Finnes det en guidline for diameter på port for design av sub med bassreflex

Næss

Overivrig entusiast
Ble medlem
30.08.2014
Innlegg
1.074
Antall liker
1.430
Sted
Larvik
Torget vurderinger
2
Sånn generellt, er det noen her som kjenner til en guidline for hvor stort areal man bør ha på porten(e) ved design av bassreflex kabinetter som skal brukes til bass/mellombass?

Spør fordi i en samtale med en forhandler av bla. elementer fikk inntrykk av at når man skal lage bass-kasse med bass refleks, så bør porten(e) ha ett areal som tilsvarer gjerne 50% eller minst 25% av arealet til elementet? Lurer på om jeg har hørt feil eller missforstod?

Bruker både Unibox og WinISD for simulering, og de gir ofte veeeeldig lange porter selv ved 25%. Jeg er nok på ett "for dummys" nivå på dette i forhold veldig til mange her på sentralen, så håper å få en oppklaring før jeg går videre både med valg av elementer og bygging av kasser :)
 

Frode

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.12.2002
Innlegg
1.080
Antall liker
165
Torget vurderinger
2
Jeg har sett at en del anbefaler å bruke rørdiameter i centimeter tilsvarende elemetstørrelse i tommer. Altså 5cm til 5" element, 10cm til 10" og så videre. Ellers gir vel Unibox deg mulighet til å se lufthastighet i porten. Manger anbefaler rundt 5% av lydens hastighet som max, altså rundt 17m/s.

Frode
 
Topp Bunn