dynaBel's venner

McLaren

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.02.2002
Innlegg
1.909
Antall liker
262
Torget vurderinger
11
Jeg var inne på tanken og pratet med Frode Steen om dette.

Tenkte og legge 30k på bordet, men han anbefalte heller og modde en euforia/exact da man fikk mye mer igjen for modifikasjonene på disse.

McLaren
 

J.O

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.02.2007
Innlegg
589
Antall liker
343
Torget vurderinger
23
Tenkte i litt mindre skala jeg da, feks bedre terminaler og slikt...
;)

Mvh J.O
 

56fwb

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.05.2007
Innlegg
1.621
Antall liker
137
Sted
Volda
Todani skrev:
Ja, her er det et eksempel på hvordan det antagelig burde gjøres. 56 kjører samme diskantelement som befinner seg i 2,5 og 2s, opp på high-end nivå. Å anvende dette systemet med DCS-rigg og DP A1-effekttrinn høres kanskje merkelig ut for de som har blitt flasket opp med troen på at man kun kommer noen vei med kommersielle høyttalere til sekssifrede beløp til disse komponentene. Til dem kan man si: Slutt å tro på alt hi-fi pusherne forteller deg! Ta heller en titt på hva disse snobbeproduktene er bygd opp av, og du finner ut at dynaBel fint holder følge. Spesielt ved å modde opp dynaBel-kitene med sølv i oljekondensatorer til serie med diskant, bytte ut den vanlige Kimber installasjonskablen med 4TC og montere Mundorf-terminaler. Det har 56 gjort, og til deg med båndene, jeg tror du er mye bedre tjent med å spandere omlag 2500 kroner ekstra på slike mods til dine 2,5. Med dem og originale kabinetter har man høyttalere i high-end land.
Selv i standardversjoner er disse høyttalerne mye bedre enn folk er klar over. Selv mange av de som burde vite bedre. Det er skuffende å se at Fidelitys Sam Ross skriver at en masseprodusert, halvdyr kasse som PSB er bedre enn 2C. Ikke noe galt om PSB, men bedre enn vanlig kommersiell midfi blir ikke dette merket. Hadde Ross koblet opp med noe bedre enn vanlig midfielektronikk og lyttet grundig, hadde han fått sjokk av sine egne påstander!
Ja, da har jeg lett etter Dynabell's venner tråd - og fant den til slutt - "nedstøvet" på et sidetall nærme 10. :D.
Lenge siden jeg var her gitt (jeg også) og hva skuer mitt øye annet enn et innlegg av ToDaNi som jeg ikke hadde lest.
Han henviser her til mine moddede Dynabel S33 som jeg liker å kalle SE ;) De er jo det eneste i sitt slag.. :) Dynabels daverende og meeeeget dyktige høyttalerkokk Frode Steen fekk fritt spillerom på moddingen. Grunna at kvaliteten på høytalerelemntene på S33 er av høy kvalitet, mente han at det var mye å hente med ennå bedre komponenter i delefilterene.... S33'ene var slik i DE BESTE HENDER..
Da ToDaNi "bare" har nevnt deler av moddingen av mine S33, velger jeg å legge ut det som er gjordt..
Det ble foretatt en Kraftig oppgradering av delefiltrene til mellomtoner og diskanter, kraftig oppgradering av innvendig kabling og MYYYYYYYYE bedre
HT-terminaler.. Og tro meg på at komponentkvaliteten på delefiltrene i originalen var/er allerede på et svært høyt kvalitetsnivå - bedre enn de fleste unasett pris..

Frode Steen sin modding:
Til diskantfilteret er alle Mundorf Supreme byttet til Mundorf Supreme Silver/oil..
Til mellomtonefilteret er alle Solen MKP byttet med Mundorf RFX. RFX er er svært like Mundorf Supreme i lydkvalitet og tar noe mindre plass enn desse - og det var viktigt. Kvalitetskomponenter er STORE.. ;) :) Dette er kvalitetskomponenter som KUN finns i dritdyre HT-systemer....
Om en har valget/må velge: Det er bedre at høytalersystemet har en "polert" innside enn ytterside. En kan jo tenke seg hvilke innvirkning komponetkvaliteten i diskantfiltrene har å si for kvaliteten på lydsignalet som skal passere mest mulig "uhindret" og ukomprimert igjennom. desse på sin veg til Ht-elementene..

