Hegel hodetelefonforsterkere

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
563
Sted
Bergensregionen
hegel_super.jpg

Hegel SUPER

Trådens emne
Dette er en paraplytråd for produkter med hodetelefonforsterker fra Hegel Music Systems.

Den skal handle om emner som er felles for alle eller noen av disse produktene, likheter og forskjeller mellom modellene, passende hodetelefoner o.l. Det vil også være nyttig og riktig å sammenligne disse produktene med andre produkter (det er naturlig å sammenligne med).

Det vil etterhvert kanskje i tillegg være naturlig å opprette separate tråder for en del av modellene fra Hegel.

Innleggstitler
Jeg oppfordrer dere til å benytte feltet "Overskrift:" i vinduet "Svar på Tråd" for å gi det enkelte innlegg en god og dekkende tittel. Dette gjør det lettere å finne frem i tråden etterhvert som den (forhåpentlig) vokser.
Man kan f.eks. benytte produsent, produktnavn eller modellbetegnelse som innleggstittel.

Bilder
Inkludér gjerne et bilde siden et godt bilde ofte kan fortelle mye om et produkt.
Benytt knappen "Legg til bilde" og en av disse valgene slik at bildet lagres i tråden slik at vi unngår lenker til bilder som er forsvunnet fra den opprinnelige adressen:
  • Fra datamaskin -> Fil
  • Fra URL -> Hake for "Hent ekstern fil og lagre den lokalt"
Referanser og lenker
Inkludér gjerne referanser og lenker. Det gjør det enklere for andre å finne informasjon, og forfatteren viser hvor informasjonen er hentet fra.
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
563
Sted
Bergensregionen
Hegel SUPER

225066d1383312859-nyheter-hegel-super-usb-dac-hodetelefon-forsterker-3.jpg


Hegel SUPER USB-DAK, hodetelefonforsterker og USB -> mini-Toslink-konverter

Technical Details
Digital inputs: USB micro
Outputs: mini-jack (analog) + optical mini-jack (digital)
USB interface: up to 24 bit / 96 kHz, plug & play
Noise floor: -140dB
Output impedance: Below 1 ohm
Dimensions: 1,6 cm x 4,1cm x 8,2cm (HxWxD)
Dimensions (US): 0.6” x 1.6” x 3.2” (HxWxD)
Soundgarden:
Hør hvordan hodetelefonene dine faktisk låter med den nye Hegel USB hodetelefonforsterkeren. Hegel SUPER er frest ut av et enkelt stykke børstet aluminium og er vakker i seg selv, men den virkelige skjønnheten ligger i lydkvaliteten.

Kr. 1995
Audiostream fra RMAF 2013: "Hegel Super Headphone Amplifier/DAC":
225065d1383312794-nyheter-101513hegelsuper.jpg


Hegel also showed off their brand new Super Headphone Amplifier/DAC ($399) that promises "perfectly flat frequency response regardless of the load" according to Hegel. Capable of handling up to 24/96 via its USB input, the Super will be available just in time for Christmas.
Omtaler:
 

Volund

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
267
Antall liker
69
Sted
OSLO
Torget vurderinger
11
Noen som har egne erfaringer tilknyttet Hegel Super?

Synes mange av anbmeldelsene fokuserer på at det er bedre lyd enn rett fra PC, men lite sammenligning mot andre hodetelefondacer for PC/MAC.
 
R

rudo

Guest
Dukker opp mange slike små/kompakte USB "hodetelefonforsterkere" som har sine begrensninger, selv om de gir kraftig oppgradering sammenlignet med å koble hodetelefon direkte i PC. Men har du Mac er det ikke sikkert analogutgangen er dårligere enn mange av disse små USB "lydkortene".

Personlig ville jeg nok heller anbefale en CEntrance DACport som er en VIRKELIG god USB headamp. Den har også ubegripelig mye power, kan faktisk drive HE6 til fullt alseptabelt volum og litt til, og det låter også bra...naturlig og balansert og fyldig!
 
