Jeg var på konsert i dag/går!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • OKA

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  21.03.2002
  Innlegg
  1.216
  Antall liker
  327
  Kom fra konsert med Brazz bros som hadde seminar med skolekorpset. Kjempegøy for ungene, der også juniorene og aspirantene fikk prøvd seg på scenen. Gøy konsert for publikum også.
   

  parafinoksen

  Reganer og anleggsgartner
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  4.289
  Antall liker
  5.986
  Skal om en time:

  Vis vedlegget 799879

  Et par bilder fra før og under denne forestillingen:

  IMG_20220312_191836431_2.jpg


  IMG_20220312_203054779_2.jpg


  Dette er fra hovedsalen i det åtte år gamle konserthuset i Katowice i Polen. Et moderne konserthus i toppklasse. Den gamle filharmonien i Krakow er kanskje mer ærverdig, men den er en enkel rektangulær sal med en balkong bakerst. Akustikken er så som så, og du hører når trikken passerer. Ikke bra. Konserthuset er hovedbasen til det en av to nasjonale symfoniorkestre i Polen – dette heter Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia w Katowicach (NOSPR) eller National Polish Radio Symphony Orchestra.

  Kveldens konsert var med den polske pianisten, musikeren og komponisten Krzysztof Herdzin. Han er ukjent for meg, men jeg hadde kone- og ungefri i kveld, så hoppet på dette helt spontant siden jeg ikke bor så langt fra Katowice. Han ble akkompagnert av kammerorkesteret fra en annen by in nærheten, Tychy.

  Konserten åpnet med at kammerorkesteret fremførte den ukrainske nasjonalsangen, men det ukrainske flaggets farger på orgelpipene. Alle reiste seg, og det var mildt sagt et følelsesladet øyeblikk.

  Første stykke var en av Herdzins egne komposisjoner, Senza Scherza: https://tidal.com/browse/track/186364316 Så vidt forstår, er han klassisk skolert, men har også studert jazz, noen han også underviser i. Musikken hans er inspirert av klassisk musikk og jazz, og uttrykket skifter mellom typisk klassisk piano og heftige jazzlinjer. Hør selv!

  Pause, og opp på podiet kom en eldre ukrainsk dirigent som ledet orkesteret (minus Herdzin) i å fremføre en liten komposisjon av en anerkjent ukrainsk komponist, som hadde gått bort for et par år siden, men som jeg ikke fikk tak i navnet på. Det var et fint lite stykke med innslag av typisk slaviske mollstemte folketoner. Meget passende for anledningen, og denne delen ble avsluttet med noen ord i fra den sterkt grepne dirigenten. Stående applaus. Slava Ukraini!

  Herdzin kom på podiet igjen, og nå fremførte han og orkesteret en suite komponert av Herdzin kalt Wanderer's Notes, en rekke stykker inspirert av Herdzins reiser rundt om i verden. Finner ikke dette på nettet, men her var det virkelig mye nydelig musikk med innslag av ulike folketoner, klassisk og jazz. Når jeg sier klassisk, så er det helt klart moderne klassisk musikk. Synes jeg følte slektskap med musikk fra Debussy, f.eks. verket La Mer. Finner ikke denne suite på nettet, men jeg snek meg til et lite opptak: https://soundcloud.com/user-693706295%2F2022-03-12-21-07-46a Perkusjonen dere hører, er Herdzin som spilte tamburin med venstrefoten. Håper Wanderer's Notes blir utgitt!

  Konserten varte godt og vel halvannen time, og det var vel anvendte penger. Flott musikk, dyktige musikere, flott konserthus – bare et «steinkast» unna.

  ----

  Nå som jeg har hold på litt med lyd og hifi de siste årene, begynner man å få en referanse i kroppen som gjør at en kan sammenligne lyden hjemme med hvordan det låter ute. Jeg hadde plass på 15. rad, midt i salen foran miksepulten, og selv om musikerne var mikket opp, var lyden mye lavere enn jeg hadde forestilt meg. Det blir selvsagt mye høyere med fullt symfoniorkester, men det føltes omtrent som samme lydnivå jeg trives med hjemme i stua, som ligger på ca. 70 dB. Jeg hørte selvsagt alt godt og kunne «pinpointe» de ulike instrumentene, men det jeg merker meg med live akustisk musikk, er fraværet av «skarpheten» du ofte får på opptak og med nærmikking. Live så flyter liksom tonene ut litt, og bassen for eksempel er langt mer udefinert enn det jeg er vant med fra hifi. Det er på en måte litt uperfekt, med vekt på helheten fremfor detaljene. Ingenting stikker seg ut, og alt spiller på lag. Tror dette er superviktig for oss som er glad i musikk og god lyd, nemlig å komme seg ut og få en realitetsjustering. Nerderiet kan virkelig ta overhånd og kvele gleden ved både musikken og lyden.