Internkablingen er utført med Kimber 4TC til diskant- og mellomtoneseksjonen og Kimber 8TC til basseksjonen.
Dette kabelvalget/komboen er/var i flg Frode en perfekt match og balanse..

Terminalene ble byttet fra de ordinere og billige til:
Mundorf 8mm OFC-typen i rent massivt kopper montert i/på Mundorf akryl bi-wiring terminalplate...

All lodding er utført med Mundorf Silver/gold loddetinn..
Selvsagt er alle komponenter hardwiret seg i mellom og med kablene før lodding.

Bare deleprisen på denne moddingen kostet omkring halvparten av hva originalsystemet av S33'ene kostet ferdig sammenskrudde fra Dynabell; altså en prisøkning på omkring 50% i forhold til std utgaven av S33 hos Dynabel..

Frode ville ikke gjøre noe med delefilteret til bassen; Det var mere enn bra nok med bla en stor trafospole og elles et høyt nivå på komponentkvaliteten.

Diskantene i mine S33SE er den DANSKE(PODUSERTE?) VIFA Ringradiatoren XT25TG30-04.. Denne ringradiatoren er også brukt på Krell LAT-1 til den nette sum av kr 460K

Var så moddingen verdt prisen...??
JEPP!!. Etter de obligatoriske 24 timer med tilspilling hos Dynabell var Frode sin kommentar at Diskantgjengivelsen allerede var på høyde med det beste fra en "svensk produsent" han kjenner godt..
Mellomtonen ble glattere og og renere med betre oppløsning - og litttil.
Bassen fekk mere punch og opplevdes strammere
Dette i direkte sammenligning med meget godt innspilt std S33 system under kontrollerte forhold i Dynabels lytterom..

Det blir sagt at; En gyllen regel når en skal velge elektronikk til Dynabelhøyttalere er å multiplisere ht-prisen med 3+ for å finne ut hvilket kvalitets-/prisnivå en skal legge seg på ved kjøp av elektronikk.

Jeg tror jeg kan si at at med kvalitetskomponenter i drivlinjen som feks mine Dp A1 og dCS, kjennetegnes S33SE bla av - som ToDaNi beskriver det - renhet og oppløsning, renhet og oppløsning og renhet og oppløsning! De har heller ikke noe i mot at DP A1 kjøres på nesten full spiker (så høyt som ørene tåler og litt til.. ;D) - dvs full spiker er omtrent 500W på 4 Ohm -uten at de protesterer... De stortrivs - uten fnidder og fnadder el artifakter av noe slag... ;D

Det skulle vere unødvendig å si at jeg er meget fornøyd med mine S33SE og sammen med DP A1 og dCS,en og selvsagt Oblivion Energetic kablene, er dette en tilnærmet 100% match.. OG - Jeg har ikke noe særlig besøk av oppgraderingsspøkelser... :) ;D

I all vennskapelighet
FreddB :)
 

Todani

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.05.2009
Innlegg
582
Antall liker
331
Artig at du har vekket denne tråden til live igjen. Det er alt for stille rundt dynaBels høyttalere. Det finnes noen, "offisielle", dynaBel-modifiserte utgaver omkring. Jeg har kanskje den eneste offisielt oppgraderte SuperExacten omkring. Noe av det senere Frode gjorde før han ble konduktør. Har sølv i olje i hele diskant- mellomtoneseksjonen, Mundorf terminaler og Kimber 4TC. Høres ikke mye ut, men ble gørrdyrt. Frode og jeg testet ut denne versjonen mot standard SuperExact under kontrollerte forhold, og forskjellen var faktisk ganske stor. Metalldomen kan gjengi både avslappet, varmt, rent og med stor dybde i lydbildet.
Ellers har vel både Scan Speak metalldome og ringradiatorer gått litt av moten. Kanskje dette forklarer stillheten. Altså moter.
 