N

Nyttbrukernavn555

Guest
Dukker opp mange slike små/kompakte USB "hodetelefonforsterkere" som har sine begrensninger, selv om de gir kraftig oppgradering sammenlignet med å koble hodetelefon direkte i PC. Men har du Mac er det ikke sikkert analogutgangen er dårligere enn mange av disse små USB "lydkortene".

Personlig ville jeg nok heller anbefale en CEntrance DACport som er en VIRKELIG god USB headamp. Den har også ubegripelig mye power, kan faktisk drive HE6 til fullt alseptabelt volum og litt til, og det låter også bra...naturlig og balansert og fyldig!
I stor grad enig i at oppgraderingen i lydkvalitet med denne typen usb produkter ikke er helt tilstede, og reklameringen ved at "man hører mer av lyden" etc. er en upresis formulering nærmere ren gimmick heller enn ren fakta.

Min erfaring er at lyden blir ikke bedre med mange av denne typen USB Devices, men i noen tilfeller kan den bli bedre. De tilfellene hvor lyden har blitt bedre har grunnen vært impedans-mismatch eller støy fra integrert lydkort og annen elektronikk. I de tilfellene hvor det integrerte lydkortet har vært greit kapabel, har jeg ikke hatt behov for ekstern forsterker. Det betyr ikke at denne typen produkt i alle tilfeller gir bedre lyd. Det betyr heller ikke at produktet ikke har et formål eller er en bortkastet investering. I de tilfeller hvor en sliter med støy, impedans-mismatch eller andre grunner til at lyden blir forringet, er dette et nyttig produkt og en veldig god investering dersom prisen er lav.

Fordeler:
- Eksternt lydkort kan i noen tilfeller ha lavere støynivå fordi den er separert fra elektronikk som støyer.
- Noen av dem har høyere output effekt enn effekten i originalt integrert i lydkortet.
- Noen ganger oppgis det hvilken output impedance produktet har, som alltid er en fordel.
- Fungerer fint som en preamp og global volumjustering.
- Er det en portabel enhet med batteri, er det et fantastisk produkt å ha med på reise når det er langt i mellom hver gang man kan lade telefonen.

Men sliter du ikke med impedans-mismatch eller støy i ditt integrerte lydkort på datamaskinen du benytter, og den har bit/samplerate 16/44,1 eller høyere, og du i tillegg kan spille på ønsket volumnivå uten klipping, er dette etter min mening en bortkastet investering hvis målet er bedre lydkvalitet. ;)
 
R

rudo

Guest
Man får vesentlig oppgradering fra onboard lydkort i en PC...med de fleste av disse små/ekle DAC løsningene.

Men jeg "sliter" litt med markedsføring av Hegel SUPER som en hodetelefonforsterker, det er jo i praksis en enkel DAC eller digital konverter. Fast analog line out eller optisk ut (ikke begge deler samtidig), man kan da ikke kalle dette en hodetelefonforsterker mener jeg. Man må bruke volum justering i iTunes etc, noe skikkelig "knot" etter mitt syn, håpløs følsomhet ved innstilling hvis du kobler til en hodetelefon med høy følsomhet (lettdrevet/lav-ohmig). Har prøvd det med en annen tilsvarende DACport LX som da er DACport men uten headamp med volumkontroll på headampen. Problemstillingen er jo uansett åpenbar.

Hegel SUPER er sikkert fin som en meget enkel DAC for kobling mellom PC og analog inngang på integrert forsterker, og det er for slik bruk den skulle vært markedsført.
 