  Anyway, nok rabling og skribling herfra. Ha en riktig fin søndag.

  Mer om Herdzin: https://herdzin.pl/
   

  Olav E

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  20.01.2009
  Innlegg
  570
  Antall liker
  610
  Torget vurderinger
  4
  Bobo Stenson trio i Ibsenhuset.

  Ubeskrivelig vakkert og begripelige kaos; kort oppsummert så er det den enkle beskrivelsen. I tillegg en særdeles balansert trio der ingen stakk seg ut i forhold til bidrag og synlighet. Tre dyktige musikere som koste seg i fellesskapet. Ikke "Gladjazz" men glad jazz servert med smil og smittende humør. Bergen og Oslo avslutter turneen. Fortsatt muligheter mao.

  Bobo S.jpg


  E alle.jpg


  E bass.jpg


  Takk.jpg


  Takk til Bobo Stenson på piano, Anders Jormin på bass og Jon Fält på trommer m.m. Og takk til Skiensjazzdraget som fikk lokket dem til Skien.

  mvh Olav E.
   

  Singh

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  10.08.2006
  Innlegg
  1.232
  Antall liker
  1.008
  Torget vurderinger
  1
  Sikkert veldig bra, men det så litt stusselig ut med så få på den store scenen.
   

  PederP

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  27.04.2019
  Innlegg
  735
  Antall liker
  1.657
  Sted
  Nordvest på Jæren
  Torget vurderinger
  1
  Sikkert veldig bra, men det så litt stusselig ut med så få på den store scenen.
  Det kan ver, men det var musikkformidling på høgt plan. God lyd og eit entusiastisk publikum.
  Litt forskjell frå fult orkester, men slik er det jo med kammermusikk.

  ;)
   

  BurntIsland

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  07.02.2006
  Innlegg
  6.451
  Antall liker
  5.790
  Sted
  Trondheim
  Torget vurderinger
  2
  Med Hammervatnet i Åsen som backdrop er det klart for konsert.
  6359BD91-7834-4F5E-ABA8-1303BE5FBA99.jpeg

  Det var en solo opptreden med Steve Wynn vi ventet på. Nærmere to timer med låter fra hele karrieren. Dette var den beste backdropen han noensinne hadde hatt sa han. Et 50 talls gjester fikk en fin kveld.
  95EA369F-EB4A-4A4E-AF54-AA08F191BCED.jpeg
  D5AEC42A-9FFF-40DD-BCB3-6FD311BBD8BE.png

  og anbefaler alle som har anledning til å sjekke ut Vatn Bistro.
   

  superhkm

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.04.2005
  Innlegg
  3.548
  Antall liker
  2.114
  Torget vurderinger
  2
  02302BBA-0C4E-4218-8731-3CEB221ECA06.jpeg


  Jazz på Munch,
  Mollestad, Storløkken og Mofjell.
  Førpremiere på bestillingsverk til Kongsberg i sommer. Helt dronning. Mofjell har jeg ikke hørt før, men han bandt det hele sammen.
   

  Steinar.Sv

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  08.01.2019
  Innlegg
  1.006
  Antall liker
  1.605
  Torget vurderinger
  1
  Akkurat kommet ut fra konsert med Tord Gustavsen Trio.
  Flott opplevelse.....
   

  superhkm

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.04.2005
  Innlegg
  3.548
  Antall liker
  2.114
  Torget vurderinger
  2
  4B29230E-DC85-4680-BB0F-5544A15B90CF.jpeg


  Joe McPhee spilte med Universal Indians på Hærverk igår. Forrykende. Kjenner ikke bandet fra før, men det jobbet hardt med å berede grunnen for nestoren, som innfridde mine skyhøye forventninger med kraft, inderlighet og humor. Beklager bildet.
   

