DIY rep av Crown XTi 4000

minim

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.01.2010
Innlegg
91
Antall liker
8
Jeg har kjøpt en Crown XTi 4000 som skulle vært i orden, men det mangler lys i display eller det flimrer kort ved oppstart av forsterkeren. Jeg har forsøkt å finne igjen display i skjema uten noe hell. Kan noen som er mer bevandret i slikt hjelpe meg å se om jeg misforstår noe? Det sitter et løst "display" kort i front av forsterkeren som har et potmeter til hver kanal, diverse LED og et LCD display med baklys. Det er tilkoblet med en 20leder "flat kabel" via J10 i skjema. J10 vises til høyre på side 3 midt på ca (1C). Jeg finner igjen de seks pot pinnene på samme side og jeg finner de 3 meny knappene, men jeg finner ikke noen ting som tyder på et LCD display eller slikt. Mangler den delen av skjema eller overser jeg noe? Skulle likt å visst hvordan baklyset er powret så jeg kan ta noen målinger på det for å finne ut om det er lyset eller forsyningen som er ødelagt.


Link til skjema:
https://3e7777c294b9bcaa5486-bc9563...3/XTi_4000_schematic_138349-11_D_original.pdf

Link til produktsiden: https://www.crownaudio.com/en-US/products/xti-4000
 

Delle

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.03.2007
Innlegg
1.448
Antall liker
28
Displayet er vel AD 1940, den store rektangulære blokken opp og til venstre for kontakten J10.

Belysningen kan være FB 3 og 4, selv om disse symbolene er ukjente for meg. De er forsynt med +3,3 VD, og jordes via displayets pin 44. Tror jeg :)
 

minim

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.01.2010
Innlegg
91
Antall liker
8
Takk. Jeg får ikke FB 3 og 4 til å stemme helt. Jeg demonterte i dag og da fant jeg LED emitterene i enden av skjermen. Det var montert på noe som lignet bakelitt på enden av glasset og var loddet på A og K koblingen. Jeg målte 5.1V her. Jeg har liggende et glass med dioder som hører til en arduino skjerm, men blir vel heftig for dioden å få 5 volt rett inn skulle en tro. Aner ikke hvilken diode som sitter i den arduino skjermen, men skulle ikke vi typisk sett en krets mot f. Eks 3.3V vd med en seriemotstand på 1k-ish ohm som strømbegrenser?

Edit: jeg får opp at ad1940 er en dsp chip.
Edit2: måler 3.1V på ledden som er i displayet til arduinoen når den henter strøm fra A og K kontaktene på printkortet.
 
Sist redigert:

Hurra_mann

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
12.01.2006
Innlegg
215
Antall liker
66
Glem ad1940 og glem i alle fall FB3 & 4.

FB = ferrite bead = ferritt perle -> Gir en spolevirkning ved svært høye frekvenser.

Jeg kan heller ikke se at displaykortet er med i skjema.

Foreslår at du tar kontakt med serviceavdelingen til Lydrommet i Oslo, de skal være oppegående på slikt.
 

minim

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.01.2010
Innlegg
91
Antall liker
8
Glem ad1940 og glem i alle fall FB3 & 4.

FB = ferrite bead = ferritt perle -> Gir en spolevirkning ved svært høye frekvenser.

Jeg kan heller ikke se at displaykortet er med i skjema.

Foreslår at du tar kontakt med serviceavdelingen til Lydrommet i Oslo, de skal være oppegående på slikt.
Takk for oppklaringen. Jeg har også konkludert med at jeg ikke kjenner igjen noen av kretsene på kortet i skjema heller så tror det må være en separat sak som de ikke har med her. Jeg har dog snakket med Crown og fått bekreftet at løsningen er å bytte hele kortet, men det koster 2k med frakt/mva og da gjør jeg jobben selv med byttet. Tror ikke jeg blir å koste på en så gammel forsterker så mye spessielt ikke når displayet egentlig ikke er nødvendig.

Jeg har dog fått montert baklyset i fra arduino displayet mitt og det fungerer strålende så med mindre det ryker fort så blir slik :) Kunne muligens endret motstanden i strømbegrenseren noe slik at lyset ble svakere, men tror ikke det er nødvendig.

IMG_20190906_230336.jpg
 
Topp Bunn