Ich bin eine Berlina

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • showroom_rc7.jpg


  Vi annonserte i fjor at vi hadde tatt på oss importen og salget av det prisbelønte, tyske høyttalermerket Gauder Akustik. Dere vil derfor bli invitert til en rekke produktdemonstrasjoner av merket i tiden fremover for å gjøre Gauder Akustik bedre kjent her til lands, noe vi garanterer at mange vil ha glede av. Først ut er modellen RC 7 Mk II fra Gauder Akustik sin toppserie Berlina.

  GauderAkustik_Logo.png


  Firmaet har i realiteten produsert høyttalere siden 1929(!) og da under det mere kjente navnet Isophon. Men i 2013 tok omsider firmaet navn etter sin sjefskonstruktør og hovedaksjonær Dr. Roland Gauder. Gauder har oppover årene vunnet mange priser i tysk hi-fi presse for sine kreasjoner, sågar for sine tidlige modeller som Indigo og Vertigo fra 1992.

  Berlina-serien, som vi skal fokusere på her, består av 6 forskjellige høyttalermodeller. Stativhøyttaleren i serien benytter et trykk-kammer design, mens de gulvstående modellene er basert på et refleksport design. I tillegg tilbyr serien en senterhøyttaler for bruk i et ultra high-end hjemmekinooppsett (denne vil ikke bli omtalt her).

  Forkortelsen ‘RC’ i modellnavnet til høyttalerne i denne serien står for ‘Rib Construction’ og gjenspeiler at høyttalerkabinettet er bygget opp av ribber. De tykke ribbene (38-50 mm) er laget i MDF og fås i svart eller hvit klaverfinish av ypperste kvalitet, mens de tynne ribbene (3-4 mm) er laget i et materiale som gir akustisk demping av kabinettstrukturen og fås i valgfri RAL-farge. Fronten av kabinettet er 38 mm tykk pluss en 3 mm tykk plate i ekte skifer ytterst. Denne konstruksjonsmetoden gir et dødere kabinett, noe som bidrar til en mere naturlig lyd ifølge Gauder.

  BERLINA_RC_7_CAD-2_72dpi[1].jpg


  Modellene i Berlina-serien benytter utelukkende drivere fra tyske Accuton, en av verdens fremste produsenter av høyttalerelementer. Valget av Accuton drivere var nøye gjennomtenkt fra Gauder sin side. Gauder ønsket å benytte høyttalerelementer med en mest mulig korrekt impulsrespons da han anså musikk for å være en serie med impulser i tid, noe det ikke er vanskelig å være enig med ham i.

  BERLINA_RC_11_Detail_Midrange_72dpi[1].jpg


  Og de keramiske elementene til Accuton viste i målinger en klart bedre impulsrespons enn membraner basert på alternative materialer. Ulempen er at de keramiske elementene har en begrenset frekvensrespons hvor ytelsen er lineær og de må således rulles av hurtigere enn hva som er nødvendig for andre drivere for å unngå å havne i ulineært område.

  Gauder begynte derfor å forske på bruken av ekstremt bratte delefiltre, og etter noen år kom de opp med et analogt, faselineært delefilter med en helning på over 50 dB/oktav (mot normalt 6 dB/oktav)! I delefiltrene benyttes det utelukkende høykvalitetsdeler fra Mundorf og Intertechnik.

  Delefiltrene til Gauder er dessuten symmetrisk bygget opp, dvs. at delefilteret virker på både pluss- og minusdelen av signalet, noe som ifølge Gauder gir en mere naturlig lyd og en snillere last for forsterkeren (Gauders høyttalere opererer med en impedans på 4-8 ohm).

  Accutons elementer har også meget gode spredningskarakteristika og det er nesten ingen målbar forskjell mellom 0 og 30 grader, hvor 0 grader er full ‘toe-in’ - dette ifølge målinger publisert av tysk hi-fi presse.

  Gauder har på sitt spesielle vis klart å hente frem det fulle potensialet til Accuton sine drivere og resultatet er til å ta og føle på. Gauders høyttalere er nesten like hurtige som horn (noe som nok kan tilskrives Accuton elementene) og oppløsningen er forbausende høy (noe de uvanlig bratte delefiltrene bidrar til). Kombinasjonen av stor hurtighet og høy oppløsning tilfører en grad av realisme i musikkformidlingen som bare må oppleves. I tillegg forsvinner høyttalerne fullstendig i lydbildet, et lydbilde som er både bredt og dypt. Dette er en beskrivelse basert på egne erfaringer i vårt showroom.

  BERLINA_RC_7_MT_72dpi[1].jpg


  RC 7 så dagens lys i 2010 og var den første Berlina modellen som ble sluppet på markedet. Den er nå tilgjengelig i en Mk II versjon. Berlina RC 7 Mk II er en 3-veis høyttaler og den er bestykket med 3 stk 173 mm (~7’’) keramiske woofere, 1 stk 173 mm keramisk mellomtoneelement og 1 stk 25 mm keramikk- eller 20 mm diamantdiskant. Vårt demopar er med diamantdiskant da det er denne versjonen det blir solgt flest av i Europa. Selv om dette er den minste gulvstående modellen i Berlina serien, så er det ingen lettvekter vi her har med å gjøre, men en høyttaler med betydelige kvaliteter – noe prisen for så vidt gjenspeiler (NOK 280 000,- med keramikkdiskant og NOK 340 000,- med diamantdiskant). RC 7 Mk II har da også figurert på diverse ‘’Best of Show’’ lister sammen med langt dyrere kreasjoner (se eksempelet under fra High End messen i München 2015 skrevet av Jonathan Valin i TAS).

  Munich2015_RC7-Vitus.png


  I 2011 ble den største og mest kostbare modellen i Berlina-serien lansert med en prislapp på astronomiske 1 750 000 kroner. RC 11 er en 4-veis konstruksjon med hele 4 stk 220 mm (~9’’) woofere i keramikk, 1 stk 173 mm nedre mellomtone i keramikk, 1 stk 50 mm diamantbasert øvre mellomtone og 1 stk 20 mm diamantdiskant. RC 11 ble kåret til verdens beste høyttaler av tyske StereoPlay (nr. 1/2012) med en skår på hele 70 poeng.

  berlinaRC11-whdg.jpg


  I 2014 fulgte Berlina RC 9, en høyttaler til rundt 1 MNOK. Bestykningen til denne 4-veis høyttaleren består av 3 stk 173 mm keramiske woofere, 1 stk 173 mm nedre mellomtone i keramikk, 1 stk 50 mm diamantbasert øvre mellomtone og 1 stk 20 mm diamantdiskant. RC 9 ble kåret til den beste høyttaleren noensinne testet av tyske Audio i desember 2014.

  berlinaRC9-whwh.jpg


  Stativhøyttaleren Berlina RC 3 ble sluppet på markedet i 2015. Denne er bestykket med 1 stk 173 mm keramisk mellomtone-/bassdriver og 1 stk 25 mm keramikk- eller 20 mm diamantdiskant, og den er således en 2-veis konstruksjon. Prisen er på cirka 100-150 000 kroner alt etter type diskant.

  BERLINA_RC_3_Frontside_white_shadow_72dpi[1].jpg


  RC 8 er siste modell ut i Berlina-serien og ble lansert i 2016. Prislapp er NOK 640-700 000,- alt etter diskanttype. Dette er en 3-veis konstruksjon med 3 stk 220 mm woofere, 1 stk 173 mm mellomtonedriver og 1 stk 25 mm keramikk- eller 20 mm diamantdiskant.

  berlinaRC8-whsi_1.jpg


  Garantitiden på høyttalere fra Gauder Akustik er for øvrig på hele 10 år!

  Høyttalere i Berlina-serien har en lydgjengivelse som ligger meget nær undertegnedes egne lydpreferanser – derav overskriften på denne annonsen :)

  OMTALER:
  RC 3

  RC 7
  «Berlina RC7 is perhaps darker than lighter, richer than leaner. Meaning that it is clearly not cut from the stereotypically clichéd sound that loudspeakers from Germany are all too frequently characterized: cold, analytic, sterile, and so on. So if you want analytically overly-neutral that emphasizes some things and yet everything… then this is not the speaker for you. No, the Berlina RC7 has a rich warm 'life' to their presentation»
  RC 8

  RC 9

  RC 11

  PRODUKTDEMONSTRASJON:
  Interesserte kunder er velkommen på demo av Berlina RC 7 Mk II i vårt hovedshowroom utenfor Asker etter nærmere avtale. Ta kontakt på PM, epost eller mobil (410 37 766) for å avtale nærmere.

  NETTBUTIKK:
  Gå hit for å se nærmere på Gauder Akustik i vår nettbutikk:

  1) Gå til Gjallarhorn Audio - HiFi & Hjemmekino
  2) Velg ‘Nettbutikk’ i hovedmenyen øverst på hjemmesiden
  3) Velg ‘Handel etter Varemerke’
  4) Klikk på logoen til Gauder Akustik
  5) Velg relevant serie
  6) Velg relevant produkt
  7) Velg relevant finish og diskanttype (klikk på produktbildet for å vise høyoppløst foto)
   
  Sist redigert:

  Kommentarer

  Gjallarhorn Audio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  26.02.2010
  Innlegg
  1.475
  Antall liker
  761
  Sted
  Heggedal, Asker
  Torget vurderinger
  91
  Ja, det er forseggjorte konstruksjoner :)

  Frontplata i ekte skifer gjør seg spesielt godt sammen med de hvite Accuton driverne og deres heksagonale beskyttelsesgitter.
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…

Informasjon om bruker

Gjallarhorn Audio
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
761
Link til alle artikler
154
Gjallarhorn Audio sine annonser
Bransjenyheter
ProAc Response K1 mottar full skår av What Hi-Fi

ProAc Response K1 mottar full skår av What Hi-Fi

 • 0
Response K1 er den rimeligste høyttalermodellen i ProAcs Response K serie (K står for Kevlar). What Hi-Fi gir Response K1 fem stjerner og konkluderer med at K1 tilbyr en dypt tilfredstillende...
Fortsett
Bransjenyheter
Konteiner med ny forsyning av ASC TubeTraps ankommet fra Oregon, USA

Konteiner med ny forsyning av ASC TubeTraps ankommet fra Oregon, USA

 • 23
Vår 20 fot konteiner fra ASC ankom omsider i går ettermiddag (6/5) etter 6 uker i transitt fra Oregon gjennom Panama kanalen og over Atlanteren. Leveransen, som har en markedsverdi på over USD 70...
Fortsett
Bransjenyheter
Accustic Arts PREAMP III: 100% skår i tyske Stereo

Accustic Arts PREAMP III: 100% skår i tyske Stereo

 • 3
PREAMP III ble lansert for cirka 6 måneder siden og omtaler av Accustic Arts nye flaggskip innen kategorien forforsterker begynner nå å bli tilgjengelig. Tyske Stereo gav den 100% i poengskår for...
Fortsett
Bransjenyheter
Våre CH Precision demorigger begynner å ta form

Våre CH Precision demorigger begynner å ta form

 • 4
Første del av vår CH Precision demonstrasjonsrigg til vårt showroom utenfor Asker er nå på plass. Denne består av den prisbelønte forforsterkeren L1 og monoblokkene A1.5 som kan konfigureres på...
Fortsett
Bransjenyheter
Gjallarhorn Audio er ny importør av Harbeth

Gjallarhorn Audio er ny importør av Harbeth

 • 33
Det er med stor interesse at vi overtar den norske importen av det velrenommerte og tradisjonsrike, engelske høyttalermerket Harbeth. Harbeth Audio | Harbeth Hagto Audio annonserte her på HFS i...
Fortsett
Bransjenyheter
Flytende høyttalerføtter fra japanske Wellfloat

Flytende høyttalerføtter fra japanske Wellfloat

 • 1
Delta føttene fra japanske Wellfloat benytter et flytende design for full isolasjon mot vibrasjoner og er utviklet for bruk under høyttalere. Vektkapasiteten pr. fot er på hele 250 kg, hvilket...
Fortsett
Topp Bunn