Digitale avspillere Digital inn på Metric Halo ULN-8. Snål «oppførsel»

Dr Dong

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.01.2011
Innlegg
9.760
Antall liker
6.903
Sted
oslo
Til de av dere som har en slik boks, eventuelt forstår noe av det digitale…

Det dreier seg om denne boksen, som jeg har hatt i over fire år:

ULN-8

Denne boksen har åtte digitale inn og utganger. Jeg har i alle de år jeg har brukt den koblet til eksterne bokser; det siste oppsettet har bestått av Get HDR boks, Oppo BDP-83 BluRayspiller og en AppleTV.

Getboksen har coaxial S/PDIF ut, Oppoboksen har både coaxial og optisk S/PDIF ut og AppleTV har optisk S/PDIF ut.

ULN har AES/EBU inn (og ut).

Jeg har brukt convertere mellom boksene og ULN:

Coaxial S/PDIF til AES har vært Canare impedans trans. BCJ-XP-TRB (Canare Corp.: Impedance Transformers: Adapter Type(BCJ-XJ-TRC, BCJ-XP-TRC, BCJ-XJ-A10TRC))

Optisk S/PDIF til AES har vært Hosa ODL-312 (Digital Audio Interface | Hosa Technology)

Coaxial og optisk S/PDIF og AES til coaxial, optisk og AES (M-audio CO3: Core Sound — M-Audio's CO3 Format Converter & SCMS Controller and AES-EBU, S/PDIF & AC-3 cables)

Dette har fungert prikkfritt mens jeg har hatt ULN, helt til det sluttet å fungere! Og det merkverdige er at det ikke bare var én av boksene/forbindelsene som det ble tull med, men ALLE 3 på samme tid.

Problemet er at de eksterne boksene ikke låser seg til digital inn på ULN lengre. Konverteren fra M-Audio (Co3) har et «source valid» lys. Det viser at alt er ok der.

Jeg tar kontakt med Support hos Metric Halo, og etter mye frem og tilbake med testing av både det ene og det andre, ble resultatet som følger:

Jeg fikk det digitale signalet til å låse seg korrekt mellom boks og ULN såfremt jeg koblet opp bidireksjonalt. Dvs. Jeg koblet ikke bare opp AES 1 (kanal 1 og 2 av de åtte utgangene på ULN) IN til Hosa boksen, men også AES 1 OUT fra ULN til Hosaboksen. Da låste signalet seg.

Den samme bidireksjonalitet viste seg ved bruk av CO3. Med AES ut fra CO3 til inn på ULN, så låste ikke signalet seg - uansett om jeg brukte optisk eller coaxial inn i CO3. Derimot; om jeg koblet opp AES OUT fra ULN og inn i AES IN på CO3, så funket alt.

Nå er det ikke noen forutsetning at en skal måtte koble opp de digitale inngangene bidireksjonalt for at ting skal virke. Support hevder da at det er noe feil med de eksterne boksene eller converterne som er årsaken. Her er hva de sier:

«It would seem that these boxes (Hosa og CO3, altså) for whatever reason need to be driven by the AES.

The problem that could be happening with the Canare is that if you are only using copper SPDIF and going directly to AES with the adapter, the devices may not have enough voltage going out to provide a valid signal. So for these devices it would not be enough to connect from the SPDIF out to the ULN-8 AES input via the Canare BJP-XP-TRB alone. You may need to find a converter box for these devices as well, and likely to keep the AES inputs fed by the ULN-8.»

Jeg tror lite på den historien; hvorfor skal 3 bokser og 3 forskjellige convertere nå plutselig gå til helvete på samme tid. Er det ikke mer nærliggende å anta at feilen er i ULN?

For å ta en siste test, så ville jeg sjekke ut en direkte AES til AES kobling, altså uten bruk av noen konvertere mellom.

Forummedlem habicht var så snill å låne meg en Cary 303/200 CD-spiller. Den har også AES ut for kobling til ekstern dac.

Resultat: Klokka låser ikke.

Frage:

1) Noen som har ULN og som har opplevd noe av det samme? Noen som har AppleTV koblet opp og som ikke har problem?

2) Til de kunnskapsfulle: Høres det tilforlatelig ut at feilen ligger i boksene og konverterne mine, og ikke i ULN? Ogb hvordan skal en forstå at det funker koblet opp bidireksjonalt, men ikke enveis?
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
16.613
Antall liker
13.843
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
1
Jeg er ikke teknisk begavet, men det virker jo underlig, da, at det har virket, men ikke virker nå lenger.

Jeg går ut ifra at du ikke har oppgradert MIO console e.l. da dette skjedde.

For meg høres det ut som et MH-problem.

mvh
 
Topp Bunn