg har misforstått/husker feil. Det er iallfall forskjeller i måten de er slipt på, som man bør sette seg inn i før kjøp. Leser nå at noen japanske kniver er slipt på bare ene siden, som gir en mye mindre vinkel som gjør kniven skarpere.

     

    JK

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2002
    Innlegg
    2.561
    Antall liker
    700
    Torget vurderinger
    8
    Har ikke så veldig peiling på kjøkkenkniver, men har fått med meg at man bør tenke over om man vil ha japansk eller vestlig stålkvalitet. Japansk stål er om jeg har forstått det rett, mykere, og må slipes med annet utstyr enn vestlige kniver.

    Men tenker også at en kniv er noe veldig personlig og individuelt, og kanskje noe man bør kjenne på og holde i hånda før kjøp.
    Japanske kniver har en annen slipevinkel enn europeiske kniver, så dette er viktig bruker en slipemaskiner. Japanerne har vanligvis 15 grader og i Europa er vinkelen vanligvis 20-25 grader, i tillegg finnes Japanske kniver med vinkel på en side.
    Jeg har en del forskjellige kniver, men favoritten er Japanske Global, men har en god del Victorinox også + Øyo og en del andre, men Global er i en særstilling. Bruker også en Chef`s Choice sliper som har begge type slipevinkler og er et must på kjøkkenet...
     

    2xJ

    NO PRISONERS !!!
    Ble medlem
    12.08.2017
    Innlegg
    3.297
    Antall liker
    4.179
    Sted
    VestBredden
    Det finnes et mekka derute som omtrent er større enn klokker :rolleyes:
    Det finnes alltid noe som er bedre og enda mer "limited" Custom made og spezzial prize 4 u my friend....
    Selv på Bakernogkokken finner man kniver til 30 40K !! Og det er da FØR enn begynner på custom made...
    Bruksområde er viktig og finne ut av - og hvor man legger lista. Det er opptil hver enkelt.
    Jeg har brukt litt lengre og større kniver tidligere, men har gått mer og mer over til mindre kniver... Noen andre som har gjort seg noen erfaringer på det ?
     

    Hardingfele

    Æresmedlem
    Ble medlem
    25.10.2014
    Innlegg
    18.180
    Antall liker
    10.247
    Torget vurderinger
    2
    Zwilling og Wüsthof Ikon serien (inkl fleksibel knivene). Topp kniver som tar slip godt.
     
    • Liker
    Reaksjoner: 2xJ

    Spissoy

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.01.2009
    Innlegg
    1.732
    Antall liker
    2.683
    Sted
    Sør-Vestlandet
    Torget vurderinger
    14
    Bruker Global kniver selv, svært fornøyd!
    Må kjøpe meg en sliper, antar det er det som selges som "Asiatisk Slipevinkel" en skal ha? :unsure:
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    11.731
    Antall liker
    6.221
    Sted
    Lørnschkog
    Japanske kniver har en annen slipevinkel enn europeiske kniver, så dette er viktig bruker en slipemaskiner. Japanerne har vanligvis 15 grader og i Europa er vinkelen vanligvis 20-25 grader, i tillegg finnes Japanske kniver med vinkel på en side.
    Jeg har en del forskjellige kniver, men favoritten er Japanske Global, men har en god del Victorinox også + Øyo og en del andre, men Global er i en særstilling. Bruker også en Chef`s Choice sliper som har begge type slipevinkler og er et must på kjøkkenet...
    Jeg sliper som regel mine kjøkkenkniver med 20 graders vinkel på eggen, jiggen jeg bruker har ikke 15 engang tror jeg. Ellers bruker jeg bare slipestål for å holde eggen nogenlunde skarp. Har ingen veldig dyre kniver tror jeg, men får litt lyst til å prøve en japansk kniv jo mer jeg leser om det.
     

    OMF

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2002
    Innlegg
    13.761
    Antall liker
    5.367
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    10
    Noen som kan tipse om enkelt og godt slipeutstyr.
    Altså noe som funker for en kjapp oppfrisking (Ikke for å etablere knivsliping som hobby).

    Har en slik motorisert "skjerper" - som funker greit, men er vel på tide å slipe litt også.
     

    2xJ

    NO PRISONERS !!!
    Ble medlem
    12.08.2017
    Innlegg
    3.297
    Antall liker
    4.179
    Sted
    VestBredden
    Noen som kan tipse om enkelt og godt slipeutstyr.
    Altså noe som funker for en kjapp oppfrisking (Ikke for å etablere knivsliping som hobby).

    Har en slik motorisert "skjerper" - som funker greit, men er vel på tide å slipe litt også.
    Hehe... det er vel et minefelt større enn kabler ;)
     

    bambi

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.01.2011
    Innlegg
    11.731
    Antall liker
    6.221
    Sted
    Lørnschkog
    Noen som kan tipse om enkelt og godt slipeutstyr.
    Altså noe som funker for en kjapp oppfrisking (Ikke for å etablere knivsliping som hobby).