Todani

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.05.2009
Innlegg
582
Antall liker
331
Har mer på hjertet. Både 56s høyttalere og 2-serien har ringradiator, fra Tympany (tidligere Vifa). Jeg mener dette elementet kan gi eksepsjonelle ytelser når konstruktøren tar de rette grepene. Dynabels Vidar snakket noe om høyere forvrengning enn hans nåværende favoritter sist jeg var nedom. Han har nok rett i det. Ringradiatoren kan ikke deles for lavt eller ha for slakke filtre. Jeg er meget fornøyd med Scan Speak-ringradiatorene som sitter i Respons-høyttalerne mine. Tøffe elementer dog, ikke noe for pyser siden de ikke ruller av i toppen eller bløter opp lyden på noen som helst måte.
Går stadig og lurer på å bygge 2C for å ta dem med til ferieboligen min i utlandet. Disse høyttalerne burde gå ned i en koffert.
Tenker selvfølgelig på noen oppgraderinger. Mundorfterminaler (selvfølgelig), Kimber 4TC i stedet for Kimber installasjonskabel og erstatte 6,2 uF SCR polypropylen i diskanten med noe enda bedre, som f.eks. tre Jantzen (2 x 2,2 og 1,8). Ikke plass til særlig flere krumspring, men alle de trådviklede motstanderne kan erstattes med doble av samme sort (tar ikke mye plass når de ligger oppå hverandre). Det bør vel være plass til å erstatte 2 uF polyester´en i bassen med polypropylen, uten at det vil få så mye å si, kanskje.
Setter pris på om andre har kommentarer eller erfaringer med dette emnet. Hør fra Eder, dynaBel-venner!
 

Todani

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.05.2009
Innlegg
582
Antall liker
331
Det er snadder, og det til en billig penge.
Virkelig høyt nivå over disse selv på standardnivå, men lurer på hvor langt disse kan løftes ved visse oppgraderinger. Sånn som enda bedre internkabel. Hva med den nye InAkustik sølvbelagte med "luftisolasjon"? Og Mundorf terminaler? Kan hentes litt til på kondensatorsiden også. Trolig skikkelig high-end nivå.
Kjenn eders besøkstid, dynaBel-venner!
 

chieng

Hi-Fi interessert
Ble medlem
31.07.2007
Innlegg
64
Antall liker
2
Hei, er en god venn av dynabel!!
Har bygget Exact kit for noen år siden og i dag kjøpte jeg jommen 2.5s på supertilbud på nett... :eek: venter i spenning

Er det noen som har noen bilder av delefilter komponenter eller av montering av desse. Tenkte å oppgradere bittelitt må jo vere litt å hente selv om det er Dynabel ;D

Skal drives med Naksa 70W (AKSA) i første omgang, mulig Naksa 70 blir avløst av Naksa 100 en gang i fremtiden ::) ;D

Har høye forventninger..

Mvh
Kjell
 

donkemaen

Medlem
Ble medlem
27.03.2012
Innlegg
6
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Håper noen fortsatt leser denne tråden. Jeg har ett Dynabel S2 kit som snart er ferdig, men asfaltplaten som følgte med er ikke nevnt i bygge beskrivelsen?!

Takker for svar!

- Erik
 

donkemaen

Medlem
Ble medlem
27.03.2012
Innlegg
6
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Håper noen fortsatt leser denne tråden. Jeg har ett Dynabel S2 kit som snart er ferdig, men asfaltplaten som følgte med er ikke nevnt i bygge beskrivelsen?!

Takker for svar!

- Erik
Fikk telefon i fra dynabel i går. De visste heller ikke hvor platene skulle, og trodde kanskje det var noe som hang igjen fra en annen deleliste.


Jeg var tydeligvis første personen som hadde stilt dette spørsmålet.


Så da var det bare å smelle sammen høytalerne :)
 

JoakimSkovlund

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.08.2010
Innlegg
54
Antall liker
14
Sted
Revetal, Vestfold
Håper noen fortsatt leser denne tråden. Jeg har ett Dynabel S2 kit som snart er ferdig, men asfaltplaten som følgte med er ikke nevnt i bygge beskrivelsen?!

Takker for svar!

- Erik
Fikk telefon i fra dynabel i går. De visste heller ikke hvor platene skulle, og trodde kanskje det var noe som hang igjen fra en annen deleliste.


Jeg var tydeligvis første personen som hadde stilt dette spørsmålet.


