Forskel på rip fra PC eller dedikeret ripper?

ksr

Hi-Fi interessert
Ble medlem
26.02.2009
Innlegg
72
Antall liker
39
Torget vurderinger
1
Forleden var jeg til demonstration i en lokal hifi-forretning. Demonstrationen gjaldt en række alt-i-en-apparater (streaming, forstærker, etc. i et).

Den fremmødte repræsentant for aftenens mærke mente, at der var stor, ja himmelvid, forskel i lydkvalitet afhængig af, hvorvidt en cd blev rippet på en PC eller Mac eller om den var rippet på det aktuelle mærkes dedikerede ripper. Cd’er rippet på PC/Mac lød decideret dårligere mens cd’er rippet på dedikeret ripper.

Forklaringen skulle være den megen støj, der angiveligt findes i en PC eller Mac, og at denne højfrekvente støj påvirker lydkvaliteten negativt. Men hvordan i alverden kan støj i PC’en påvirke lydkvaliteten negativt?

Er der nogle her, som har erfaring med dette? Selv har jeg ingen erfaring med dette, men har meget vanskeligt ved at tro, at det kan være rigtigt, men jeg har meget svært ved at tro, at det kan være sandt.

:confused:
 

jannisj

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.10.2018
Innlegg
96
Antall liker
27
Vanskelig for å godta det representanten sier.
Bruker man exact audio copy, eller dbpoweramp, så skal det være helt på høyde med alskens dyre standalone rippere, om ikke bedre.

-j
 

na_X

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.09.2013
Innlegg
567
Antall liker
222
Torget vurderinger
1
En CD er lagd på standard ISO9660, der står det feilrate etc. Det avgjørende her er bare codec som brukes til media den rippes til.
Renspikka BS fra selger, ville ikke stolt på hans tekniske kunnskap på produktene han selger.
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
6.624
Antall liker
2.804
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Det er hele tiden snakk om å hente et digitalt signal rett fra en CD, og så lagre det ned på disk, uten å gå via analogt signal. Det er ingen plasser støy kommer inn i dette begrepet, med mindre det er snakk om feilavlesing av CDen, som det er mekanismer på plass for å håndtere. Er det så mye signalstøy at de digitale signalene nne i PCen forstyrres, så vil pcen vær fundamentalt ustabil - dvs den krasjer.

Johan-Kr
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
18.593
Antall liker
4.540
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
13
Ja identiske kopier verifiseres med checksum. Dette er ljug eller uvitenhet fra selger..
 

cruiser

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.02.2010
Innlegg
9.367
Antall liker
2.692
Jeg setter en tier på at selgeren faktisk tror på dette, på lik linje med audiohuene som kjøper produktet.
 

Dephnot

Rubinmedlem
Ble medlem
07.09.2004
Innlegg
44.315
Antall liker
9.527
Sted
MQ-9
Torget vurderinger
1
Det er en enkel oppgave å se til at en rip er perfekt eller ikke ved å bruke checksums etc. De er en helt triviell oppgave å rippe en CD. Hvis det er noen forskjeller her, så er de introdusert av noe DSP i hardware som ikke hører hjemme der og som degenerer lydkvaliteten, selv om det sikkert kan skrus på slik at det "høres tilforladelig" ut.

Om selgeren er sleip/kynisk, feilinformert eller dum i hodet skal man ikke spekulere for mye i. Styr vel klar av slike er vel fasiten i alle tre tilfelle.

Ikke et vondt ord om DSP, jeg er slettes ingen purist og har det heavy inkludert i mitt system. Men jeg liker ikke svindel og overtro.

Så ripp CDene med fortsatt iver og tiltro til at det ikke blir bedre med en jallaboks de prøver å pushe.
 
Sist redigert:

grammofon

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.02.2011
Innlegg
5.578
Antall liker
2.779
Sted
Bærum
Godt å høre om alt man ikke trenger å bruke penger på...
 
Topp Bunn