Hi-Fi magasin Kan hi-fi omtales bedre?

MusicBear

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.01.2013
Innlegg
5.597
Antall liker
2.467
Torget vurderinger
0
Godtfolk; vi sutrer over at vi savner danske High Fidelity og norske Fidelity.

I kveld smekket jeg meg selv på fingrene - smekk meg videre den som ikke vil rangere en slik form for testomtale av et hi-fi produkte som i verdensklasse!

Jeg driter i målinger & sånt - se bare referansene i hele 41 musikkstykker ut i fra hvordan denne svært så erfarne journalisten beskriver hvordan han hører og opplever testobjektet.

Neida, jeg har ikke oppdaget Audiophil.no først i kveld. Ramla bare spontant inn i huet mitt at jeg må slutte å savne det som har vært - i stedet nyte de som fortsatt gjør et så godt håndverk som det her:

OK, må i rettferdighetens navn nevnes at spesielt hjemme-hos-reortasjene i Stereo+ samt svenske Hifi & Musik også holder mål.
Dere som ikke leser noen verdens ting og syntes all lesning er bare drittlesing - la være å beskrive nettopp det i denne tråd, da vel :)
 

morbid

Overivrig entusiast
Ble medlem
24.08.2018
Innlegg
931
Antall liker
542
Det beste med testen må vel være at man kan kutte kraftig i høyttaler budsjett, for 3k får man et par høytalere med bare 1 svakhet, ikke værst.
 

The Shy

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.04.2017
Innlegg
6.302
Antall liker
6.451
Sted
Langesund
Datt litt av her jeg også. " Og dessuten er dette faktisk uforskammet gode høyttalere til prisen, og tilbyr en frekt distinkt og dyp bass "

Hobbyen dyrkes på mange forskjellige plan og med forskjellig mål i sikte.

Denne artikkelen passer sikkert mange.
 

bluesbreaker

The Green Manalishi.
Ble medlem
05.03.2009
Innlegg
16.816
Antall liker
27.368
Sted
Blåskogen
Torget vurderinger
1
Det hele falt sammen for min del, når jeg leser hvilke høyttalere som er brukt.
Absolutt ikke noe som jeg ville brukt som referanse, og argumentasjonen for å gjøre nettopp det, synes jeg er syltynn.

Ellers er det interessant at musikken blir brukt på denne måten i en omtale av utstyr.
Beskrivelser av lyd koblet opp mot konkrete musikkeksempler er ofte et savn i tester/omtaler.
Ikke minst gjelder dette også her inne på Hifisentralen hvor utstyret mange ganger blir beskrevet kategorisk og unyansert som enten bra eller dårlig.
Ofte fantastisk bra, eller katastrofalt dårlig.
 
Sist redigert:

larkrla

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.11.2005
Innlegg
1.943
Antall liker
857
Sted
Sørlandet
Torget vurderinger
2
Leste testen for andre gang nå, pleier alltid å lese testene og omtalene hos audiophile.no. Nesten rart for det er veldig sjeldent de lager omtaler av noe som virkelig interesserer meg. Men det er sjeldent å lese såpass grundig omtale, og da tenker jeg at det er nettopp det som gjør at jeg ofte ender med å lese hele.

Det er diskutert mye dette med prioriteringer i anlegget, og jeg synes testen feiler i å bruke et høyttalerpar til en tiendedel av prisen til forsterkeren. I det minste burde man testet forsterkeren på langt mer kostbare høyttalere i tillegg, da de fleste er enige om at det er smart å legge en adskillig større del av totalsummen i høyttalere enn i dette oppsettet, som i tillegg består av en nettverksspiller/dac fra Marantz, som også koster 3-4 ganger mer enn høyttalerne.

Så selv om omtalen er veldig lesverdig og bra på mange måter mister jeg da troen på det viktigste; konklusjonen. Kan man vurdere kvaliteten til denne forsterkeren på et par billige skoesker fra Dynavoice som kun er å få kjøpt i nettbutikker? Jeg mister litt troa på at anmelderen har kompetanse på høykvalitets-lyd når vedkommende kun påpeker en eneste svakhet med disse høyttalerne.
 

