Jeg kommer ut til deg med en ekstra sekk som du kan fylle til meg neste gang!
det kan nok muligens ordnes, men du må nok i såfall bli meg ut i skauen og starte bæringen der. I alle fall er det ikke vanskelig å skaffe et visst volum av piggsopp og fåresopp.
Dagens piggsopp nærmest i bildet
Vanligvis konserverer jeg soppen til de trangere tider vha
tørking, hva skal man vel med vannet? Men piggsoppen egner seg visstnok ikke så godt til tørking, det sier ekspertisen. Så da ble det
samkoking og
frysing.
Legge den i en tørr panne og koke til vannet er kommet ut. Noen kaller dette forvelling, men det selvsagt helt galt. Forvelling er fyfy.
Så var det bare putte soppen i begere, helle over krafta og legge i fryseren.
Sauesoppen er bra å tørke, sies det. Jeg hører på fjellfolka jeg.
Men først tar man og tester at det er rett sort. Den skal bli
gul under varmebehandling.
Et av de fem brettene i tørkern kan den vel få.
Over krydderbrettet med traktkantarell og vanlig kantarell. Unami i lange baner.
Også kantarellen tørkes, tror jeg har nok på lager til et uår eller to nå. Men det var på tide, den så innamari irriterende hjortelusflua er kommet for fullt, nå er det mye bedre å være på stien eller i sofaen enn ute i buskaset.
Frosten kan ikke komme fort nok! Dvs vent bare til veggtilveggteppene med traktkantarell er kommet. Da kan man sanke ferdigfrossen sopp!