Høy piping fra én kanal på Pioneer LX81

Hennessy

Medlem
Ble medlem
04.10.2006
Innlegg
13
Antall liker
0
Hei,

Har en gammel Pioneer LX81 receiver som frem til nå har spilt fint. Da jeg kom hjem i helgen ble jeg derimot møtt av en høy pipelyd fra den ene høytaleren.

Følgende er blitt gjort for å feilsøke:

Testet med kun én og én kanal tilkoblet, og funnet at lyden kun opptrer på kanalen foran til venstre. Kobler jeg annen høytaler på samme kanal ut på receiver oppstår samme lyd.
* Koblet høytaler foran venstre til en annen kanal på receiver og høytaleren spiller som normalt (forsøkte dog kun på lavt volum).
* Koblet fra alle kilder og forsøkt med én og én kilde - ikke noe utslag.
* Forsøkt å bytte strømkabel, samt benytte et annet strømuttak - ikke noe utslag.
* Forsøk på å aktivere sone to på receiveren (aktiverer kanal 6 og 7) gjør at receiveren skrur seg av.
* Endring på volum, kilde eller andre innstillinger på receiveren har ingen effekt på pipingen fra høytaler.

Forsøkt å google meg frem til et svar på hva dette kan være, og aller mest om det er noe som kan fikses, men ikke kommet frem til noe fornuftig utover at det kan være et symptom på at det er strømforsyningen som er årsaken.

Receiveren er fra 2009, så det er kanskje på tide å bytte den ut, men dette var noe jeg hadde tenkt å vente med til neste år, så håper noen har forslag til hvordan dette kan løses, og isåfall hvordan jeg bør gå frem.


Takk
 

TGB

Hi-Fi freak
Ble medlem
10.08.2013
Innlegg
1.340
Antall liker
462
Torget vurderinger
1
Mistenker du må levere den inn til service.
 
Topp Bunn