Så da var det bare å smelle sammen høytalerne :)
Det skal en asfaltplate på baksiden av delefilteret... Den du mener?
 

donkemaen

Medlem
Ble medlem
27.03.2012
Innlegg
6
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Håper noen fortsatt leser denne tråden. Jeg har ett Dynabel S2 kit som snart er ferdig, men asfaltplaten som følgte med er ikke nevnt i bygge beskrivelsen?!

Takker for svar!

- Erik
Fikk telefon i fra dynabel i går. De visste heller ikke hvor platene skulle, og trodde kanskje det var noe som hang igjen fra en annen deleliste.


Jeg var tydeligvis første personen som hadde stilt dette spørsmålet.


Så da var det bare å smelle sammen høytalerne :)
Det skal en asfaltplate på baksiden av delefilteret... Den du mener?
Dynabel nevnte at dette var tilfellet på S2.5 men ikke S2? Siden filterne skrus fast?

Hva har dette å si i praksis? Er det for å redusere vibrasjoner i filteret?

- Erik
 

Todani

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.05.2009
Innlegg
582
Antall liker
331
Det må være det. Skal være på baksiden av begge delefilterne, som nevnt for å undertrykke alle tendenser til hørbare resonanser. Kjøp like godt en hel pakke med tykke bitumenplater fra dynaBel eller Biltema. Kleb fast et lag på innsiden av alle finerte flater, det blir syv biter per høyttaler. Ingen vits i å ha på innsiden av frontplate eller bakplate siden disse er så tykke og stive at slik resonansdempning ikke gir noen effekt.
Jeg har nettopp bygget en helt en annen type høyttaler hvor disse kabinettene inngår. Vil ikke gå i detalj om dette prosjektet siden jeg muligens kommer til å skrive om dem i Fidelity. Knalle saker er det uansett om man holder seg til Frode Steens originale 2S eller mitt nye prosjekt.
 

donkemaen

Medlem
Ble medlem
27.03.2012
Innlegg
6
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Det må være det. Skal være på baksiden av begge delefilterne, som nevnt for å undertrykke alle tendenser til hørbare resonanser. Kjøp like godt en hel pakke med tykke bitumenplater fra dynaBel eller Biltema. Kleb fast et lag på innsiden av alle finerte flater, det blir syv biter per høyttaler. Ingen vits i å ha på innsiden av frontplate eller bakplate siden disse er så tykke og stive at slik resonansdempning ikke gir noen effekt.
Jeg har nettopp bygget en helt en annen type høyttaler hvor disse kabinettene inngår. Vil ikke gå i detalj om dette prosjektet siden jeg muligens kommer til å skrive om dem i Fidelity. Knalle saker er det uansett om man holder seg til Frode Steens originale 2S eller mitt nye prosjekt.
Takker for tips! Gleder meg til å se om det kommer noe i Fidelity :) lykke til!
 

hroekk

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.02.2008
Innlegg
213
Antall liker
9
Sted
Oslo
Torget vurderinger
3
Må vel kunne kalle meg en Dynabel venn, har handlet en del utstyr, kabler, kondiser og til og med bygd ett sett med 2.5S kit for en kompis.
Senest de siste ukene har jeg byttet om alt av kabler til inakustik reference, rubbel og bit, både digital kabler, signal kabler og høyttaler kabler. Begynte med at LS-502 greide å matche Cardas høyttalerkablene mine og til og med overgå dem på enkelte punkter. NF-202 signalkabler fulgte med enda større bedring og da var det like greit å bare bytte alt. Når man kjøper disse kablene i metervare og terminerer dem selv så er det ett og slett latterlig billig med tanke på kvaliteten.

Har hatt sykt lyst til å bygge Seas kit A26 da jeg er 99% sikker på at dette er en høyttaler jeg skulle greie å få skikkelig liv i med riktig matchet forsterker og DAC. Men jeg har allerede 2 sett høyttalere og verken plass eller utstyr til å kappe/frese MDF plater, så man får vel eventuelt ha det i bakhodet til en annen gang.
 

Elo

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.04.2010
Innlegg
832
Antall liker
217
Sted
Buskerud
Torget vurderinger
2
Vet ikke om dette er feil sted å spørre.
Uansett, er det noen som har bygget Seas Thor eller lignende her inne? Eventuelt vet om noen som har bygget denne, og hørt den?

