KKV: Som den gyldne sol. I salg nå!

Stian Moen

Bransjeaktør
Ble medlem
18.09.2012
Innlegg
43
Antall liker
7
NYHETER MUSIKKKONSERTER


Kjøp, last ned og strøm albumet her: Klicktrack | Itunes | Beat

Iver Kleive, Povl Dissing, Knut Reiersrud:

Som den gyldne sol


Kaskader av orgelklang mot katedralens kalkede hvelv, en groovy bluesgitar som forsterkes så den fyller det store kirkerommet, og en stemme som iblant legato og iblant støtvis, som en refleks av det danske språk, med kraft og ynde formidler gamle salmetekster, - dette er ingrediensene som blandes på det nye albumet “Som den Gyldne Sol”.

Siden ”Blå koral” i 1991, har Iver Kleive og Knut Reiersrud hatt Odenses store katedral, St. Knuds Kirke som innspillingslokale for en serie CD-produksjoner. Den mektige akustikken og det fantastiske Marcussen-orgelet er de to viktigste grunnene til dette. På flere av platene har også Povl Dissing tatt del.

Norsk salmetradisjon er uløselig knyttet til fire store danske salmediktere: Kingo (1634-1703), Brorson (1694-1764), Grundtvig (1783-1872) og Ingemann (1789-1862). I anledning utgivelsen av ny norsk salmebok 1. Søndag i advent 2013, gir Kirkelig Kulturverksted og Cantando Musikkforlag ut dette albumet med Kleive, Dissing og Reiersruds nytolkninger av tre originalsalmer av hver av de fire dikterne.

Den tidligste av dem, Thomas Kingo var biskop nettopp i Odense Domkirke i årene 1677 til 1703, mens han skrev mange av sine mest betydelige salmer. Fremdeles brukes hans røde messehake l av prestene i denne kirken. Med Kingos messeklær som forsidemotiv til omslaget, knyttes dette prosjektet også visuelt til den salmedikter som la et viktig fundament for de tre andre som er representert på utgivelsen.

Hele repertoaret tilhører “hit-paraden” fra den norske salmeboka. Av Kingos salmer hører vi ”Sorrig og glæde de vandre til hobe”, ”Far verden, farvel” og tittelsporet ”Som den gyldne sol frembryder”. Brorson er representert med ”Den store hvide flok at se”, ”Jeg ser dig søde lam at staae” og ”Mit hjerte altid vanker”. Grundtvig-salmene på plata er ”Krist stod op af døde”, ”Hil dig frelser og forsoner” og ”Kærlighed er lysets kilde”, mens Ingemans bidrag er de kjente julesalmene ”Glade jul”, ”Deilig er jorden” og ”I østen stiger solen op”.

Ansvarlig for lyden er Martin Abrahamsen.

Produsent er Erik Hillestad.

Albumet kommer også på vinyl.

Lytt til et spor: Far verden, farvel
1xCD, Digipack, Katalognr. FXCD396. EAN: 7041889639625, Release 29/11


[HR][/HR]

Albumnyheter:

Gatemusikanter i Oslo - Jul på gata
Her finner du albumet:
Klicktrack| Itunes | Beat

Sølvguttene, Kudsi Erguner - Pervane
Her finner du albumet:Klicktrack | Itunes | Beat

Skruk -Sangen fra katakombene
Her finner du albumet:Klicktrack | Itunes | Beat

Odd Børretzen - Odd Børretzens seilas med St. Peter
Her finner du albumet:Klicktrack | Itunes | Beat

Karoline Krüger, Erik Hillestad "To messer for kjærlighet"
Her finner du albumet:Klicktrack | Itunes | Beat

Anita Skorgan "La høsten være som den er"
Her finner du albumet: Klicktrack | Itunes | Beat

Kristin Skaare "Er"
Her finner du albumet:Klicktrack | Itunes | Beat

[HR][/HR]

Ibn Rashd Award til Rim Banna

Aktuelt album "Revelation of ecstasy and rebellion"

Kjøp, last ned og strøm albumet her:Klicktrack | Itunes | Beat

Rim Banna mottar nå i November Ibn Rashd Award, en prestisjetung arabisk pris, for å ha stilt sin kunst og sin karriere til rådighet for kampen for demokrati og menneskerettigheter i den arabiske verden.


Hun berømmes spesielt for sin deltakelse på KKV-produksjonen ”Lullabies from the Axis of Evil” og den nye CD’en ”Revelation of Ecstacy and Rebellion” som hun sist vinter skapte sammen med Bugge Wesseltoft (KKV 2013). Her viser hun en direkte forbindelseslinje mellom tradisjonell arabisk Sufi-poesi og moderne, universell tenkning rundt menneskerettigheter og frihet. Rim Bannas virke er en politisk kamp med musikk som våpen. Hun er en frontfigur i hele den arabiske verden.


Siden 2002 har KKV jobbet sammen med Rim. Det begynte med ”Lullabies from the Axis of Evil”, og etter hvert ble vi hennes naturlige samarbeidspartner og plattform for kommunikasjon med alle arabiske land. Fordi hun kommer fra det okkuperte Palestina, har hun problemer med på selvstendig måte å kunne formidle innspillinger og konserter til land som Egypt, Syria, Libanon, Jordan og Tunis. Men takket være innspillingene på KKV har hun kunnet nå ut, og de siste årene har hun gitt konserter på de store torgene og scenene i Kairo, Tunis og Jordan og gjennom skype til Libanon, Syria og Gaza.


Rim Banna ble for tre år siden angrepet av kreft. Hun har siden da kjempet en heroisk kamp for å overleve. Kampen har for henne blitt av metaforisk art. Hun ser kreften som et bilde på den israelske okkupasjonen. Dette har gitt Rim en styrke og motivasjon, og nå har hun beseiret kreften. For henne er dette et uttrykk for håp også i den politiske kampen.


Vi gratulerer Rim med prisen som hun mottok i Berlin fredag den 15.november.
Undertegnede er ”laudatory speaker” ved overrekkelsen. Les talen her: Laudatory speech


Erik HillestadHør Rim Banna og flere KKV-artister på spillelisten KKV WORLD

[HR][/HR]

Kommende konserter i Kulturkirken Jakob

7. desember: Christel Alsos - Julekonsert 8. desember: Garness 12. desember: Hanne Sørvaag 13. desember: Iver Kleive 14., 15. desember: Desemberbarn 17. desember: Pust 18. desember: Nordic Tenors 19. desember: Stephen Brandt-Hansen 20. desember: Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen
[HR][/HR]

Neste utgivelse: Det kommer vi tilbake til i 2014. Masse gode nyheter neste år!
 
Topp Bunn