  Valentino

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.04.2008
  Innlegg
  22.628
  Antall liker
  9.935
  Sted
  Ottestad
  Interessant å høre Trondheim symfoniorkester fra midt på det som ble første rad i går (jeg hadde kjøpt på rad 5, men 1-4 var borte vekk). En artig observasjon var at 120 graders vinkel mellom utøverne ytterst på hver side ikke hørtes slik ut, kanskje fordi de ikke var solister, men spilte det samme som musikerne nærmere sentrum. Ellers er det jo alltid kult å høre stort orkester med ordentlig kjøkkenavdeling, to harper, og blåserrekke med diger tuba og kontrafagott(?) live. Lærerikt.
  Fikk også bekreftet at jeg ikke liker lyden av tverrfløyte og at pinpointing hører nærmikking og miksepulter til.
  Morsom dirigent, hun må ha fått sydd den sorte dressen sin av den som var ansvarlig for garderoben til Prince.
  Musikken?
  Widmann: Vet ikke helt. Man tager kjente ting (typiske hits fra Paris, og suiter av Bach), fragmenterer det, orkestrerer det og presenterer det. Morsomt til sider, men varig? Vet ikke helt, men fløytister har et greit tilskudd til konsertrepertoaret.
  Debussy er bra.
   

  parafinoksen

  Reganer og anleggsgartner
  Ble medlem
  28.03.2017
  Innlegg
  4.289
  Antall liker
  5.986
  Bilde fra stemming før gårsdagens klassiske konsert i NOSPR-konserthuset i Katowice.

  IMG_20220515_191655839~2.jpg


  For meg som nordmann var det litt artig at det var Bergen Filharmoniske Orkester som spilte. De spilte La Valse av Maurice Ravel, Tri fjordar for hardingfele av Geir Tveitt, Steppe av Zygmunt Noskowski og La Mer av Claude Debussy.

  Ragnhild Hemsing spilte hardingfele under fremføring av Tri fjordar. Ho tro også til med et par norske folketoner som ekstranummer og forklarte litt om hardingfelas konstruksjon.

  Ekstranummeret var I dovregubbens hall, og da tok det fyr i publikum :) Guttene mine på 8 og 9 kjedet seg litt, da de nok trenger litt mer melodi enn mye av den impresjonistiske musikken som sto på programmet. De våknet godt da de satte i gang med Dovregubben. Snakk om en bildemalende komposisjon.

  Jeg var veldig fornøyd med kvelden. God sal, gode seter, god lyd, topp musikk og topp orkester.
   

  haber

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  01.06.2006
  Innlegg
  744
  Antall liker
  189
  Sted
  Nesoddtangen
  Torget vurderinger
  29
  The Smile, Sentrum Scene, Oslo 24.05.22. Knallbra!!

  The Smile er det nye bandprosjektet til Radiohead-veteranene Thom Yorke og Jonny Greenwood. Med på trommer har de Tom Skinner, kjent fra jazzbandet Sons Of Kemet.
  IMG_5149.JPG
   

  superhkm

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  18.04.2005
  Innlegg
  3.548
  Antall liker
  2.114
  Torget vurderinger
  2
  15E8CB9F-FE33-4C10-A56A-D06CB2C3AF11.jpeg


  Det ble sagt at dette var den 15ende konserten til bandet totalt, 30 år siden første plateslipp.

  Dronepunk med frijazztrompet og svært mørke tekster.

  Brainbombs. 26. mai på Hærverk.
   

  BurntIsland

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  07.02.2006
  Innlegg
  6.451
  Antall liker
  5.790
  Sted
  Trondheim
  Torget vurderinger
  2
  Hoven Droven på trykkeriet scene i Trondheim
  Hemskt trevliga gubbar! Funky Metal Pols.
  Blir alltid i godt humør av å være på konsert med Östersundbandet som fylte 30 år i fjor.
  73A1C728-8242-4D17-A6D4-F4397E57E0FB.jpeg
  0FAB95EC-33C7-490A-8657-0BCC7CA34B6F.jpeg

   