  • Liker
Reaksjoner: nma
T

Tittentei

Guest
I de tilfeller hvor en sliter med støy, impedans-mismatch eller andre grunner til at lyden blir forringet, er dette et nyttig produkt og en veldig god investering dersom prisen er lav.
Er enig i at ting som denne ikke har en drit for seg. Denne vesle saken fra Hegel krever de 2000 kroner for, nesten det samme som en ny, men rimelig laptop. Har aldri hørt støy fra en mobiltelefon eller en mp3-spiller heller. Og for 2000 kroner får man en god smarttelefon om man er villig til å binde seg opp. Kan se at reisende folk vil ha med seg litt tungdrevne hodetelefoner på hotell og sånt, og derfor ønsker noe separat med mer juice, men that's about it, og jeg tviler på at HEGEL Super Duper Mega Turbo, tilfeldigvis i samme finish som Apple-produkter, leverer det.

Hvis man sliter med støy fra hodetelefonutgangen på laptopen, så vil jeg påstå at man har vurdert produktet dårlig før man kjøpte det. Hvis man visste at man skulle bruke hodetelefoner med maskinen, så burde man prøve den for det formålet før kjøp. Mange vet nok ikke engang at det kan være et problem, før det er for sent, men da vil jeg nesten si det blir reklamasjonsgrunn, tolket analogt etter at man aldri ville akseptert at skjermen flimret.
 
Sist redigert:
R

rudo

Guest
HVIS man stiller krav til lydkvalitet (men kan kompromisse bitte litt) og man tenker kombinasjon datamaskin og hodetelefon uten "unødvendig dilldall"; ....KJØP MAC!

Da kan man godt leve med lydkvalitet direkte fra lydutgang på MacBookPro. Begrensning da ligger i HODETELFONENE først og fremst. Men plugger du for eks HD800, TH-900, PS1000, AKG-K712/812 direkte i macbook så låter det rett og slett meget bra. Alle nevnte er "relativt" lettdrevne, power er absolutt ikke noe problem...

Jeg uttaler meg ganske "skråsikkert" om dette fordi jeg akkurat har gått en ny runde meg meg selv og alle min head-fi oppsett. I skrivende stund fra MacBookPro har jeg HD800 koblet direkte....og uten direkte test mot dyre DAC/amp oppsett er det ingen "påfallende" forskjell/reduksjon i lydkvalitet. Vel, jeg er litt head-fi freak, og vil gjerne ha aller beste lydkvalitet, gjerne hi-res filer i 24/192. Men, må innrømme at de forskjellene man hører er "til å leve med" for de aller aller fleste. Husk de forskjellene man best under testing ofte er ren "placebo effekt". ((De fleste vurderer forøvrig oppsett med høyest lyd/gain som best, uten å korrigere gain før man sammenligner...))

Jeg kvitter meg ikke med alle "high-end" DAC/amp oppsett, men 90% av det vi hifi freaker bruker pengene på er faktisk bortimot "unødvendig" mtp optimal lydkvalitet...

Dette innlegg ble litt på siden av tråden kanskje, men likevel SVÆRT relevant i sammenhengen...
 

Class

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2009
Innlegg
2.763
Antall liker
481
Sted
Vestfold
Torget vurderinger
7
Jeg har ikke prøvd å plugge AKG 701 i Mac Mini-en jeg har nå men da jeg prøvde det med min forrige MacBook Pro endte det med skikkelig mageplask. Det låt slett ikke bra.

Beklager OT fra Hegel.
 
R

rudo

Guest
Jeg hadde tilsvarende erfaring med K701. Men opplever at K712 har MYE bedre respons i bunn, og drives VESENTLIG bedre fra mac eller faktisk også iDevice..

Etter denne erfaring kvittet jeg meg med T5p som jeg brukte direkte på mac/iphone/ipad. Faktisk opplevde jeg T5p mangler mer power fra iPhone enn K712, der er power og bass ingen mangel...
 

JorgenFroland

Medlem
Ble medlem
06.02.2013
Innlegg
23
Antall liker
3
Sted
Trondheim
Jeg har akkurat kjøpt meg en Hegel Super og testet litt. Jeg er imponert, tatt i betraktning prisen. Hodetelefonene mine er et par Koss TD/80. Har ingen andre hodetelefon-DAC'er å sammenligne med, men dette låter virkelig bra! Sammenlignet med det jeg har opplevd til nå, forstår jeg nå hva mine hodetelefoner er gode for.

