Politikk, religion og samfunn Hva har gått galt i Sverige?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Polka

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  11.07.2003
  Innlegg
  5.194
  Antall liker
  3.295
  Torget vurderinger
  96
  Jeg tror man må stikke fingeren i jorda og innse at folk som kommer fra ikke-fungerende samfunn, har en større tendens enn andre til å etablere ikke-fungerende parallellsamfunn. Og det er også nærliggende å tro at årsakene til at parallellsamfunnene blir ikke-fungerende, har betydelig overlapp med årsakene til at samfunnene dets medlemmer kommer fra er ikke-fungerende. Noe annet ville vært helt ulogisk.

  Så kan man sikkert diskutere masse årsakssammenhenger til dette; skal man tilbake til dannelsen av islam (hva da med latin-Amerika?) eller videre til det mer primordiale med at urmennesker fra noen breddegrader i mindre grad enn andre har trengt å lagre mat for å overleve vinteren, og at evolusjonen derfor kanskje hos noen har utviklet gener mer rettet mot jakt og kamp enn samarbeid. Men dette blir uansett først og fremst en øvelse for antropologene, tenker nå jeg (ikke minst fordi vi har sett de ekstreme farene ved at samfunnet vurderer mennesker gjennom evolusjonsbriller). For politikk og samfunn blir det mer av et engineering problem; hvordan skal man formulere problemet og hvordan skal man løse det? Dessverre er vi nok enn så lenge et godt stykke unna bare å bli enige om problemformuleringen.
  Er ikke dette bare en velformulert måte å uttrykke rasisme på, slik enkelte tolker ordet rasisme?
   

  Disqutabel

  Æresmedlem
  Ble medlem
  28.09.2016
  Innlegg
  10.045
  Antall liker
  9.508
  Er ikke dette bare en velformulert måte å uttrykke rasisme på, slik enkelte tolker ordet rasisme?
  Nei, det er det da virkelig ikke. Det er en påpekning av at samfunnet en vokser opp i, påvirker ditt syn på verden omkring deg.
  Jeg har ingen tro på kulturrelativisme, jeg er rimelig overbevist om at enkelte kulturelle trekk er uheldige for menneskeheten, mens andre kulturelle trekk er positive for sivilisasjon og utvikling. Det er alt for mange dysfunksjonelle samfunn i verden, og for tiden er det flere som ser ut til å stake ut kursen mot økende dysfunksjonalitet. Siste skudd på stammen kom etter valget i Slovakia.
   
  Sist redigert:
  A

  aardappeleter

  Gjest
  Tja, vel, jeg synes kanskje med all respekt å melde, at du har en tendens til å heller ville fremheve kompleksiteten enn å faktisk søke noen løsninger på problemene som diskuteres. En ingeniør vet at det å formulere et problem ofte starter med å bryte det ned i enklere og håndterbare delproblemer, og i hvert fall ikke å abstrahere det til et enda høyere kompleksitetsnivå enn det har i utgangspunktet. For hvis man ikke formulerer det som noe løsbart, så har jo egentlig ikke problemformuleringen noen hensikt. Da blir det bare innholdsløst prat (i beste politikerstil, vil vel mange si).
  Jeg tror du peker på noe veldig viktig her, motsetningen mellom forskning på 'wicked problems' på den ene siden, og nødvendigheten av å gjøre kunnskapen håndterbar og brukbar som grunnlag for handling på den andre.

  Vi trenger begge tilnærminger, men de må få lov til å bli forskjellige. Forskere må få forske på det, identifisere flest mulig av årsakssammenhengene i helheten. Politikerne (og alle de involverte yrkesutøverne) må lytte til og basere seg på forskningen, men unngå å handlingslammes av kompleksiteten.
   

  I_L

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  27.03.2003
  Innlegg
  2.800
  Antall liker
  4.358
  Er ikke dette bare en velformulert måte å uttrykke rasisme på, slik enkelte tolker ordet rasisme?
  Noen vil sikkert tolke det dithen, men da vil jeg mene at i følge deres tolkning av rasisme så er virkeligheten rasistisk. For at mennesker er formet av evolusjon i likhet med alle andre arter er et vitenskapelig faktum.

  Min definisjon av rasisme er derimot når man tilskriver mennesker ulik egenverdi eller ulike rettigheter i kraft av deres etniske opphav, eller andre naturgitte egenskaper. Og alle forsøk på å gjøre dette har resultert i samfunn som feiler spektakulært, så det er ingen ting som tilsier at hverken genetikken eller dens stygge andunge eugenikken har noen relevans når man skal løse samfunnsproblemer relatert til migrasjon/innvandring.

  Jeg har gnålet en del om borgerkrig hvor det kan virke søkt, feks i en annen tråd hvor vi diskuterte formuesskatt, men det er fordi jeg tenker at hvis den logiske endestasjonen for noe er borgerkrig, så er den logiske konsekvensen at dette er noe et samfunn må prøve å motvirke fordi samfunn og borgerkrig er motsatser (borgerkrig er det samme som samfunnets oppløsning). Altså at gitt at akkumulering av ressurser fortsetter i det uendelige medfører borgerkrig, så må akkumulering av ressurser motvirkes. Og gitt at fri innvandring fortsetter i det uendelige medfører borgerkrig, så må fri innvandring motvirkes. Og jeg tror svaret på begge de spørsmålene er "ja". Men jeg tror også at hvis et samfunn gir mennesker ulike rettigheter avhengig av etnisitet eller andre egenskaper, så vil den logiske endestasjonen for dette også være borgerkrig. Så det er så absolutt ingen vei jeg tenker at det er fornuftig for et samfunn å gå. Og ditto for stengte grenser.

  Edit: Men man må også motvirke at det danner seg levedyktige parallellsamfunn. Altså parallellsamfunn som kan eksistere og vokse på siden av storsamfunnet, for endestasjonen for det er også borgerkrig. Og der er det noen tålegrenser som vil avhenge ganske mye av opphav, kulturforskjeller og denslags. Så man må nok etter hvert som migrasjonstrykket øker, for det vil det, ta mer kontroll på grensene (og oppdatere Flyktningekonvensjonen som er fra 1951). Og så må man også motvirke fremveksten av parallellsamfunn med andre tiltak som forhindrer segregering, ledighet og utenforskap hos de som har kommet hit. Og så må man avslutte den katastrofale krigen mot narkotika som gir (kriminelle) parallellsamfunn en nær sagt uendelig inntektskilde.
   
  Sist redigert:

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  35.062
  Antall liker
  32.377
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  En av nattens skytinger oppsummerer veldig mye av det som har gått totalt jävla fel.
  16-åringen avvek på torsdagen från ett HVB-hem, enligt uppgift.

  I dokument från förvaltningsrätten framgår det att 16-åringen i flera år har rört sig i kriminella miljöer. Han förekom exempelvis i över 20 ärenden om misstankar om brott hos polisen, men kunde inte dömas för att han var under 15 år. Det handlade om bland annat rån, misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

  Han dömdes dock i år för ringa narkotikabrott.
  Passageraren försökte fly till fots men greps en bit från platsen – och i bakluckan hittade polisen ett automatvapen.

  Två personer anhölls på sannolika skäl misstänkta för mord.

  – De greps på Huddingevägen i natt, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson polisregion Stockholm.

  En av de misstänkta skrattade åt polisen när han greps, enligt uppgifter till Expressen.
   
  Sist redigert:

  Spiralis

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.03.2005
  Innlegg
  19.071
  Antall liker
  7.308
  Torget vurderinger
  0
  Mens det sprenges hus over en lav sko i nabolandet så kan vi ta en titt på en snutt fra NRK arkivet om Hottentotter:

  Vesle Hoa

  -BB-

  Hottenttot er jo i dag et ord det ikke er lov å bruke. Men det er faktisk et familienavn her i Norge, og i Nederland.
  Jeg hadde/har ( hun er vel i live fortsatt? ) en kollega med dette etternavnet. Sønnen ble naturlig nok alltid omtalt som "Lille Hoa".
   

  Spiralis

  Æresmedlem
  Ble medlem
  13.03.2005
  Innlegg
  19.071
  Antall liker
  7.308
  Torget vurderinger
  0
  Så mye som jeg enn misliker bokbål på prinsippielt grunnlag så vil jeg likevel si at jeg forakter enda mer slike som dreper
  andre mennesker bare på grunn av hva som står i en bok! Islam vil nok ALDRI kunne leve side om side med folk med en annen religion uten at det blir voldelig.
   
  • Liker
  Reaksjoner: SAL

  OMF

  Æresmedlem
  Ble medlem
  26.02.2002
  Innlegg
  15.617
  Antall liker
  8.622
  Sted
  Bergen
  Torget vurderinger
  14

  SAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.10.2006
  Innlegg
  3.048
  Antall liker
  2.457
  Torget vurderinger
  10
  Kjetil Rolness:
  Sverige - landet der IS-terrorister får jobbe med barn, unge og utsatte. En fjerdedel av de hjemvendte syriafarerne ble barnepassere, ungdomsledere, lærere, sosialarbeidere og personlige assistenter. Ofte rett etter hjemkomsten. "Det svenske samfunnet har vært for naivt", uttaler skoleministeren. Nei, sier du det.
  10393339916129212181.jpg


  Norge er der selv om ikke lenge, politikere må snu straks tror jeg....

  Mvh.
  SAL
   
  Sist redigert:

  hogen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.12.2003
  Innlegg
  2.729
  Antall liker
  2.303
  Torget vurderinger
  2

  Det er all grunn til å være veldig bekymret i Sverige. Man kan legge til kriminalitet som er totalt ute av kontroll.
   

  Asbjørn

  Rubinmedlem
  Ble medlem
  26.03.2006
  Innlegg
  35.062
  Antall liker
  32.377
  Sted
  Vingulmǫrk
  Torget vurderinger
  2
  Den seneste i serien «vad tusan?»
  I domen slår Stockholms tingsrätt fast att mannen gjort nästan allt det som åklagaren hävdat:
  • Han har handlat med bolag kopplade till den ryska militära underrättelsetjänsten GRU i Ryssland.
  • Han har använt Sverige som transitland vid export av tekniska komponenter till Ryssland, vilket inte varit tillåtet på grund av sanktioner och exportförbud.
  • Han har använt sig av falska identiteter för att lura västliga bolag att tekniken skulle gå någon annanstans än det ryska militärindustriella komplexet.
  Ändå frias han.
  Den i dag friade mannen satt häktad i nästan ett år och kan nu kräva ett skadestånd i storleksordningen flera hundratals tusen kronor från svenska staten – och enligt hans advokat finns det troligen inte heller några hinder för honom att fortsätta bedriva sin affärsverksamhet.
   

  hogen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.12.2003
  Innlegg
  2.729
  Antall liker
  2.303
  Torget vurderinger
  2

  Det viktigste vi satt igjen med etter NRKs «Debatten» i går kveld var den skremmende advarselen fra leder Unn Alma Skatvold i Politiets Fellesforbund: Uten en mye sterkere satsing på flere politifolk og mer ressurser til politiet vil Norge om kort tid være «på vei inn i svenske tilstander». Og det vil koste samfunnet mye mer i framtida hvis vi ikke gjør disse investeringene i ordensmakten i dag.

  «Debatten» i går skulle ta for seg løsninger på hvordan samfunnet skal takle de økende problemene med ungdomsvold og gjengkriminalitet. Det fikk vi ikke.

  I TV-programmet dokumenterte Fredrik Solvang at ungdomsvolden har økt kraftig i nesten alle politidistrikt. Samtidig har antallet ansatte politifolk i Norge gått ned – mens 500 ferdig utdannede politifolk ikke har en jobb som politi.

  Skatvold sa at vi i Norge ikke hører på advarslene fra Sverige. Og at når svenskene nå ruster opp politiberedskapen i sitt land vil trolig mye av gjengkriminaliteten flytte seg over grensen til det naive landet Norge, som ikke lyttet når broderfolket i øst hadde kommet i store problemer.
   

  SAL

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.10.2006
  Innlegg
  3.048
  Antall liker
  2.457
  Torget vurderinger
  10
  211421772_10158539117257055_5615269489189020195_n.jpg

  Av Henrik Axelsson;
  ”De spottar på dig, kallar dig för fitta och hora, de skrattar åt dig och säger det finns inget du kan göra, de visar upp sina tillgångar på stan, på sociala medier. De kör runt i bilar som kostar mer att försäkra i månaden än hela din månadslön. Blir de dömda för något får de fler rabatter på straffet än vad självaste julrean har. De står och väntar på dig när du slutar jobbet, de står utanför ditt hem, de tar din familjs namn vid sin mun, de förser dina barn med narkotika de skrattar när de pissar på dina barn efter att de rånat dem.
  Den rättvisa du sliter för genom att knega dina timmar, lämna in din deklaration fylla i alla byråkratiska mallar rycker de på axlarna för. De tar din farmors tillgångar genom att utge sig för vara någon annan. När du försöker skrika ansvar, konsekvens nickar någon instämmande men ingenting händer. Åren passerar åren går ingenting händer. En dag blir du skjuten och lämnar detta jordeliv och din familj. Röster höjs återigen. Men ingenting kommer förändras inom närtid för vi är landet där vi bara pratar rättigheter och aldrig skyldigheter. Där vi sätter misstänkta i första hand och målsäganden i andra.
  Du fick sona med ditt liv vi ger tillbaka med att kalla dig för hjälte genom att i bästa fall om din mördare är minderårig döma hen till 4 år.
  💙  Dette ser vi i Norge også dessverre, veike politikere raserer landet vårt.

  Mvh.
  SAL
   

  Dr Dong

  Æresmedlem
  Ble medlem
  23.01.2011
  Innlegg
  14.418
  Antall liker
  13.809
  Sted
  landskapet uten motstand
  Torget vurderinger
  1
  konflikten mellom klan og stat. trist at dette ikke blir tatt mer alvorlig av den politiske klasse.

   

  MrSpock

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  06.03.2007
  Innlegg
  4.602
  Antall liker
  5.123

  Polisen utreder misstänkt förskingring inom Solna kommun som ska ha pågått under flera år, enligt uppgifter till Ekot.

  Sammanlagt saknas fyra miljoner kronor i kommunens kassa.

  Det misstänkta brottet ska ha uppdagats nyligen och för en vecka sedan stängdes en anställd på kommunen av utan lön innan hon till slut sades upp från sin tjänst.

  Enligt Ekot ska kvinnan ha utsatts för ett romansbedrägeri där hon under en längre tid trodde att rocksångaren Mick Jagger var förälskad i henne.
  :oops:
   

  hogen

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  05.12.2003
  Innlegg
  2.729
  Antall liker
  2.303
  Torget vurderinger
  2
   

  Roald

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.06.2005
  Innlegg
  5.098
  Antall liker
  2.263
  Torget vurderinger
  1
  Det er jo ikke akkurat det verste som kunne skje i Sverige!

  Og hvor lenge skal nato la islamisten Erdogan trenere? Tyrkia skulle selvsagt blitt sparket ut for lenge siden og det er selvsagt ikke utspill som dette som gjør at han trenerer, Kurdere i riksdagen og andre han ønsker å få kloa i er vel den egentlige grunnen.
   

  4-string

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  29.01.2011
  Innlegg
  4.655
  Antall liker
  8.089
  Sted
  Interiore Simplicitate
  Nå er nå engang Tyrkia med i NATO, og det må man forholde seg til. Etter alt som må være investert i diplomati for å få Sverige med er det synd at prosessen treneres av urealistiske og populistiske utspill som dette.

  Erdogan ser seg formodentlig nødt til å reagere på dette, og det mest effektive virkemidlet han har til rådighet er vel å fortsatt gjøre det vanskelig for svenskene.

  Imens steller Vladimir med sitt.
   

  Roald

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  25.06.2005
  Innlegg
  5.098
  Antall liker
  2.263
  Torget vurderinger
  1
  Så urealistisk er det nok ikke, bare gi det litt tid…

  Vel nå er jo Valdimir og Erdogan godt på talefot og alltid lettere å ha noen på innsiden fremfor å drive med denne fiendtlige spionasjen

   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn