Göbel High End snart i Norge!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • goebel-relocation_hfs.png


  Gjallarhorn Audio ble nylig tildelt importrettighetene for Göbel High End i Norge. Firmaet tilhører ultra high-end sjiktet. Produkt- og lydkvalitet er, som man bør kunne forvente i denne prisklassen, på øverste nivå. Produksjonen foregår i egne lokaler i Tyskland, og alle komponenter som inngår i produksjonen er tyske, bortsett fra komponenter fra Duelund (Danmark).

  Göbel High End ble grunnlagt av ex-Siemens høyttalerkonstruktør Oliver Göbel i 2003, og 20 år senere eies selskapet fremdeles 100% av ham, noe som sikrer full kreativ kontroll over produktutviklingen. For å finansiere egen F&U innsats i tidlig fase av firmaets eksistens, så opererte også Göbel som OEM partner for en rekke store navn i industrien og var blant annet ansvarlig for konstruksjonen av Grundig sin 9000-utgave av deres legendariske Audiorama kulehøyttaler.

  Firmaets trumfess er deres unike bending wave teknologi, en teknologi som Göbel allerede i sin tid hos Siemens var med på å utvikle og implementere i form av "usynlige" høyttalere til bl.a. bil- og møbelbransjen. Men Göbel ønsket å ta teknologien lenger enn det Siemens hadde behov for, og det ledet frem til oppstarten av Göbel High End. Her ble teknologien videreutviklet for bruk i high-end audiomarkedet og var sentral ved lanseringen av deres første høyttalerserie Detaille i 2004. Detaille høyttalerne var en ubetinget suksess og teknologien ble derfor patentert i 2005.

  Epoque Fine 2 Slider.jpg


  Dagens utgave av bending wave driveren går under navnet Carbon Excellence Bending Wave Driver, og det ligger mere enn 15 år med utvikling bak denne versjonen. Frekvensområdet til denne driveren alene er fra 170 Hz til over 31 kHz, noe som er med på å sikre en ekstraordinær lydgjengivelse.

  Bending Wave driveren benyttes i dag i høyttalerserien Epoque Aeon som består av 2 gulvstående høyttalermodeller (Fine og Reference), 1 vegghøyttaler (Wall) og 2 subwoofere (Baforce Petite og Baforce) med kontrollenhet (Baforce Controller). Her er en engelsk oversettelse av en tysk omtale av Epoque Aeon Fine: HiFi Statement - Epoque Aeon Fine Review

  Epoque Baforce 1 Slider.jpg


  Men bending wave høyttalere er relativt tungdrevne med en følsomhet på 86 dB/W/m og krever forsterkere med forholdsvis høy effekt, spesielt om man ønsker å hente ut det fulle potensialet til disse høyttalerne. Göbel ønsket derfor å utvikle en alternativ høyttalerserie med en langt høyere følsomhet. Denne serien fikk navnet Divin og er basert på mere konvensjonelle teknologier, riktignok med innslag av bending wave teknologi om enn ikke selve bending wave driveren.

  divin-marquis_hfs.png


  Divin-serien består i dag av 3 gulvstående høyttalermodeller (Marquis, Noblesse og Majestic) og 1 subwoofer (Sovereign). Teknologien som benyttes i Divin serien er som nevnt konvensjonell, men implementeringen av den skiller seg klart ut fra mengden. I likhet med Epoque Aeon serien, så er dette høyttalere med en eksepsjonell lydkvalitet. Her er en omtale av Divin Noblesse & Sovereign fra 02/2023 nummeret av The Absolute Sound: 27_Divin_Noblesse_and_Sovereign_TAS_review_february_issue_2023.pdf (goebel-highend.de)

  Göbel High End produserer også kabler av ypperste kvalitet og navnet på kablene er Lacorde Statement. Serien består av alle typer kabler man måtte ha behov for i et hi-fi oppsett. Internkablingen i alle Göbel sine høyttalere er også Lacorde Statement.

  Slider 3 Lacorde Statement series.jpg


  Etter 19 år i drift flyttet firmaet nylig inn i nye lokaler i Landshut utenfor München (se bildet øverst i annonsen). Lokalene ble bygget fra grunnen av for å kunne strømlinjeforme alle deler av produksjonsprosessen og inkluderer i tillegg to lytterom og et anekkoisk kammer. Under er en peker til en omtale av 20 års jubileet som fant sted under årets High End messe i München på kvelden den 18. mai. Både presse og distributører var invitert, også vi.

  SoundStageAustralia.com - Factory Tour – Göbel High End

  Vårt første demopar fra Göbel, Divin Marquis, ankommer i begynnelsen av oktober. Neste år vil disse få selskap av 1 par Divin Sovereign subwoofere. En invitasjon om å komme på demo av Divin Marquis vil bli lagt ut her på sentralen når tiden er inne.


  ga_logoBV_300px96dpi.png
   
  Sist redigert:

  Kommentarer

  Powerpoint

  Hi-Fi freak
  Ble medlem
  23.04.2003
  Innlegg
  7.221
  Antall liker
  12.083
  Det høyttalersystemet på bilde 3 spiller skremmende bra :cool:
  Jeg satt helt alene med godsakene og lyttet til musikk i en halvtime under München messa i 2015 noen år før pandemien slo til. Fæle greier ;)

  DSC_6445.JPG
   
  Sist redigert:

  Gjallarhorn Audio

  Bransjeaktør
  Ble medlem
  26.02.2010
  Innlegg
  1.612
  Antall liker
  1.307
  Sted
  Heggedal, Asker
  Torget vurderinger
  99
  Ja, Epoque Aeon Reference er flaggskipsmodellen av bending wave høyttalerne til Göbel, så det kan jeg levende forestille meg. Lillebroren, Epoque Aeon Fine skal etter planen importeres i 2025 :)
   
  Sist redigert:
 • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

 • Laster inn…

Informasjon om bruker

Gjallarhorn Audio
Bransjeaktør
Medlem siden
Antall liker
1.307
Link til alle artikler
200
Gjallarhorn Audio sine annonser
Bransjenyheter
Produkter for hjemlån hos Gjallarhorn per 1/8-2023

Produkter for hjemlån hos Gjallarhorn per 1/8-2023

 • 0
Klikk _her_ for å se bildet over i full størrelse. Vi har for tiden en rekke produkter tilgjengelig for hjemlån og flere vil komme til utover i året. Nytt varemerke på listen er japanske...
Fortsett
Bransjenyheter
YG Acoustics sin Peaks serie nå i demo hos Gjallarhorn

YG Acoustics sin Peaks serie nå i demo hos Gjallarhorn

 • 0
YG Acoustics sin nye innstegsserie Peaks er nå i demo hos oss i Asker (Heggedal). I øyeblikket er 3 av modellene i serien tilgjengelig for demo på forespørsel. Bildet over viser Ascent sammen...
Fortsett
Bransjenyheter
Komplett Soulnote Serie 2 nå i Norge!

Komplett Soulnote Serie 2 nå i Norge!

 • 0
Hele Soulnotes Serie 2 (A-2, D-2 & E-2) er nå ankommet oss for demo og hjemlån til kunder. I tillegg er A-1, den integrerte forsterkeren i Serie 1, kommet inn. A-2 ble nylig spilt inn og det er...
Fortsett
Bransjenyheter
Gjallarhorn er norsk importør av Pilium

Gjallarhorn er norsk importør av Pilium

 • 23
Det hører med til sjeldenhetene at det nærmest over natten dukker opp et nytt forsterkermerke som på forbløffende vis utkonkurrerer etablerte merker. Et slikt tilfelle er Pilium! Pilium ble...
Fortsett
Bransjenyheter
Sommerkampanje på Harbeth (-25%)

Sommerkampanje på Harbeth (-25%)

 • 0
Vi kjører en sommerkampanje på Harbeth for å få ned vår lagerbeholdning. Alt av modeller, bortsett fra toppmodellen, er på lager i de fleste finisher. Merk at tilbudet om 25% rabatt på listepris...
Fortsett
Bransjenyheter
GigaWatt nå hos Gjallarhorn

GigaWatt nå hos Gjallarhorn

 • 2
GigaWatt har i en tid nå vært uten importør i Norge. Etter å ha lagt merke til hvor mange oppsett som brukte strømprodukter fra GigaWatt under årets High End messe i München, så tok vi kontakt med...
Fortsett
Topp Bunn