    Har en slik motorisert "skjerper" - som funker greit, men er vel på tide å slipe litt også.
    Lansky er enkelt og idiotsikkert å bruke, men det fordrer at baksiden på kniven lar seg spenne fast i den medfølgende jiggen. Man får perfekt vinkel over hele eggen, og er sånn man kan gjøre en gang imellom, men ikke trenger å gjøre hver dag.
     

    JK

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    18.02.2002
    Innlegg
    2.561
    Antall liker
    700
    Torget vurderinger
    8
    Bruker Global kniver selv, svært fornøyd!
    Må kjøpe meg en sliper, antar det er det som selges som "Asiatisk Slipevinkel" en skal ha? :unsure:
    Ja det er det. Skal være rundt 15 grader
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    6.869
    Antall liker
    2.394
    Sted
    Holmestrand
    Fra toppen:
    Øyo brødkniv ( egentlig konditorkniv tror jeg). Anbefales. Skarp, holdbar og god.
    Mac kokkekniv, allround. Skarp, god i bruk.
    Masahiro, grønnsakskniv. En helt på kjøkkenet.
    Denne med lyst skaft fikk jeg fra Illustrert Vitenskap tror jeg det var. «Gratis», skarp og god å bruke
    Chroma laksekniv, veldig fin til fisk. Design by Porsche… det nærmeste jeg kommer….
    ECF30E41-D813-44D3-A22C-9E3AD8C43108.jpeg
     

    Gunnar_Brekke

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    2.919
    Antall liker
    2.310
    Sted
    Kongsberg
    Jeg er strålende fornøyd med Tokai kniver fra Christania glassmagasin.
    Jeg har universalkniven (12,5 cm) og Suntokukniven (17,5 cm) som begge
    er skarpere enn alt annet jeg har vært borti. Hardt og relativt sprøtt stål,
    så jeg prøver å unngå å skjære i/mot bein (til det har jeg en svær tung
    Voctorinox kokkekniv).
    Lett å slipe, der et par drag med et slipestål gjør jobben. Bør settes i en
    knivblokk, men det gjelder vel alle kniver.

    brodkniv-damask-20cm-5c92381ecbead.jpg

    Eneste ulempe: må vaskes for hånd - og at treverket i skaftet blekner
    over tid. Ser dog bedre ut, i mine øyne, med det blekede treværket...
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    10.666
    Antall liker
    6.271
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Der var det mye lekkert, gitt.... godt håndtverk koster...

    Kvalitetskniver skal ikke i oppvaskmaskin, og treskaft bør oljes jevnlig..... Ellers blir det som med mye annet, - har man lyst ( og peng') har man lov, har man vett lar man vær'.... Det er vel omtrent like mye snobberi her som innen haifai... :cool:
    Står man på kjøkkenet hele dagen kan man vel unne seg en kniv til et par tusen, - men ellers er det faktisk nokså unødvendig, etter mitt hode. Et eksempel er filetkniver, - det som duger på fiskebruket duger også for meg.... Problemet med mange billigkniver er at de er herdet helt borti natta, slik at de ofte er nærmest umulig å slipe uten spesialbryner... Det er faktisk mest å vinne på å kjøpe ordentlig slipeutstyr, som forøvrig heller ikke trenger koste skjorta.... og ikke minst lære seg å slipe....
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    6.869
    Antall liker
    2.394
    Sted
    Holmestrand
    Jeg er strålende fornøyd med Tokai kniver fra Christania glassmagasin.
    Jeg har universalkniven (12,5 cm) og Suntokukniven (17,5 cm) som begge
    er skarpere enn alt annet jeg har vært borti. Hardt og relativt sprøtt stål,
    så jeg prøver å unngå å skjære i/mot bein (til det har jeg en svær tung
    Voctorinox kokkekniv).
    Lett å slipe, der et par drag med et slipestål gjør jobben. Bør settes i en
    knivblokk, men det gjelder vel alle kniver.

    Vis vedlegget 767388

    Eneste ulempe: må vaskes for hånd - og at treverket i skaftet blekner
    over tid. Ser dog bedre ut, i mine øyne, med det blekede treværket...
    Er kniven skarp, og skal forbli slik, så må den vaskes for hånd. 🤗
     

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    6.869
    Antall liker
    2.394
    Sted
    Holmestrand
    Der var det mye lekkert, gitt.... godt håndtverk koster...

    Kvalitetskniver skal ikke i oppvaskmaskin, og treskaft bør oljes jevnlig..... Ellers blir det som med mye annet, - har man lyst ( og peng') har man lov, har man vett lar man vær'.... Det er vel omtrent like mye snobberi her som innen haifai... :cool:
    Står man på kjøkkenet hele dagen kan man vel unne seg en kniv til et par tusen, - men ellers er det faktisk nokså unødvendig, etter mitt hode. Et eksempel er filetkniver, - det som duger på fiskebruket duger også for meg.... Problemet med mange billigkniver er at de er herdet helt borti natta, slik at de ofte er nærmest umulig å slipe uten spesialbryner... Det er faktisk mest å vinne på å kjøpe ordentlig slipeutstyr, som forøvrig heller ikke trenger koste skjorta.... og ikke minst lære seg å slipe....
    Har du tips til slipeutstyr?
     

