Gjøre om Dual 1219 til manuell spiller?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • olisn

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  02.05.2012
  Innlegg
  551
  Antall liker
  385
  Sted
  Larvik
  Torget vurderinger
  4
  Jeg hadde en gang en velfungerende 1219, men etterhvert dukket det velkjente problemet med Dualspillere opp, nemlig dårlig kontakt inernt i headshellet, og følgelig bare lyd i en kanal. Etterhvert sluttet også automatikken å virke slik den skal, noe som sannsynligvis skyldes enda et velkjent problem ved Dualspillere, nemlig defekt in der steuerpimpel.
  Sistnevnte ser jeg ikke så mørkt på, det problemet skal sannsynligvis også en amatør som meg kunne gjøre noe med (ligger noen videoer ute på youtube). Verre er det med headshellet og det å få godt signal i begge kanaler, tror vel jeg skal være så ærlig å si at jeg i min iver etter å pusse delene kan ha slitt vekk det som visstnok skal være et sølvbelegg i kontaktpunktene internt i headshellet. Og så er det jo det at originalarmen aldri har vært denne spillerens sterke side.
  Men drivverket, med mellomhjul, skal være bra. Så tanken om å enten la spilleren støve ned eller å selge hele rukla har etterhvert blitt avløst av ideen om å montere en annen og bedre arm, samt å glemme hele den avanserte mekanikken. Demontere arm og automatikk må jeg vel klare....

  Men først: Er det noen som har gjort dette før, og som evt har noen gode råd? Pfh takk.
  Legger ved et mobilkamerabilde av innmaten:

  image.jpg


  Ole G
   

  Gjest.

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  12.09.2006
  Innlegg
  5.382
  Antall liker
  300
  Jeg har gjort det. Bare å fjerne de delene som ikke trengs. Du må finne en måte å kople på/av til en av velgerne på topplaten. Jeg lot armen stå, og på/av ble styrt med den.
   

  olisn

  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  02.05.2012
  Innlegg
  551
  Antall liker
  385
  Sted
  Larvik
  Torget vurderinger
  4
  Fint, takk. Ble det vellykket?

  Ole G
   

  Boogie-Stian

  Hi-Fi entusiast
  Ble medlem
  25.08.2009
  Innlegg
  387
  Antall liker
  78
  Torget vurderinger
  7
  Nå kommer vel noen til å riste litt på hodet, men jeg har akkurat bytta ut VPI Classic med en velfungerende 1219 i stua...

  Jeg har en 1229 som trenger innslagsmehkanismen til automatikken for å kunne fungere automatisk igjen. Hvis du ender opp med å demontere/slakte din 1219, kan jeg få kjøpe det gule tannhjulet med innslagsmekanismen på ?

  Når det er sagt, om du bestemmer deg for å bevare den original og erstatte stuerpimpelen har du jo fortsatt muligheten til å benytte spilleren både manuelt og automatisk. En bit av gummistrømpen på f.eks en kabel kan fungere som en god erstatning.

  mvh.
  Stian
   
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…
Topp Bunn