Det blir etter mitt syn litt latterlig å påstå at en laptop klarer å levere like god lyd som en ekstern DAC av denne typen. Selv ikke Apple, som stort sett har levert god lyd "ut av boksen". Dessuten har jeg alltid hatt erfaring med sus fra alle laptoper jeg har brukt, når laderen er koblet til. Dette er helt borte vekk nå.
 
R

rudo

Guest
Hallo...

Hegel super vil sellvfølgelig bidra til å "oppgradere" TD80 så langt det er mulig. Men, skjønner ikke prioriteringen med en DAC til kr 2000 for Koss TD80. Vil påstå hardnakket at f eks et sett billige Grado SR80i direkte på iPhone etc overgår hva TD80 har noen som helst mulighet til å levere med ENORM margin. Synes nok du begynner i feil ende, du har enormt mye å hente på bedre hodetelefoner først og fremst. Men for all del, det kan finnes de som liker lyden i rimelige Koss fremfor dyre high-end hodetelefoner...vi oppfatter god lyd ganske forskjellig..! Men for min del så vil alle kodetelefoner som koster under 5000 komme langt ned på lista. Mine billigste AKG-K712prp koster 3700, mange synes de er gode. Men opgradering fra K712 til HD800 er verdt hver krone faktisk...!
 

JorgenFroland

Medlem
Ble medlem
06.02.2013
Innlegg
23
Antall liker
3
Sted
Trondheim
rudo: Du bommer på poenget mitt. Jeg mener det er litt latterlig å mene at iPhone, iPad, latops, osv, klarer å levere like bra eller bedre enn Hegel sin nye DAC. Jeg kan ikke motbevise din påstand, så den får stå for seg selv. Men det vil ikke overraske meg om også dyrere hodetelefoner vil låte mye bedre med denne DAC'en, fremfor å putte den rett i dingsen. Når lydbildet blir tilstrekkelig komplisert vil jeg påstå at dingsene ikke klarer å henge med. Det er ihvertfall min erfaring etter å ha lyttet mellom laptop og Samsung S4, med og uten Hegel Super. Komponentene er rett og slett ikke gode nok.
 
N

Nyttbrukernavn555

Guest
Er der en faktisk forskjell eller tror du at der er en forskjell? Har du forsøkt en enkel blindtest for å teste det ut i praksis? Hvis ikke ville jeg fått en medhjelper som kobler med eller uten forsterker også kan du gjette om du hører på lyden via Hegel eller ikke. Identisk volum-nivå er kritisk i en slik test.

Og hvis der er en forskjell. Er det bedre lydkvalitet eller bare annerledes?

Det jeg vil frem til er at min erfaring tilsier at du tar feil. ;)
 

hugo25

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2010
Innlegg
143
Antall liker
12
Torget vurderinger
3
Er der en faktisk forskjell eller tror du at der er en forskjell? Har du forsøkt en enkel blindtest for å teste det ut i praksis? Hvis ikke ville jeg fått en medhjelper som kobler med eller uten forsterker også kan du gjette om du hører på lyden via Hegel eller ikke. Identisk volum-nivå er kritisk i en slik test.

Og hvis der er en forskjell. Er det bedre lydkvalitet eller bare annerledes?

Det jeg vil frem til er at min erfaring tilsier at du tar feil. ;)
slutt å tull matsgyver,pc lyd e bare rævva.har hatt mange forskjellige dac"er.fra billige til dyre.samme med hodetelefoner.
å det er stor forskjell på lyd(til det bedre)så vask øran din før dæm dætt av.makan til sprøyt.
 
N

Nyttbrukernavn555

Guest
Har du en såpe du anbefaler? Bruker bare vanlig billig Lano (for stor) da jeg er blitt voksen, men mulig jeg hører bedre hvis jeg kjøper en såpe til to tusen kroner også.
 
