Førstehjelp til en Acurus DIA-100?

corton

Medlem
Ble medlem
26.03.2010
Innlegg
40
Antall liker
4
Sted
Oslo
Torget vurderinger
6
Jeg har mye pent å si om min Acurus DIA-100, men det er ikke til å komme bort fra at den er nærmere 20 år gammel og alder vil til slutt sette spor. For de som ikke kjenner DIA-100 kan jeg nevne at dette er en integrert forsterker med en fullstendig passiv forforsterker del. Godt med krefter og deilig nøytral lyd. Nå har noe skjedd og jeg vet ikke riktig hva, men det er i hvert fall slutt på deilig nøytral lyd.

Det går stadig strøm inn da diodelyset slår seg på, men det er relativt dødt på lyd. Ingenting fra CD-spilleren, men merkelig nok lyd i en kanal fra radioen da jeg testet i går. Det sitter fire sikringer i denne. En var gått og jeg skiftet denne. Jeg er ikke helt sikker på at jeg har satt inn riktig sikring, men den som er satt inn har i det minste ikke gått på nytt.

Så, er det noen som har noen formening om hva som kan være galt?
Eller hva man kan gjøre selv for å finne ut av dette på? Er det noen som tar inn slikt til reperasjon? Jeg ser det er flere som mener DIA-100 er utmerket for DIY-arbeid, men jeg må innrømme at jeg er relativt ukyndig på DIY og ikke eier så mye som en loddebolt.

Et alternativ er å stede denne til evig hvile i elektronikkens himmelrike, eller sagt mer brutalt; kaste den der slikt kastes. Men det er litt synd for DIA-100 er noe ganske for seg selv. Kanskje er det slik med oss med denne hobbyen at det er litt sårt å la elektronikk vi har et forhold til forsvinne for destruksjon (?). Det er uansett ikke så veldig synd på meg da denne nå var blitt degradert til reserveforsterker. Det er bare det at de neste ukene trenger jeg en reserveforsterker for i det hele tatt å ha noe lyd.

Takknemmelig for innspill fra dere, men jeg er vel kun begrenset optmist om jeg er ærlig.
 

corton

Medlem
Ble medlem
26.03.2010
Innlegg
40
Antall liker
4
Sted
Oslo
Torget vurderinger
6
Greit, det var ikke så mye respons på denne tråden. For selv å avslutte historien kan jeg fortelle at jeg la den ut på Torget for en lav pengesum og den ble raskt plukket opp av en lokal DIY-mann. Det ramlet faktisk inn en del henvendelser på den annonsen.

Det var godt å se at noen kunne finne nytte i forsterkeren, det ville gjort litt vondt i hjertet om jeg selv måtte frakte denne til gjenvinning.
 

bambi

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
9.211
Antall liker
4.252
Sted
Nedre Eiker
Hørte den en gang på nittitallet, og syns det var en kul forsterker den gangen. Låt mye friskere og bedre enn det Acurus forsterkersettet jeg selv endte opp med den gangen, som jeg i dag tenker på som mitt første definitive bomkjøp. Jeg ville ha fjernkontroll til volumet, så det ble en RL-11 og A-150 på meg isteden som jeg sleit med i noen år.

Fint hvis DIA-100'en blir tatt vare på og satt i stand igjen.
 

mattism

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.12.2005
Innlegg
58
Antall liker
16
Sted
Asker
hei, jeg har en dia 100 som jeg har stor glede av. Har moddet den med et par motstander og nye psu caps og bypasset inngangskondensatoren, og satt inn større strømforsyning (600W). Jeg har ved flere anledninger mistet lyden og i alle tilfeller har det rett og slett vært sikringene som har gått. Jeg har aldri kunnet se at de har vært gått, men når jeg bruker et måleapparat for å måle spenning så ser jeg at den er gått. Sjekk alle 4 sikringene og ikke gi den opp- fortsatt en god forsterker. Den ble i sin tid solgt av hifiklubben så de kan nok ta service på den, men jeg har fått gjort mine modifikasjoner hos Roar Malmin og han tar imot slikt vet jeg.
Mattism
 

corton

Medlem
Ble medlem
26.03.2010
Innlegg
40
Antall liker
4
Sted
Oslo
Torget vurderinger
6
Takk for tips. Det endte med at jeg solgte den for en billig penge her på HFS. Kjøperen var godt fornøyd og har, så vidt jeg forsto, DIY ekspertise. På en måte var det synd å se den gå, men det var godt at noen vil få bruk for den. I mine hender ville den ikke vært så trygg om jeg væpnet meg med skrutrekker.

Den hadde noe eget ved seg denne Acurus'en, men nå får det være historie for min del.
 

trosse1

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.02.2012
Innlegg
2.254
Antall liker
1.970
Torget vurderinger
68
Har en Acurus DIA-100 som jeg nå har tørket støv av- koblet opp og testet ut igjen.
Denne forsterkeren overasker stadig når den får rett mat å jobbe med, nydelig klar og transparent lyd.

Det sitter etter hva jeg forstår en helt passiv pre i denne? Og således kan den vel bukes som et effekttrinn ved volum fast på
11-12 ? Eller blir det ikke riktig.

Tenkte å kjøpe en A150,A200 eller A250 - er det akkurat samme forsterker /effektrinn bare uten kontroller?
 
Topp Bunn