Mvh
 

Skipnes

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.11.2013
Innlegg
2.101
Antall liker
700
Sted
Oslo
Dynabel venn nå , kjøpte et par exact . Utrolig hvor mye bass disse lager .
 

MusicBear

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.01.2013
Innlegg
4.951
Antall liker
1.944
Dynabel venn nå , kjøpte et par exact . Utrolig hvor mye bass disse lager .


Du eier en skjult perle av en høyttalerkonstruksjon. Putt en megaforsterker på den - så stor og dyr som du bare kan drømme om - og høyttaleren vokser med så du knapt vil tro det.
 

Skipnes

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.11.2013
Innlegg
2.101
Antall liker
700
Sted
Oslo
Jeg har aldri hørt en bedre stativ høyttaler . Den spiller som en fullvoksen høyttaler . Pen og se på er den også . Bruker en Dynamic precision som yter 2*250 wat i 8 ohm ;)
 

Todani

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.05.2009
Innlegg
582
Antall liker
331
Jeg har aldri hørt en bedre stativ høyttaler . Den spiller som en fullvoksen høyttaler . Pen og se på er den også . Bruker en Dynamic precision som yter 2*250 wat i 8 ohm ;)
Gratulerer med "nye" høyttalere. Intelligent konstruerte og antagelig ganske undervurderte. Skal det bli rett og utstrakt frekvensgang (med anvendbar respons nedover) kan de ikke bli noe mer lettdrevne enn disse. Det er nok heller andre produsenter som skryter på seg desibel. Jeg anvender DPA1S til mine SuperExact, enda rommet dette anlegget står i ikke er større enn 12 kvadratmeter. Stor kraft er alltid et pluss, gir mer kontroll, renhet og driv. Ikke bare til Exact. For tiden befinner forsterkeren seg på verksted i påvente av nye komponenter for "påslagsbremsing". Stand in er den minste integrerte forsterkeren til Marantz. Blir ofte mer lyd med den - mer tung og utflytende bass og mer grums og støy oppover i frekvensområdet. Det er akkurat som om musikken går i et mer langsomt tempo...
 

Skipnes

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.11.2013
Innlegg
2.101
Antall liker
700
Sted
Oslo
jeg kjøpte nylig et par audio physic strada mono forsterkere . Kostet nye i sin tid 150 000 kr paret . Klasse D forsterkere som yter 1*250 wat pr blokk.. Jeg solgte dem samme dag som jeg kjøpte dem. Dp er fortsatt den beste forsterker jeg har prøvd
 

MusicBear

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.01.2013
Innlegg
4.951
Antall liker
1.944
jeg kjøpte nylig et par audio physic strada mono forsterkere . Kostet nye i sin tid 150 000 kr paret . Klasse D forsterkere som yter 1*250 wat pr blokk.. Jeg solgte dem samme dag som jeg kjøpte dem. Dp er fortsatt den beste forsterker jeg har prøvd


Hehe, alle slike DP budskap burde vært printet ut og limt opp i resepsjonen til EC gutta :)
 

Skipnes

Hi-Fi freak
Ble medlem
26.11.2013
Innlegg
2.101
Antall liker
700
Sted
Oslo
Er det noen i Oslo/akershus området som har et par dynabel euforia? Jeg er interessert i å høre dem. Send et pm
 

Todani

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.05.2009
Innlegg
582
Antall liker
331
Er det noen i Oslo/akershus området som har et par dynabel euforia? Jeg er interessert i å høre dem. Send et pm
Vær forsiktig med det hvis du ikke "mener noe med det", altså er parat på å starte jakt på bruktmarkedet. Det er faktisk uhyre få høyttalere på markedet som går så dypt som Euforia gjør. De gir ikke "imponatorbass" med kunstig masse trykk og fedme i området 50-150 Hz, men skikkelig satt opp i et egnet rom vil de kunne strekke seg ned til den hørbare grense på 20 Hz. Rett respons ned til 25-30 Hz. Altså nesten en hel oktav lavere enn Exact. Det sammen med svært lite farging, forvrengning og frekvensavvik i det øvrige frekvensområdet. God evne til å gjengi skala og dynamikk, og upresset og behagelig diskant. Jeg har hørt at mange tidligere eiere av denne store toveis høyttaleren i ettertid har angret på at de solgte..
 
Topp Bunn