R

rudo

Guest
Når du kobler via hegel så er det første som møter deg et vannvittig lydtrykk/power med iTunes volumet lavt nede. Da går for mange i "fella" med engang; "MER LYD = BEDRE LYD". Vi (dvs noen) responderer umiddelbart med at mer gain representerer bedre lyd. Man må først stille volum eksakt likt på de oppsett man skal sammenligne.

Tror nok JørgenFroland ikke har hør nok. Hadde han hørt f eks mine Grado PS1000 direkte på macBookPro lydutgamg, eller på iPad/iPod for den saks skyld....haka hans hadde hengt nedpå knærne!
 

JorgenFroland

Medlem
Ble medlem
06.02.2013
Innlegg
23
Antall liker
3
Sted
Trondheim
Jeg har ikke hørt nok, det har du rett i. Har ikke tilgang til en rekke dyre alternativer. Jeg får se om jeg kan ta meg en tur til en av hifi-sjappene i byen og høre om jeg får prøve-lytte andre hodetelefoner. Og - jeg er klar over hva som forutsetter en representativ test, så biaser har jeg jobbet for å korrigere. Men - jeg har opplevd forskjell i kvalitet, ikke bare forskjell. Og det er, som det har blitt påpekt, ørene som til slutt er tellende faktor (korrigert for biaser selvsagt). Til opplysning har en kollega - riktignok "bare" med Sennheiser Momentum - hatt nøyaktig samme opplevelsen som jeg hadde.

Dere får ha deres egne meninger, men jeg synes uansett kr. 1.990 for en Hegel Super er en veldig god investering. Og vil sterkt anbefale den.
 

Terje Berg

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.07.2008
Innlegg
1.324
Antall liker
1.076
Sted
Sandnes
Torget vurderinger
4
Hegel Super i hus... Bruker selv MacBook Pro og et par med Focal Classic hodetelefoner.

Ga et stort løft hos meg kontra vanlig minijack inngang hvertfall..
 

OhYeah

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.07.2004
Innlegg
440
Antall liker
289
Sted
Vennesla
Torget vurderinger
15
Har for et par uker siden gått til anskaffelse av en Hegel Super :) Bruker den sammen med en Macbook Pro. For å si det enkelt: Her er det ikke bare snakk om mer gain! Jeg er rett og slett SUPER fornøyd! En skikkelig oppgradering i forhold til standard hodetelefonutgang på Macbooken. Når den i disse dager også selges for kr. 995,- så er det bare og løpe og kjøpe :)
 

Bjørn.H

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
03.07.2004
Innlegg
21.705
Antall liker
4.242
Torget vurderinger
1
Etter oppgraderingen til Windows 10 her så opplever jeg at Hegel slutter å virke etter en stund, det fryser til dels en del programtillegg når det skjer. Noen som har en bugfix?
 

hugo25

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
30.08.2010
Innlegg
143
Antall liker
12
Torget vurderinger
3
noen som har prøvd hd12????
 

Erlendb

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.08.2014
Innlegg
1.426
Antall liker
521
Sted
Sandnes
Torget vurderinger
1
Nei. Men jeg har hatt Hegel HD11 og 12 skal jo være bedre!. Synes HD11 var en glitrende dac til prisen. Som hodefonforsterker har jeg ikke helt trua. Ikke de på soundgarden jeg har snakka med heller.
 

ardilla

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2009
Innlegg
4.310
Antall liker
834
Sted
OSLO
Torget vurderinger
3
Leste at HD12 var på nivå med Hegel Super. Ikke utenkelig om hodetelefondelen ligner på disse to. Sikkert helt fin med lettdrevne klokker :)
 

Erlendb

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.08.2014
Innlegg
1.426
Antall liker
521
Sted
Sandnes
Torget vurderinger
1
Lettdrevne klokker ja. Men kanskje ikke derfor man kjøper en forsterker i den prisklassen.
 
Sist redigert:
Topp Bunn