Kirkelig Kulturverksted - 40 Years' Credibility

Stian Moen

Bransjeaktør
Ble medlem
18.09.2012
Innlegg
43
Antall liker
7
NYHETER MUSIKKKONSERTER


Her kan du kjøpe boksen: KKV-shop | Platekompaniet Digitalt: Itunes | Beat | Spotify| Wimp


Kirkelig Kulturverksted - 40 Years' Credibility

4xCD box, 42 sider booklet
Kirkelig Kulturverksteds Ørten-årsjubileum

KKV fyller 40 år i 2014. 40 er et tall som i orientalske tradisjoner betyr ”mange”, eller på godt norsk: ”Ørten”. Jubileet begynner med en samling høydepunkter fra en katalog på 400 album, for det meste skapt i motvind.

Pionertiltaket Kirkelig Kulturverksted som er Norges eldste plateselskap sitter på landets mest spennende back-katalog. I anledning sine 40 år, utgir selskapet i vår en samleboks med fire CD’er; en for hvert tiår. Denne mangfoldige, fysiske ”spillelisten” har fått navnet ”40 Years’ Credibility” (FXCD 400).

Samlingen inneholder godbiter fra mange artisters tidligste album. En hel sverm av dem har gjennom årenes løp debutert som soloartist på KKV: Bjørn Eidsvåg, Kari Bremnes, Sigvart Dagsland, Kenneth Sivertsen, Sondre Bratland, SKRUK, Ragnar Vigdal, Arve Moen Bergset, Iver Kleive, Knut Reiersrud, Det norske Kammerkor, Jørn Simen Øverli, Ryfylke Visegruppe, Deeyah (Deepika Thataal), Marianne Antonsen, Øystein Wingaard Wolf, Synnøve Rognlien, Ellen Sofie Hovland og flere. På jubileumsutgivelsen møter vi dem i selskap med Erik Bye, Ketil Bjørnstad, Randi Stene, Ole Paus, Grethe Svensen, Bjarne Brøndboe, Agnes Buen Garnås, Kata Cardenal, Rim Banna, Mahsa Vahdat, Inger Lise Rypdal, Anita Skorgan, Povl Dissing og Carola.

På samlingen finnes to spor som inntil nå ikke har vært utgitt på CD: En vakker Henning Sommerro-melodi framført av nå avdøde Arnfinn Haram, og et spor fra Egil Hovlands Allehelgensmesse fra LP-serien ”Ny Kirkemusikk”.

At samlingen har fått engelsk tittel sier noe om utviklingen av Kirkelig Kulturverksted som har vært en av musikklivets viktigste fanebærere for norsk språk og dialekter. Gjennom de siste ti år har selskapets katalog blitt beriket med mange internasjonale utgivelser, ikke minst fra Midtøsten hvor noen toneangivende artister gjennom KKV har fått en plattform for internasjonal karriere. Prosentvis omsetning i utlandet stiger stadig, og selskapets egen web-shop besøkes daglig av kunder fra alle verdensdeler.
De fire CD’ene har fått hver sin overskrift som er karakteristisk for KKVs profil: ”Fornektelse av skillelinjene mellom sakralt og profant”, ”Vedlikehold av tradisjoner ved å bryte dem”, ”Reiser mot Vest og Øst og bakover og fremover i tid” og ”Utfordringen i motsetninger mellom Øst og Vest”.
Til 30-årsjubileet kom ”30 Years’ Fidelity”, en CD med hovedfokus på KKVs høyt skattede lydkvalitet. Denne gangen er vekten lagt på innhold, ideologi og musikalske ideer. Utgivelsen er utstyrt med informasjon om albumene som hvert spor er hentet fra. Fotomaterialet er fra Kulturkirken Jakob, det vigslede kirkebygget som har vært KKVs tilholdssted og live-scene siden år 2000.

Samlingen avslutter med ”Vår Far”, en framføring av Jesu bønn sunget på hans morsmål arameisk, hentet fra SKRUKs CD fra 2013: ”Sangen fra Katakombene”.

Hør åpningssporet "Oppunder Liaråsen" av Ryfylke Visegruppe, gratis forhåndslytt Her.

[HR][/HR]


Solfrid Molland

Solfrid Molland med musikere gjester Kulturkirken Jakob 14. marsVelkommen til konsert hvor vi feirer release for ny cd! En festaften med Solfrid Molland i samarbeid med dyktige gatemusikere av romfolket og sigøynerkoret HjerteRom-koret.
"Musikken er mitt fedreland" er en hyllest til styrke og spiritualitet i sigøynermusikken, og repertoaret består av livfulle tradisjonelle sigøynersanger og vakre norske sangtekster av Øystein Wingaard Wolf.
Utstilling med bilder av Erlend Berge i Jakobs Brønn etter konserten.
Musikkvideo Trec, tiganii, trec

Info om utgivelsen: her

Les mer på Kulturkirken Jakobs hjemmesider

[HR][/HR]

Konserter i Kulturkirken Jakob
For mer info om kommende konserter i Kulturkirken Jakob, vennligst gå til jakob.no


10/3: JAZZ AT THE BERLIN PHILHARMONIC 14/3: Solfrid Molland 15/3: MODDI 16/3: Jakobmesse 21/3: Dans Les Arbres 27/3: Tom Russell og det Norske Blåseensemble 4/4: Anna Järvinen 5/4: Cava presenterer WhattaMan


[HR][/HR]
Neste utgivelse: Olof Lövmo Trio - Wood Songs. 14. mars[HR][/HR]
 
Sist redigert:
Topp Bunn