Forsterkere Electrocompaniet ECI-3; kanal faller ut periodisk

roesok

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.12.2009
Innlegg
1.099
Antall liker
64
Har en 10-15 år gammel ECI-3. Utmerket på alle måter. Men har og nå og da det vanlige EC problemet med skurring fra potmeter. Har hatt forsterker inne til fiks og oppgradering for noen år siden. Har også tatt en egenoperasjon med å spraye elektronikkrens på potmeter. Fungerte fint etter det, men i det siste har en kanal falt ut. Trodde først det var problemer med en høyttalerkabel, men er nok forsterkeren. Så kan plutselig også andre kanal falle delvis ut. Så etter en tid kan alt virke normalt igjen.

Pleier å skru helt av forsterker når den ikke er i bruk, men lurer på om det er det beste for elektronikken. Kanskje best å bruke den MUTE-funksjonen og la den så i hvilemodus. Tenker også at det kan være en fordel for å unngå dette med skurring og at kanaler periodisk faller ut. Noen med erfaringer rundt dette?
 

Vedlegg

gjomle

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.01.2018
Innlegg
699
Antall liker
2.035
Sted
Kristiansand
Torget vurderinger
4
Om det er best å la den stå på med mute eller skru den helt av har jeg ingen formening om, men... hadde tilsvarende boks for noen få år siden og opplevde samme feil som deg. I mitt tilfelle var det et litt slitent relé som var synderen.
 

gjomle

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.01.2018
Innlegg
699
Antall liker
2.035
Sted
Kristiansand
Torget vurderinger
4
Ja, det blir fort dyrt dersom man ikke kan svinge loddebolten selv eller kjenner noen som kan gjøre det for deg for en rimelig penge. Jeg byttet relé på denne selv. Bortsett fra at det er litt knot å få løs printet (må lodde av høyttalerterminalene), er det snakk om 6 loddepunkter :).
 

roesok

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.12.2009
Innlegg
1.099
Antall liker
64
Ser jeg hadde en dialog med Thomas Abrahamsen hos ECS Holding da den var inne til reparasjon. Da ble overhaling og rens/smøring/modifikasjon
av både rele og volumkontrollen utført. Men dette er 4 år siden, så er vel ikke unaturlig at feil igjen oppstår på gammel elektronikk.


Om det er verdt bruke flere tusener på ny fiks/oppgradering er jeg usikker på. Har i tillegg backup av en ennå eldre ECI-2 som det fortsatt er liv i. Kan jo bruke den - eller kjøpe noe nytt...
 
Sist redigert:

roesok

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.12.2009
Innlegg
1.099
Antall liker
64
Skrudde opp forsterkeren og ga en dose CRC Electronic Cleaner inn i potmeter. Fungerer prikkfritt etter det. Sparte en 3-4000,- vs å sende inn.
Har gjort denne øvelsen før også, men etter noen måneder kommer skraping gradvis tilbake. Gamle EC produkter har vel generelt en svakhet med potmeter.


5435.jpg 1800328.jpg
 

roesok

Overivrig entusiast
Ble medlem
04.12.2009
Innlegg
1.099
Antall liker
64
Nja, er nok ikke helt 100% denne forsterkeren. Skraping i potmeter er, enn så lenge, borte. Men merker at når den slås på så er ene kanal veldig svak. Så kommer det seg etter en tid. Mistenker at utgangsrelè ikke fungerer som det skal. Må få et prisoverslag på fiks. Forsterkeren er dog 15-20 år så kanskje ikke verdt å legge så mange tusenlapper i service.

Finnes jo mange flotte forsterkere der ute; både nytt og brukt. Må nok opp en del i pris for å få EC-lyden. Benytter balansert kabling mellom en Abramamsen V6 DAC og forsterker. Digital coax fra CD-spiller og Bluesound Node streamer inn på DAC'en.


Om det ender opp med ny integrert forsterker er det mye mulig den blir uten XLR. Vil det ha vesentlig betydning for lydkvalitet å kjøre RCA ubalansert fra DAC til forsterker?
 
Topp Bunn