DIY Forsterker, høytalervelger

JLmorten

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.07.2006
Innlegg
776
Antall liker
140
Har Vært mye frem og tilbake. Og ønske om en forsterker brukt til musikk og en reciver til film, på samme ht. Da er letteste vei en intergrert eller pre med prosessoringang som kobles til reciver.
Men mange av forsterkerne har ikke slik ingang så har derfor tenkt på om dette kan løses på andre måter.
Tenkte da på en bryter, ev såkalt Vender som i ene posisjonen kobler in ene forsterkeren og ut andre, og motsatt i andre posisjoenne, eg kan da koble begge forsterkerne opp på samme ht samtidig, (ikke i drift samtidig selvsagt, og fysisk forbindelse til ht kun med en om gangen via bryteren.)
Dette er det selvsagt minus sider med, blandt annet at denne bryteren ike må betjenes når forsterkerne er på, og at forsterker, spesjelt viktig med rør at de ikke er på uten last.
Men elles ser eg ikke noe problem. Kanskje dette foringer kvaliteten på signalet ???
Har funnet et par brytere som har gull platering for god kontakt. Både Abb og Moeller har det, sikkert mange andre også.Ikke undersøkt priser enda, men det sakle eg selvsagt gjøre.
Det som er litt vanskelig er at bryterne har oppgite efektgrenser osv, mens til en ht er det snak om helt andre stømmer, spenninger osv, men ut i fra skjemaene så ser eg ikke noe problem , f.eks så kan ON bryteren til ABB som tåler 25a, tåler spenninger opp til690volt, og stømmer på 100amp i 3sek, 60amp i 10sek, så ser ikke at denne skulle være et svakt pungt, som en alt for tynn kable vil være.Hadde tenkt og bruke en bryter med nøkkel(nøkkelbryter) slik at ingen andre en meg rører dette.den settes i reciver posisjon for dama i huset...

Noen som har meninger rundt dette?????

Og så til det med DIY, har jo ikke lyst på en stygg plastboks i benken, Fins det noen chasi, for DIY, helt enkel alu, eller hels Sort alu front.
trenger vel være rundt om kring H=15cm, B=15cm, D=20-30cm. stor nokk plass bak til 12 høytalerterminaler...
 
Topp Bunn