    Aurora

    Æresmedlem
    Ble medlem
    04.06.2004
    Innlegg
    10.666
    Antall liker
    6.271
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Jeg har en rekke forskjellige bryner, og slipestein.... siden jeg også skal slipe stemjern, høveltenner og litt annet også.... men den Vulkanus sliperen har dukket opp i flere tester.... Keramiske kniver er et kapittel for seg, da det meste av bryner og steiner er altfor grove. Nå finnes det steiner med korning opp til 15000, men de er dyre.... Jeg hadde noe slipepapir for fiberplugger liggende å slenge, så jeg kappet noen fliser av x-finer og limte på 4 striper av slipepapir helt ned til 0,5 mikron... det ser ut til å funke....

     

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    11.335
    Antall liker
    3.931
    Halair: Det er flere gode produsenter der. Selv bruker jeg Øyo og Sabatier. Men balanse, vekt og det jeg kaller skjærbarhet er svært viktig. Den perfekte kniv er en forlengelse av eierens hånd. Den gjør jobben for deg uten at du skal bruke krefter unødig. Spesielt en av Sabatierene mine gjør dette for meg. Men de holder seg ikke skarpe like lenge som sitt norske motstykke fra Geilo. Legg i dem det de koster. Og velg kniver utfra ergonomi, samt hvilke typer og - hånd du bruker. 2 størrelser kokkekniv, filet, santoku, brød, forskjær, beinsaks og fuglenebbskniv er en bra start. De fleste små sett består gjerne av en klassisk kokkekniv og dens motstykker til fisk og brød. Som Victorinox gjør. Se til Norge, Sveits, Frankrike, Tyskland eller Japan, så finner du knivene dine😊 Min far smir egne. Han laget en svært spesiell, middels lang villmarkskniv etter nordisk modell til meg tidligere i år. Så skarp og velbalansert at jeg omtrent bare trenger å se på den før den har skåret rødvinssalamien eller tatt huet av en stabbsei..Dog er ikke bladet der polert til speil😈 Det er derimot snakk om den kniv man aller helst tar med seg ut i tjukke skauen, til havs eller til fjells❤
     
    Sist redigert:

    berxter

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.01.2007
    Innlegg
    4.357
    Antall liker
    731
    Sted
    Trondheim

    xerxes

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    08.01.2005
    Innlegg
    6.869
    Antall liker
    2.394
    Sted
    Holmestrand
    Jeg er strålende fornøyd med Tokai kniver fra Christania glassmagasin.
    Jeg har universalkniven (12,5 cm) og Suntokukniven (17,5 cm) som begge
    er skarpere enn alt annet jeg har vært borti. Hardt og relativt sprøtt stål,
    så jeg prøver å unngå å skjære i/mot bein (til det har jeg en svær tung
    Voctorinox kokkekniv).
    Lett å slipe, der et par drag med et slipestål gjør jobben. Bør settes i en
    knivblokk, men det gjelder vel alle kniver.

    Vis vedlegget 767388

    Eneste ulempe: må vaskes for hånd - og at treverket i skaftet blekner
    over tid. Ser dog bedre ut, i mine øyne, med det blekede treværket...
    Her har du godt utstyr for de fleste situasjoner!
    Den tagget i midten, bruker du den som brødkniv?
    Ser at mange brødkniver er rette, mens jeg foretrekker klart en buet kniv.
    Føler det gir en mer naturlig skjæring, spesielt avslutning.
    Hva tenker du her?

    ... utrolig hva man kan nørde om... ! 😂
     

    Gunnar_Brekke

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    28.11.2002
    Innlegg
    2.919
    Antall liker
    2.310
    Sted
    Kongsberg
    Her har du godt utstyr for de fleste situasjoner!
    Den tagget i midten, bruker du den som brødkniv?
    Ser at mange brødkniver er rette, mens jeg foretrekker klart en buet kniv.
    Føler det gir en mer naturlig skjæring, spesielt avslutning.
    Hva tenker du her?

    ... utrolig hva man kan nørde om... ! 😂
    Hei. Bildet er hentet fra nettsiden, ikke egen samling. Mine egne kniver ser slik ut, der de fire øverst til høyre er hentet fra en billig "komplett"
    knivblokk, mens de to nederst til høyre og de to småknivene til venstre er "etterkjøpt":

    GUB_4868.jpg

    En annen ting som ar verdt å merke seg med Tokaiknivene, er at de benytter forskjellige typer stål - avhengig av knivens arbeidsoppgave.
     
    Sist redigert:

    morbid

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    24.08.2018
    Innlegg
    2.046
    Antall liker
    1.132
    Dyre kniver i knivblokk er fyfy, de bør ligge løse på benken eller i mappe for å bevare eggen best mulig.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn