Hvilken Forsterker burde jeg kjøpe?

Gabbis1

Fersking
Ble medlem
01.03.2021
Innlegg
1
Antall liker
0
Sted
Ålesund
Har en Cerwin Vega 15S og to stykk XLS 28, hadde vært fordel med bluetooth i den.
 

TGB

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2013
Innlegg
1.764
Antall liker
803
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Se på bruktmarkedet; tror ikke det har så stor betydning på XLS 28 - siden det mest sannsynligvis er noe av det verste som eksisterer relatert reprodusering av lyd. Naturligvis er det lov å like denne type lyd, men det har ikke noen store krav til forsterker.

Sikkert fint med litt effekt når man skal spille høyt. Vet mange er happy med NAD på Cerwin Vega. Kan jo være et alternativ.

NB! Det kan kanskje være fornuftig med ikke altfor dyr receiver (Denon f.eks); da får du integrert sub'en din på en god måte siden man da har bass management.
 
Sist redigert:

TGB

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2013
Innlegg
1.764
Antall liker
803
Sted
Asker
Torget vurderinger
1
Denne kan også være et OK alternativ for deg.


Sjekk bruktmarket for tilsvarende modell så havner du fort under 50% av prisen.
Det ligger en på finn.no pris 3500.Kan være et fornuftig og billig alternativ (jeg har ingen kobling til selger på noen som helst måte). Denne bør prutes til 2500-3000 (den er ikke verdt mer).
 

Håkon_Rognlien

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.320
Antall liker
7.243
Torget vurderinger
2
Denne typen høyttalere responderer ofte godt på mye effekt, solid strømforsyning. Er vel enig med TGB at en noen år gammel godt spesifiser receiver med masse effekt, kan være et fornuftig valg. Problemet er selvsagt dette med et noe komplisert oppsett.

Et annet alternativ er en PA-fosterker, men da må du også ha noe som kan styre kilde / volum til forsterkeren, gjerne ved hjelp av streaming / bluetooth til apple-TV eller lignende enhet. Finnes mange rimelige PA-forsterkere med moderne, kraftfull lyd, som vil drive disse høyttalerne veldig bra. Litt mer om og men når det gjelder kontroll av sub-woofere, selvsagt, så det koker vel egentlig ned til at en solid receiver er smartest. En av de kjente japanske merkene pleier å være sikre kjøp.
 
Topp Bunn