Et lykkelig valg

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.725
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
Fikk lyst til å skrive litt om en vellykket "nedskalering" av anlegget mitt.

Jeg har i endel år hatt C-J 16LS preamp, Cary 805C monoblokker og Avantgarde UNO høyttalere. For noen år siden giftet jeg meg og kjøpte hus i Asker, der anlegget har stått i kjellerstua. Inkludert i giftermålspakken
var en storfamilie, som etterhvert økte i ikke ubetydelig omfang i form av barnebarn ;)

Så sto anlegget der da, med Cary'ene på noen vaklevorne hjemmesnekrede krakker, og med glovarme rør, uten gitter, som kunne gi alvorlige brannsår på disse uregjerlige krapylene. Også høyttalerne utgjorde en risiko; med sine mørkegrønne horn kunne de være vanskelige å se i en dårlig opplyst kjellerstue.

Enden på visa var at kona og jeg bestemte oss for å bytte til noen litt mindre dominerende høyttalere, og en transistorforsterker. Det meste i meg strittet i mot først, men etterhvert dukket det opp flere argumenter for et bytte; fra et estetisk synspunkt passet ikke Uno'ene særlig godt inn i en kjellerstue som lignet på et dansk bindingsverkshus, og rørforsterkere krever litt stell og pass. Rør går, og rør koster penger. Tanken på et enklere anlegg etterhvert mer tiltalende.

Så kom Tor hos Lyric på banen. Han kom med et konkret forslag til innbytte, som bl.a. omfattet en Accuphase E-450 integrert forsterker og Proac D28 pluss kabler etc. Tor kom ut til Asker sist mandag med godsakene, og allerede nå kan jeg si at dette er en match made in heaven. Det låter så vakkert og - vel, musikalsk! Jeg må innrømme at jeg var spent på hvordan dette ville bli etter årene med dette superutstyret, og jeg må si at jeg ble veldlig positivt overrasket. Nå kan vi bekymre oss litt mindre når vi her på Hvalstad Krapylmottak blir invadert av disse yndige små vesnene.

Jeg må forøvrig få berømme Tor for hans innsats og hjelp med å sette opp det nye anlegget og ikke minst få det gamle opp trappa og inn i bilen hans (høyttalerne var blitt hentet forrige lørdag av en som Tor hadde solgt dem til). Ryggen min er skral, og det ble Tor som måtte ta den verste støyten. Dette tok sin tid, men han var velvilligheten selv, til tross for han har det utrolig travelt i forbindelse med åpning av butikk i Sandvika. Så han er nå med i aftenbønnen min, og jeg kan forsikre at den bønnen er ikke for pingler! ;)

Det hører også med til historien at den som var mest i mot å bytte Uno'ene var kona (nevner dette med tanke på innleggene om WAF i vennetråden om Avantgarde). Hun var mere opptatt av å få fjerne de glovarme Cary'ene.

Min svigerinne trodde at Cary-rørene var salt- og pepperbøsser. Og det var de jo ikke. Helgivis forsto hun det før det oppstod usigelige skade.

Hva vil dere si er typisk innspillingstid for hhv E-450 og D28?
 

ssm

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.04.2007
Innlegg
5.414
Antall liker
8
Torget vurderinger
1
Hei Steinar ., jeg kan forsikre deg om at dine grønne horn har fått gode levevilkår litt nordover i Akershusprovinsen...Satan å tunge de var , en ting var opp fra kjellern din , en annen ting var opp i 4. etg her.... ;D

Når du får spillt litt på solid staten , og proac ene , tar jeg gjerne turen å lytter på det rakt motsatte utstyret du har fått tak i ,

Grattis med nye flotte saker...Kompisen som var med har jo accuphase og er solgt på dette , og jo det låter uforskammet flott , akkuphase er vel noe av det beste transistorgreinene å få tak i, og det låter veldig flott , Jeg har fått hoorna til å spille ganske bra her og jobber med dette hver dag , så bedre skal det bli .

Bra å høre at du ble lykkelig , var litt i tvil jeg men...he he he.

Mvh Espen
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.144
Antall liker
2.164
Torget vurderinger
11
Nå mangler du bare å rippe cd ène på hardddisk, så blir du enda lykkeligere.... :)

MVH Johnny
 

Steinar_Lund

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.03.2002
Innlegg
7.813
Antall liker
2.725
Sted
Hvalstad, Asker
Torget vurderinger
3
johnnygrandis skrev:
Nå mangler du bare å rippe cd ène på hardddisk, så blir du enda lykkeligere.... :)

MVH Johnny
Hehe ja. Jeg har det ganske bra nå også jeg. Men ripping til harddisk virker veldig spennende. :)
 
M

musicus

Guest
En fin historie, og gratulerer med noe jeg vil tro er en meget god kombo.
Har selv meget gode minner fra ett Accuphase E306V og ProAc Respons 2.5 oppsett fra noen år siden.

Grattis igjen!!

mvh
 

KnB

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.06.2003
Innlegg
1.514
Antall liker
101
Torget vurderinger
2
Hyggelig når ting går riktig vei :)

Gratulerer med godlyd fra mer stuevennlige komponenter.
ps Utrolig kjekt med musikk på pc, tviler på at jeg går tilbake til gamlemåten. 8)
 
Topp Bunn