MusicBear

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.01.2013
Innlegg
5.597
Antall liker
2.467
Torget vurderinger
0
Så selv om omtalen er veldig lesverdig og bra på mange måter mister jeg da troen på det viktigste; konklusjonen. Kan man vurdere kvaliteten til denne forsterkeren på et par billige skoesker fra Dynavoice som kun er å få kjøpt i nettbutikker? Jeg mister litt troa på at anmelderen har kompetanse på høykvalitets-lyd når vedkommende kun påpeker en eneste svakhet med disse høyttalerne.
Disse gutta er troverdig. Basta! Men det du her påpeker, larkrla, jeg tenkte faktisk ikke over dette før du nevnte det! Fordi jeg leste/sanset omtalen som "høyttalerne nevnes som en bi-kommentar fordi de var så billige og dermed fortjente sin oppmerksomhet..."

Uansett; dette har gjort meg nysgjerrig! For kan jo være disse høyttalerne er usedvanlig gode for usedvanlig lite penger?
Som man videre kan anbefale folk som ikke er så himla personlig interessert i hi-fi utstyr men kun søker passe bra lyd for en passe sum penger?
Topping - er da ingen som gråter fordi Topping produktene koster lite!? Eksempel til, nye XTZ ampen, gir vel også sykt mye for pengene.

OK, eksemplet jeg (rent tilfeldig) hentet fram - uflaks for Audiophile.no - så godt kjenner vi disse gutta.
...Eller et "oppsann, folkens, kan være disse billige høyttalerne fungerer ganske så bra?"
...Eller kan være høyttalerne for han selv er gode nok til at han kan mene noe om denne forsterkeren?!

Fra meg ment som et positivt slag for de som bruker tiden sin på å veilede oss andre helt uten penger inn på bankkontoen som motiv.
 

Karl_Erik

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.10.2002
Innlegg
1.547
Antall liker
521
Takk for veldig hyggelige kommentarer, @MusicBear. Og beklager sen respons, men jeg har ikke sett denne tråden før nå.

Og så har jeg full forståelse for at noen påpeker en mismatch mellom kvalitetsnivået til forsterker og høyttalere, selv om det her tross alt var to høyttalerpar som var benyttet. De Xavian-høyttalerne som i dag trolig ville hatt en prislapp på 7-8k ble benyttet vesentlig mindre enn Dynavoice-høyttalerne til 3,5k som var benyttet mest. Og også Xavian-modellene utgjør en pris- og kvalitetsmessig mismatch til Lejonklou-forsterkeren. Når jeg likevel valgte å benytte disse Dynavoice-høyttalerne mest av disse to parene, er det fordi de har egenskaper som er bedre egnet til å få frem noen av særegenhetene i denne forsterkeren enn det Xavian-høyttalerne har, fordi de har en åpenhet som er svært utypiske for prisklassen. Og det at de bare kan kjøpes på nett er vel strengt tatt ikke veldig relevant i akkurat denne sammenhengen.

Jeg hadde svært gjerne ville hatt en runde med mine hovedhøyttalerne også, men det var ikke gjennomførbart denne gangen. Jeg er enig i at det ville gjort testen mer komplett, og har full forståelse for at noen etterlyser en testrunde med mer matchende høyttalere.

Og så syns jeg kanskje at noen tar min beskrivelse av DM-6 litt langt ut. Når jeg skriver at "Eneste utpregede svakhet er en tendens til å være litt pågående lyd i overgangen mellom mellomtone og diskant", må det selvfølgelig bedømmes i forhold til at dette tross alt er høyttalere i budsjettklasse. Den påpekte svakheten skiller seg markant ut fra høyttalernes øvrige egenskaper, som ligger på et kvalitetsnivå langt over prisklassen. Men det betyr ikke at alle andre egenskaper er på nivå med HighEnd-høyttalere.

Og så er situasjonen selvfølgelig den at her var det forsterkeren som var hovedfokus, og lytteinntrykkene var selvfølgelig sammenlignet med tidligere lytteinntrykk fra andre forsterkere på de samme høyttalerne. Jeg er ellers av den oppfatning at man godt kan avsløre mange iboende egenskaper i en forsterker også ved bruk av rimelige høyttalere, særlig hvis de har en utpreget transparent karakter, om er tilfelle med DM-6. Men det forhindrer selvfølgelig ikke at den samlede lydkvaliteten blir bedre med bedre høyttalere.

Jeg finner det ellers oppmuntrende at det ser ut til at flere setter pris på de svært omfattende beskrivelsene av lytteinntrykk fra min testspilleliste. Poenget med å bruke den spillelisten er at det er musikk jeg etter hvert kjenner svært godt, og som har ulike kvaliteter og utfordringer. Disse lytteinntrykkene var tatt ekstra langt ut i denne testen, og jeg var litt bekymret for at det kunne bli litt overdose....
 
Topp Bunn