Dual 1225 + At33 mono, kan det fungere?

OKA

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.03.2002
Innlegg
978
Antall liker
105
Da kjøpte jeg en Audio Technica AT33 mono pickup. Jeg har tidligere anskaffet meg en Dual 1225 som har en fungerende Dual pickup som det står DMS 200 på. Den er montert på noe jeg antar et et headshell (jeg har liten peiling på dette). Armen er antar jeg en original arm som må vel regnes som en lett arm.

Dette er kun for spilling av mono men dersom det går an å montere det slik at jeg lett kan bytte tilbake til originale pickupen så hadde det vært greit. Er en slik pickup mismatch eller går det greit? Skal jeg la være og heller skaffe meg en annen rimelig platespiller som passer bedre til pickupen? Jeg har ellers en Thorens 321 med Rega 300 arm som ville passe men jeg vil ikke ha kun mono på den og bytting av pickup på en Rega arm kan vel ikke gjøres på en enkel måte?. Jeg har også en Bang & Olufsen 1202 spiller, men den fant jeg aldri noen mono pickup som passet til og AT33 antar jeg er umulig å montere på noe slikt?

Som dere forstår er jeg rimelig kunnskapsløs på dette, og jeg bare lurer på om det er verdt å i det hele tatt prøve å montere pickupen på Dualen, helst slik at jeg kunne bytte (headshell?). Forresten, all bruksanvisning til pickupen var på japansk, men jeg finner vel noe på nettet.
 

lyntoft!

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
1.395
Antall liker
710
Sted
Kløfta
Torget vurderinger
1
Hei.

Det går utmerket det og blir sikkert bra, er litt knotete å montere pickup på de armene.
Så du må lese og forstå manualen før du går i gang.
Eller få hjelp av noen.
Men begynn gjerne her først:1225te.jpg


Dual 1225.jpg
 
  • Liker
Reaksjoner: OKA

OKA

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.03.2002
Innlegg
978
Antall liker
105
Takk for den. Jeg får se hvordan det går, jeg kan jo gi en tilbakemelding her etterhvert. Jeg har mange gamle monoplater og det hadde vært fint å høre dem slik de er ment. Det blir ikke det samme å monokoble en stereopickup. Nå vil jeg få ekte mono i stereo i stedet for :)
 

OKA

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.03.2002
Innlegg
978
Antall liker
105
Da tok proffene jobben og sikkert like bra at jeg ikke gjorde det. Vinylentusiaster på Hifiklubben Bergen tok jobben og monterte monopickupen på Dualen. Det var ikke rett frem og skru til for å si det sånn. Førsteinntrykket etter én spillt LP; en gammel utslitt utgivelse fra Musica et Litera med Borodins Polowetzer dans, Bolero av Ravel og Tschaikowskys Slaviske marsj, er at dette låt veldig bra. Mine foreldre kjøpte denne platen, en billigutgivelse spilt på en sikkert feilinnstilt Lenco med skyhøyt stifttrykk og som på slutten av sin karriere lagde vinylkrysseduller under avspilling. Innholdet er dog meget bra og jeg har hørt denne mange ganger på platespilleren min, men første gang på en monorigg.


Klangmessig kommer enkeltinstrumentene mye tydeligere frem og orkesteret er i stuen. Du er ikke i konsertsalen som i en god stereoinnspillingen, men du får heller orkesteret på besøk i et miniformat i din egen stue :) Men klangen av instrumentene får du ikke i samme grad ved en stereoavspilling. Det er ikke bare mindre rillestøy som er forskjellen her.

Så foreløbig konklusjon er at det er verdt å ha en ekte monopickup dersom du har en del monoplater. Jeg aner ikke hvor mange jeg har, men det er kanskje en meter, muligens to. Den andre konklusjonen en tilfeldig kombinasjon av spiller og pickup går fint (Dual 1225 og AT33mono) selvom det sikkert ikke er en optimal kombinasjon. Selv om pickup skulle ha hatt en tyngre arm er det ikke så langt noen sporingsproblemer. Hva vet jeg, kan monoriller uansett er lettere å spore? Gøy er det i alle fall.
 

lyntoft!

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
1.395
Antall liker
710
Sted
Kløfta
Torget vurderinger
1
Fin rapport og godt å høre.
Erfaringsmessig kan man sette omtrent hva som helst på de armene med godt resultat.
Optimalt nok :)
 
  • Liker
Reaksjoner: OKA

OKA

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.03.2002
Innlegg
978
Antall liker
105
Etter et par Brahms symfonier og Rachmaninovs 2. pianokonsert må jeg si at jeg koser meg. Fruen satte særlig pris på pianokonserten og syntes det var en annen lytteopplevelse. Strykere og slikt kan ikke måle seg med en mer moderne innspillinger men klangen av enkeltblåsere og piano står ikke tilbake for noe. Dessuten ville disse platene i praksis aldri bli spilt da de mister sitt fortrinn spilt av på en stereopickup. Nå kan jeg gå på skattejakt i egen samling (mye utgått fra bibliotek og loppemarket, stort sett svært god stand og renset i platevasker).

Dersom platekompaniet fremdeles har tilbudet (de kommer nok igjen) så var pickupen litt over 2500. For tusenlappen mer kunne du få Ortofon Quintet Mono. Den har jeg hørt på en dyrere moderne spiller og det var meget bra og inspirasjonen til om kunne komme i nærheten med minimale utgifter. Rimeligere mono pickuper er bare sammenkoblet og det forstår jeg ikke helt vitsen med, da kan man vel like gjerne bare koble sammen kanalene og det eneste man oppnår er litt mindre rillestøy?

Dualen imponerer. Kan ikke forstå annet at den er bedre enn rimelige entusiastspillere av i dag (som forresten ikke er så rimelig lengre...)
 

lyntoft!

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
1.395
Antall liker
710
Sted
Kløfta
Torget vurderinger
1
Dual 1225 er ett seriøst apparat, mange som ikke forstår dèt :)
 
Topp Bunn