  Bobby_Keys

  Hi-Fi interessert
  Ble medlem
  22.05.2022
  Innlegg
  57
  Antall liker
  27
  Sted
  Asker
  Skal på Grace Jones konsert om noen dager.
  Steike å fett det siste albumet låter. Sly & Robbie (RIP) på rytmeseksjonen. Lurer jo på hvem som spiller bass istedet fremover.
   

  xerxes

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  08.01.2005
  Innlegg
  7.608
  Antall liker
  3.198
  Sted
  Holmestrand
  Vårt lokale Holmestrand-kor, Swinglett og Pink Floyd tribute-bandet High Hope fra Kongsberg fylte den såkalte Y-kirken med Pink Floyd. Med seg hadde de en solid blåserekke pluss cello. Diverse nyere ting, men de satte 2 streker under svaret med Atom heart mother, min personlige favoritt.
  Fett!
  Spesielt moro for meg med tidligere kolleger på henholdsvis sologitar og trombone.
   

  Vedlegg

  Sist redigert:

  brunBar

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  20.08.2021
  Innlegg
  271
  Antall liker
  218
  Sted
  Stavanger
  Judas Priest
  Stavanger DNB Arena
  IMG_20220614_210056332.jpg


  Demonstemmer høres, JP ikonet senkes ned fra scenen og lynende gitarer i duett med Halfords stemmeprakt braker løs. Fikk gåsehud. Setlisten var fantastisk. Tross alder så leverte de varene, imponerende. Utrolig deilig å være godt brisen på dårlig øl, kjenne lydtrykket strømme gjennom kroppen og nyte musikken.

  Dasskøene var helt okei, tilgang til kranene var ganske bra.

  Lyden var veldig høy, og jeg ble aldri vendt til det. Kjenner ørene er slitne i dag.

  Kikka på skjermen til AV tårnet, så en graf som gikk noenlunde beint frem til masse rabbel på slutten. Om det var et bodeplott vet jeg ikke.
   

  rorres

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  26.04.2006
  Innlegg
  1.102
  Antall liker
  650
  Torget vurderinger
  27
  Enten så var det ingen her på sentralen som var på Gønnsn på onsdag, eller så er det ingen som tør å innrømme det😂
  Hadde jeg vært hjemme så hadde jeg gått.
  Hvordan var konserten, helt ærlig?
  Jeg er glad jeg fikk de med meg på Valle Hovin i 1993. Tror det minnet er bedre enn det hadde vært om jeg så de
  i Stavanger nå.
   

  BritFi

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  09.11.2012
  Innlegg
  2.442
  Antall liker
  1.320
  Sted
  Tilbake i Oslo, igjen.
  Torget vurderinger
  3
  Ikke vært på konsert (Foreløpig vaffal)
  Men kjentfolk fra nord besøk i byen, og glæda sæ til Over Oslo i dag. Ser ut til at det blir verre en forrige helg:(
  Kunne ikke matchet dårligere..
  (Kjentfolk gikk også hjem under lite inspirerende A-ha..)
  Men er man vant til Parken i Bodø, så overlever man vel.
  VG-Lista også i dag, men kidsa bryr seg vel mindre.
  Junior og kompiser til Kadetten i Sandvika på årets HipHop arrangement 28/29 juni.
  Kanskje hive seg med der istedenfor;) Litt mer drag i den gjengen som spiller der, uansett vær😁

  FE7278EE-8A97-4077-8BEC-7B4D52F1086C.jpeg
   

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  6.663
  Antall liker
  9.931
  TOOL Oslo Spectrum 25 april 2022 - en sanselig overjordisk opplevelse hvor et unikt band demonstrerte til fulle hvor gode de er.
  Trommeslager Daney Carey overgikk all forventning, og etterlot en forfjamset aldrende herremann med haka i gulvet og tårer i øynene :love:
  Sammen utgjør de 4 herrer noe mye større enn hver i sær. Og hvilket lyssetting og bruk av animasjon i form av sine groteske humanoider og lek med fraktaler. FETT! Det låt så tett, tungt, rått og virtuost at det var en fryd. Konserten startet med Sober, fulgt opp med The Pot og så toppet de med Pnemua hvorpå taket løftet seg. Jeg har aldri hørt et så unisont brus fra publikum noen gang. MAKELØST!

  DSC_0404.JPG


  DSC_0410.JPG


  DSC_0414.JPG
   
  Sist redigert:
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn