Hjelp! Rare lyder og nå DØD forsterker! (VIDEO / LYD i innlegg)

Ble medlem
02.08.2017
Innlegg
2
Antall liker
1
Hei alle!

Dette er mitt første innlegg i dette forumet, og jeg søker deres eksperthjelp i håp om at noen av dere kan hjelpe meg litt på vei her!

Jeg kjøpte en brukt Marantz PM-78 forsterker for ca et år siden, og jeg vet ikke hvor gammel den opprinnelig er. Dette har vært en fantastisk forsterker for mitt bruk, men nå er jeg redd den er "død". For to uker siden slo jeg den på, og det kom masse sprakelyder / ulyder fra selve forsterkeren. Jeg bestemte meg for å ta opp en video for å få med lyden, og midt i filmingen slår plutselig forsterkeren seg på som normalt igjen og funker som bare det! Gleden var stor, men kortvarig. Etter å ha fungert i to uker, kom buzz-lydene tilbake, før den plutselig ikke gav en lyd fra seg. Ingen lys, ingen lyd, ingenting. Helt død.

Her er videoen jeg lagde da den plutselig bestemte seg for å virke igjen, og man hører klart og tydelig sprakelydene når jeg slår den på:


Spørsmålet mitt er om dette er noe dere klarer å identifisere, og om dere tror det er verdt å reparere? Hva skal jeg gjøre?

Alle innspill mottas med et stort takk fra noen som i utgangspunktet ikke har så mye peiling på akkurat dette!
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.596
Antall liker
15.128
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Hørtes ut som svidde kondensatorer. Det er vanlig når kondensatorer har levd et langt og varmt liv, en årsak til å slå av forsterkerne om natten og å gi dem nok lufting. Har skjedd med to NAD-forsterkere for meg.
 
Ble medlem
02.08.2017
Innlegg
2
Antall liker
1
Takk for svar! Skal undersøke litt, men håper jeg klarer å få lyd i den igjen :)
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
7.997
Antall liker
1.857
Torget vurderinger
8
Kondensator?
Service er ikke såå dyrt
 
Topp Bunn